Trapūs maskarponės žagarėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Žagarėliai su maskarpone
Autorius apie receptą: Ar bandėte kas nors kepti žagarėlius iš maskarponės ? Aš pirmą kartą kepiau tokius žagarėlius, labai patiko, jie nuostabaus skonio! Iškepė skanūs, trapūs ir labai Ar bandėte kas nors kepti žagarėlius iš maskarponės ? Aš pirmą kartą kepiau tokius žagarėlius, labai patiko, jie nuostabaus skonio! Iškepė skanūs, trapūs ir labai minkšti. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietinių miltų
250 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas degtinės
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įsijokite miltus, tada sudėkite trynius, maskarponę, įpilkite 1 šaukštą degtinės, įberkite druskos. Rankas šiek tiek pabarstykite miltais ir greitai išminkykite tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų. Nepadauginkite miltų!
2.
Paruoštą tešlą gerai iškočiokite ir kočėlu išdaužykite, kad kuo daugiau oro patektų į tešlą (kočėlą galite pasimiltuoti).
3.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių. Tuomet tešlą dėti į šaldymo kamerą kelioms minutėms.
4.
Tešlą iškočiokite labai plonai, maždaug 1–2 mm storio. Tuomet supjaustykite juostomis, kiekvienos juostos centre padarykite įpjovą. Per šią įpjovą perkiškite vieną tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.
5.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti žagarėlius ir virti ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų.
6.
Į dubenį suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
7.
Išvirtus žagarėlius apibarstykite cukraus pudros ir vanilinio cukraus mišiniu.
Patarimai:
Gaminant tešlą nepamirškite, kad maskarponės sūris ir kiaušiniai turi būtų tiesiai iš šaldytuvo. Tešlą reikia iškočioti labai plonai, tada žagarėliai bus trapūs ir minkšti.
Nepadauginkite miltų (jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis).
Virkite ant mažos ugnies ir neperkepkite. Kad žagarėliai neprisigertų aliejaus reikia tinkamai įkaitinti aliejų. Jei žagarėlius virsite per vėsiame aliejuje, jie sugers daug riebalų ir nebus skanūs.
Cukraus į tešlą nedėjau, nes užteko saldumo nuo cukraus pudros.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital