Greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Brokolių stir fry
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Brokolių stir fry
Brokolių stir fry
Brokolių stir fry
Brokolių stir fry
Autorius apie receptą: Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių srit-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai nesūdau, nes sūrumo užtenka iš Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių srit-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai nesūdau, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas brokolių (mažo, apie 400 g)
200 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
3 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
Padažui:
50 mililitrų sojos padažo
1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus ne veganiškas versijai)
1 šaukštas krakmolo (nubraukto)
4 šaukštai vandens
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Viršui:
2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus (nebūtina)
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjauti sumedėjusį brokolio pagrindą (jį galite užšaldyti ir palikti sultiniui). Nupjauti žiedynus. Kotelius supjaustyti smulkesniais gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pirmiausia apkepti smulkintus kotelius, nes jie kietesni. Įspausti česnaką ir pakepti dar pusę minutės.
3.
Sudėti nukoštus avinžirnius ir brokolio žiedynus. Pakepinti, maišant, porą minučių.
4.
Dėti sirupą, maišant pakepinti, kol brokoliai juo šiek tiek apsivels.
5.
Supilti sojos padažą, berti aitriosios paprikos miltelius.
6.
Krakmolą užpilti šaltu vandeniu ir išmaišyti. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
7.
Nuimti nuo kaitros, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Egle
2021-04-30 11:50
Sojos reikia gerokai mažiau, nes labai jau sūru... ATSAKYTI
Valerija
2021-04-30 13:59
Sūrumas, žinoma, skonio reikalas. Aš pati nemėgstu itin sūriai, bet man nebuvo per sūru :) ATSAKYTI
Kotryna
2021-05-02 21:40
Turbūt priklauso ir nuo sojos. Būna ir nesūdytos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital