Citrininiai vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Citrininiai vištienos iešmeliai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Citrininiai vištienos iešmeliai
Citrininiai vištienos iešmeliai
Autorius apie receptą: Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per pusvalandį mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per pusvalandį mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos, nuo daugmaž trečdalio citrinos)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Padažui:
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos, nuo daugmaž dviejų trečdalių citrinos)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Medinius iešmelius pamerkite į vandenį iki ruošite kitus ingredientus.
2.
Vištienos šlaunų gabalėlius perpjaukite į 3 - 4 dalis. Sudėkite į dubenį, tuomet berkite druską, pipirus, česnako miltelius, paprikos miltelius, įtarkuokite citrinos žievelę, pilkite alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite iki kol visi vištienos gabalėliai bus pasidengę prieskoniais. Jei neskubate, palikite marinuotis bent 15 minučių, o jei skubate, šį žingsnį praleiskite.
3.
Ant iešmelių suverkite vištienos gabalėlius, kad gabalėliai būtų be tarpų, standžiai prisigludę vienas prie kito.
4.
Dėkite į gruzdintuvės indą (galima kepti ir orkaitėje, žr. patarimus žemiau) ir kepkite 200 C laipsnių temperatūroje 12 minučių. Tada iešmelius apverskite ir kepkite dar 8-10 minučių arba iki vištiena bus gražiai apskrudusi ir iškepusi viduje.
5.
Kol iešmeliai kepa, pasiruoškite sviesto padažą. Į dubenėlį dėkite sviestą, berkite druską, pipirus, nutarkuotą citrinos žievelę, papriką ir supilkite citrinos sulčių. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
6.
Kai iešmeliai iškeps, aptepkite juos paruoštu sviesto padažu ir patiekite.
Patarimai:
Orkaitėje iešmelius kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių (funkcija su vėjeliu) apie 25 min iki kol apskrus ir iškeps. Geriausia kepti ant orkaitės grotelių, o jei kepsite padėję ant skardos, tuomet po dešimt minučių iešmelius apverskite, kad abi pusės tolygiai apskrustų.
Ant grilio šiuos vištienos iešmelius irgi tinka kepti. Juos ruoškite pagal receptą, kepkite pavartydami virš vidutinės grilio kaitros, o iškepusius aptepkite sviesto padažu.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nika
2024-01-31 14:13
Na labai labai skanūs, neatsivalgomi tiesiog, ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital