1.
Ruošiame šokoladinę masę. Mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą ir kubeliais pjaustytą sviestą dėti į dubenį, kurį statyti virš garų vonelės. Kartais pamaišant ištirpinti, kad masė būtų vientisa, glotni. Atidėti šiek tiek atvėsti, kad būtų šilta, bet ne karšta.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki purios ir šviesios masės (plakti ne trumpiau kaip 4 min.)
3.
Atvėsusį šokoladinį kremą per kelis kartus įmaišyti į kiaušinių plakinį, kaskart švelniai išmaišant mentele.
4.
Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, kad neliktų gumuliukų.
5.
Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20x30 cm formą). Sukrėsti šiek tiek daugiau nei pusę šokoladinės masės.
6.
Varškės masei paruošti, į dubenį dėti maskarponės sūrį, kreminę varškę, įmušti kiaušinius, berti cukrų, krakmolą ir gerai išmaišyti elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos
7.
Paruoštą varškės masę atsargiai supilti ant šokoladinės tešlos sluoksnio (rekomenduoju spaskleisti šaukštu, skirtingose šokoladinio sluoksnio vietose).
8.
Likusią šokoladinę masę šaukšteliu išdėlioti ant varškės sluoksnio. Nebūtina dėti tolygiai, galite palikti tarpus, taip susiformuos raštas.
9.
Braškes švariai nupjauti ir gerai nusausinti. Jei jos didesnės, perpjauti pusiau (jei smulkios, palikti cielas). Jas išdėlioti ant braunio viršaus.
10.
Braunį įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje (kaitinimo "viršus+apačia, be vėjelio" funkcija) apie 50-60 min iki viršus sutvirtės, o varškės masė švelniai pagels.
11.
Pyragui iškepus palikti jį 5 min uždarytoje orkaitėje, tada šiek tiek praverti orkaitės dureles ir po 20 min pyragą išimti iš orkaitės. Leisti visiškai atvėsti, kad braunis galutinai sutvirtėtų.
12.
Man šis braunis pats skaniausias palaikytas šaldytuve, bet galite skanauti ir kambario temperatūros.