Burokėlių sriuba su avinžirniais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Burokėlių sriuba su avinžirniais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Vaikystėje labai mėgau burokėlių sriubą, ypač kai ją paruošdavo močiutė! Laikui bėgant ir pati pradėjau ją ruošti - ir pagal tradicinį receptą, ir trintą, su mėsos Vaikystėje labai mėgau burokėlių sriubą, ypač kai ją paruošdavo močiutė! Laikui bėgant ir pati pradėjau ją ruošti - ir pagal tradicinį receptą, ir trintą, su mėsos kukuliais. Na, o šį kartą ruošiau su avinžirniais, kuriuos be galo mėgstu. Žinojau, kad bus skanu, bet nesitikėjau, kad pavyks taip tobulai! Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vištienos sultinio (arba daržovių)
3 vienetai bulvių
2 vienetai burokėlių (didesnių arba 3 mažesnių)
1 skardinė konservuotų avinžirnių
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai pomidorų pastos (arba pagal skonį, tinka naudoti pomidorų padažą)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
2 skiltelės česnako
pagal skonį obuolių acto
pagal skonį druskos
Patiekiant:
šiek tiek konservuotų avinžirnių (nebūtina)
šiek tiek prieskonių mišinio (mėgiamo)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti, morką ir burokėlius nuskusti ir sutarkuoti per burokinę tarką.
2.
Į puodą supilti sultinį (arba tiesiog vandenyje ištirpinti sultinio kubelius), berti bulves, dėti lauro lapą ir užvirinti.
3.
Kol verda bulvės, keptuvėje ant šiek tiek aliejaus pakepinti svogūną iki šis suminkštės. Suberti tarkuotas morkas, smulkintą česnaką ir dar porą minučių pakepinti. Dėti tarkuotus burokėlius ir maišant pakepti dar 4-5 minutes.
4.
Keptas daržoves sukrėsti į puodą su bulvėmis, virti ant nedidelės kaitros dar keletą minučių iki burokėliai bus norimo minkštumo, o bulvės išvirusios.
5.
Baigiant virti sukrėsti pomidorų pastą (arba pomidorų padažą), berti rūkytos paprikos miltelius, kuminą, aitriąją papriką ir gerai išmaišyti. Įpilti pagal skonį obuolių acto, išmaišyti. Jeigu norisi, sriubą papildomai galima pagardinti druska ir pipirais.
6.
Suberti nusunktus nuo skysčio avinžirnius ir dar pavirti 3-4 min.
7.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais ir pagardinti konservuotais avinžirniais, sumaišytais su trupučiu alyvyogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir mėgiamais prieskoniais (pvz. kario ar cajun), bet tas nebūtina.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital