Vasariški citrininiai keksiukai su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Citrininiai keksiukai su uogomis
Autorius apie receptą: Vasariški citrininiai keksiukai, kuriuos kepiau su šilauogėmis, bet jas galima drąiai pakeisti ir mėlynėmis. Tikras vasaros gėris! Vasariški citrininiai keksiukai, kuriuos kepiau su šilauogėmis, bet jas galima drąiai pakeisti ir mėlynėmis. Tikras vasaros gėris! Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
373 gramai miltų
240 mililitrų pieno
1 ir 1/3 stiklinės šilauogių (šviežių arba šilauogių)
2 vienetai citrinų
2 vienetai kiaušinių (didelių)
100 gramų cukraus
65 gramai rudojo cukraus (galima keisti paprastu)
60 mililitrų aliejaus
55 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio sodos
Glajui:
160 gramų cukraus pudros
3 šaukštai sviesto (lydyto)
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas vandens (šilto)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų (paprastą bei rudajį) ir tarkuotas citrinos žieveles. Pirštais sutrinkite citrinų žieveles su cukrumi, kol cukrus taps drėgnas.
2.
Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakite minkštą sviestą, aliejų ir "citrininį" cukrų iki purios masės. Tada įmuškite kiaušinius, vanilės ekstraktą ir sodą, "nugesintą" citrinos sultimis, ir išplakite. Įmaišykite citrinų žieveles.
3.
Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Į sviesto mišinį pakaitomis dėkite miltų mišinį ir pieną, lengvai maišydami, kol neliks sausų miltų.
4.
Šilauoges nuplaukite, gerai nusausinkite ir sumaišykite su 1 šaukštu miltų. Tada jas atsargiai gumine mentele įmaišykite į tešlą.
5.
Keksiukų formeles užpildykite tešla, užpildant ne daugiau 2/3 formelės tūrio. Jeigu kepate silikoninėse, tešlą pilkite tiesiai į ją, jeigu į limpančio pavišiaus formeles, pirmiausia įdėkite specialius popierėlius.
6.
Kepkite iki 218 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 17 minučių, iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
7.
Sumaišykite lydytą sviestą, vandenį, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir citrinų sultis iki vientisos tirštos masės. Kiekvieno keksiuko viršų panardinkite į glajų ir pasukiokite, kol visas pasidengs glajumi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital