Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis
Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis
Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis
Šokoladinis braunis su varške ir braškėmis
Autorius apie receptą: Tiesiog vau! Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad ne tik pamėgsiu, bet pamilsiu braunius. Šis apvertė mano jausmus ir gyvenimą aukštyn kojomis. Toks maloniai drėgnas, tirpstantis Tiesiog vau! Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad ne tik pamėgsiu, bet pamilsiu braunius. Šis apvertė mano jausmus ir gyvenimą aukštyn kojomis. Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas. Esu tikra, kad patiks ir jums, tad labai rekomenduoju išmėginti šį receptą ir nustebinti artimuosius bei draugus! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
200 gramų sviesto
130 gramų cukraus
100 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų miltų (naudojau Ekstra tipo)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų kreminės varškės (iš kibirėlių, žr. patarimus)
250 gramų maskarponės sūrio
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
400 gramų braškių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame šokoladinę masę. Mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą ir kubeliais pjaustytą sviestą dėti į dubenį, kurį statyti virš garų vonelės. Kartais pamaišant ištirpinti, kad masė būtų vientisa, glotni. Atidėti šiek tiek atvėsti, kad būtų šilta, bet ne karšta.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki purios ir šviesios masės (plakti ne trumpiau kaip 4 min.)
3.
Atvėsusį šokoladinį kremą per kelis kartus įmaišyti į kiaušinių plakinį, kaskart švelniai išmaišant mentele.
4.
Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, kad neliktų gumuliukų.
5.
Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20x30 cm formą). Sukrėsti šiek tiek daugiau nei pusę šokoladinės masės.
6.
Varškės masei paruošti, į dubenį dėti maskarponės sūrį, kreminę varškę, įmušti kiaušinius, berti cukrų, krakmolą ir gerai išmaišyti elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos
7.
Paruoštą varškės masę atsargiai supilti ant šokoladinės tešlos sluoksnio (rekomenduoju spaskleisti šaukštu, skirtingose šokoladinio sluoksnio vietose).
8.
Likusią šokoladinę masę šaukšteliu išdėlioti ant varškės sluoksnio. Nebūtina dėti tolygiai, galite palikti tarpus, taip susiformuos raštas.
9.
Braškes švariai nupjauti ir gerai nusausinti. Jei jos didesnės, perpjauti pusiau (jei smulkios, palikti cielas). Jas išdėlioti ant braunio viršaus.
10.
Braunį įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje (kaitinimo "viršus+apačia, be vėjelio" funkcija) apie 50-60 min iki viršus sutvirtės, o varškės masė švelniai pagels.
11.
Pyragui iškepus palikti jį 5 min uždarytoje orkaitėje, tada šiek tiek praverti orkaitės dureles ir po 20 min pyragą išimti iš orkaitės. Leisti visiškai atvėsti, kad braunis galutinai sutvirtėtų.
12.
Man šis braunis pats skaniausias palaikytas šaldytuve, bet galite skanauti ir kambario temperatūros.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laurinta
2023-06-14 13:50
Nuostabiai kremiškas, toks drėgnas ir labai skanus. O ir pagaminti nesudėtinga, vienas iš mėgiamiausių tikrai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital