Rugsėjo pirmoji – tai ne tik žingsnis į naują mokslo metų pradžią, bet ir puikus laikas nustebinti ir pasimėgauti puikiais gardumynais. Džiaugtis pačių pagamintais desertais gali tapti nuostabia rugsėjo pirmosios tradicija. Tortas, kurio kremas primena ledus, keksiukai, kurių viduje slypi gardžiosios uogos, desertai, nukeliantys į kitas šalis, kuriuose jie beprotiškai populiarūs - viską ir dar daug daugiau galima paruošti savo namų virtuvėje.
Šiame straipsnyje rasite nostalgiškų ir unikalių skanėstų receptų, kurie privers jūsų artimuosius pasimėgauti kiekvienu kąsneliu. Taigi, kviečiame leistis į nuostabią rugsėjo pirmosios desertų kelionę!
Karamele bei graikiniais riešutais kvepiantys biskvitai, cinamonu gardinti obuoliai, bei švelnus it pūkelis maskarponės kremas - visa tai sukuria neužmirštamą rudeninį desertą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Mėgstate kokosus? Tuomet rekomenduojame išbandyti šiuos sausainius. Švelnaus kokosų skonio sausainiai pertepti su aviečių džemu ir sviestiniu kremu - tobulas skonių derinys.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Gaivus ir vasariškas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.
Receptą
rasite čia.
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas ir gaivus. Labai tinka ruošti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgstamas, uogos tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Receptą
rasite čia.
Skanūs, sveiki, lengvai paruošiami žavingi pyragiukai su žaliu kremu! Nuo stalo dingsta akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Jo sluoksniuose tobulai sugula biskvitas, lengvos rūgštelės suteikiantis braškių confit, burnoje tirpstantis aviečių kremas, gardintas graikišku jogurtu, ir švelnus it pūkelis baltojo šokolado kremas. Šis desertas tiesiog nepriekaištingai nuostabus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Nuostabaus skonio! Iškepė skanūs, trapūs ir labai minkšti. Puikus būdas pasilepinti ir palepinti artimuosius.
Receptą
rasite čia.
Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels į pačius gražiausius jausmus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Semifreddo – itališkas ledų desertas. Nuostabiai skanus kasdien, nepaisant to, koks oras šiandien už lango. Desertas yra lengvai paruošiamas, gaivus, maloniai vėsinantis ir tikrai labai gardus. Juk visi mėgsta ledus, tiesa? Semifreddo – turbūt vienas iš lengviausių būtų pasigaminti juos namuose.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Pavlova – smaližių desertas. Jis tikrai saldus, tačiau kiekvienas cukraus kristalėlis čia svarbus ir būtinas tam, kad iškeptumėte tobulą morengą. Visa, kas seka toliau, yra beribė kūryba – dešimtys variantų, kokiais kremais, uogomis ar vaisiais pagardinti šį sezonams bei laikui nepavaldų klasikinį saldėsį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Minkštas, purus, klampus, drėgnas. Keksiukams tinka ir šaldytos uogos, jų net nereikia atitirpinti. Taip pat galima naudoti šilauoges, avietes, braškes, šokolado gabaliukus, riešutus, serbentus, gervuoges, aguonas, ką tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Saldūs tešlos kamuoliukai, aplieti medaus ir apelsinų sirupu. Dažniausiai Struffoli formuojamas kūgio ar žiedo formos, o prieš patiekiant apibarstomas spalvotais cukriniais pabarstukais ar mažais cukatų gabaliukais. Dailus, skanus ir spalvingas desertas papuoštų bet kokį stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Orkaitėje keptas blynas, kuris paruošiamas labai paprastai ir iškepa labai greitai tiesiog nuostabiai tiks bet kokiai progai. Šie blyneliai – mažyčiai, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau
Receptą
rasite čia.
Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tikriausiai daugelis dar pamename panašius vaflius iš vaikystės. Kai kuriuos receptus verta prisiminti. Šis – būtent toks. Kremas, jau Ievos interpretacija. Jis nėra būtinas, bet su juo skonis – dar geresnis.
Receptą
rasite čia.
Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas. Nuo stalo jis visada tiesiog nušluojamas.
Receptą
rasite čia.
Pastel de Nata – skamba lyg švelnios muzikos natos, o iš tiesų, išvertus iš portugalų kalbos, tai tiesiog „kreminis pyragėlis“. Traškiame sluoksniuotos tešlos krepšelyje slepiasi švelnus ir aromatingas plikytas kremas, kurį galite pagardinti vanile, citrinomis ar cinamonu. Mažučiai, mieli, o svarbiausia – dangiškai skanūs!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Pirmasis ir pagrindinis deserto sluoksnis - iš šilauogių gaminamas mūsas. Jis legvutis it pūkelis, neriebus ir natūraliai saldus. Tokie putėsiniai desertai jau kelerius metus laikosi tarp madingiausių konditerijoje ne tik dėl galimybės pagaminti įvairiausių formų, nuostabaus grožio saldumynus, bet ir dėl savo švelnios tekstūros.
Receptą
rasite čia.
Cannoli – tai nedideli traškūs tešlos vamzdeliai, įdaryti puriu ir lengvu rikotos kremu, jie – vienas gardžiausių itališkų desertų, savo populiarumu besivaržantis su tiramisu.
Receptą
rasite čia.
Tikrai nuostabaus skonio obuolių pyrags. Sodraus skonio, drėgnas, pagardintas tobulai kremišku įdaru. Šį pyragą norisi valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tikra priklausomybė!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Fantastiški keksiukai. Čia puikiai dera baltas šokoladas, avietės ir vanilė - kas atsispirs šiam skonių deriniui...
Receptą
rasite čia.
Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Skanu gardinti riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Pyragėliai išplito visame pasaulyje ir pavergė milijonus širdžių. Nenuostabu kodėl - jie beprotiškai žavingi, o kokie skanūs, tiesiog sutirpsta burnoje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy Kitchen
Citrininiai keksiukai, kuriuos kepti labai skanu su mėgstamomis uogomis, net šaldytomis (jas prieš tai atitirpinkite ir nuvarvinkite) arba vaisių gabaliukais. Tikras gėris!
Receptą
rasite čia.
Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Jei turite didelę silpnybę plikytiems sausainiams, pyragėliams, eklarams… štai dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest.
Receptą
rasite čia.
Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Šis tortas būtent toks - kiekvienas paragavęs prašo recepto, o tinka kiekvienai progai, nes jis toks skanus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Šis desertas braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tiems, kas mėgsta varškės pyragus ir šokoladą - nuostabaus skonio pyragas su šokolado gabaliukais ir glajumi! Be galo skanus, maloniai drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skoniu kažkuo primenantis legendinių itališkų Stracciatella ledų bei lietuviško plombyro junginį. Vertas absoliučiai kiekvieno kąsnelio!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši tiramisu versija gaivesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tikras klasikinis trupiniuotis, labai labai labai skanus. Jeigu norite pagreitinti gaminimą, galite vietoje virto kondensuoto pieno naudoti pirktinį Rududu, tik jį truputį pašildykite, kad suminkštėtų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Burnoje sutirpstanti plikyta tešla ir baltojo šokolado kremas, papildytas aviečių natomis, sukuria tiesiog tobulą pavasarišką desertą.
Receptą
rasite čia.
Minkšti, drėgni ir visai nesudėtingai paruošiami, taupūs kefyro tešlos keksiukai. Šie pagardinti obuoliais - todėl dar drėgnesni ir skanesni!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Šio torto labai švelni tekstūra dėl plaktos grietinėlės ir šokolado. Skanus trijų šokoladų derinys nepaliks abejingų.
Receptą
rasite čia.
Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tai ir šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis braunis yra tiesiog vau! Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas, lieka sužavėtas kiekvienas ragaujantis. Pagal šį receptą ruošiamas su braškėmis, tačiau tinka ir kitokios uogos, pvz. vyšnios, juodiejį serbentai ar mėlynės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Minkšti, skanūs keksiukai, kuriuose juntama gaivi citrinos rūgštelė. Be jokių mandrybių, jokių kremų, puošimų. Kai norisi tiesiog paprastų keksiukų.
Receptą
rasite čia.
Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet pavyksta neatsivalgomai skanus. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy Kitchen
Tikrai labai skanūs keksiukai, kuriuos ypač tinka ragauti su stikline pieno, puodeliu arbatos ar kavos. Minkštutėlė jogurtinė tešla ir švelniai traškus viršus - tobulas derinys. Keksiukams ypač tinka persikų ar miško uogų skonio jogurtas.
Receptą
rasite čia.
Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ir kaisti orkaitės, šis pyragas yra išsigelbėjimas - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, tereikia luktelėti iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduojame.
Receptą
rasite čia.
Tikiu, kad šis labai lengvai paruošiamas pyragas taps tikru įkvėpimu improvizacijoms. Tuo pačiu tai puikus būdas sunaudoti turimų uogų ar vaisių likučius.
Receptą
rasite čia.
Labai paprasta ir labai skanu! Iškepa minkšti, purūs keksiukai. Galima kepti su džiovintomis spanguolėmis, bet labai tiktų riešutai, kiti mėgstami priedai arba galima kepti ir be jokių papildomų gardumynų, visaip jie skanūs.
Receptą
rasite čia.