Plikyti pyragėliai su avietiniu ir baltojo šokolado kremais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Plikyti pyragėliai su avietiniu ir baltojo šokolado kremais
Plikyti pyragėliai su avietiniu ir baltojo šokolado kremais
Plikyti pyragėliai su avietiniu ir baltojo šokolado kremais
Plikyti pyragėliai su avietiniu ir baltojo šokolado kremais
Autorius apie receptą: Burnoje sutirpstanti plikyta tešla ir baltojo šokolado kremas, papildytas aviečių natomis, sukuria tiesiog tobulą pavasarišką desertą. Burnoje sutirpstanti plikyta tešla ir baltojo šokolado kremas, papildytas aviečių natomis, sukuria tiesiog tobulą pavasarišką desertą. Banga, Wavy kitchen
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių (didesnių, arba 2.5 mažesnių)
90 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
75 mililitrai pieno
75 mililitrai vandens
75 gramai sviesto
10 mililitrų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
50 gramų cukraus
50 gramų kvietinių miltų
40 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 lašai maistinių dažų (raudonų arba rožinių, apytikriai)
Kremui:
200 gramų aviečių
115 gramų cukraus
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 vieneto citrinų
2 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
30 mililitrų citrinų sulčių
30 gramų vandens
30 gramų sviesto (kambario temperatūros)
15 gramų bulvių krakmolo (arba kukurūzų)
1 žiupsnelis druskos
Ganašui:
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
190 gramų balto šokolado
30 mililitrų vandens
5 gramai želatinos (geriausia naudoti lapeliais)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papildomai:
pagal poreikį aviečių (šviežių)
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminkite baltojo šokolado ganašo kremą, nes jam reikės laiko sustingti. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti (ji turėtų tapti minkšta, šiek tiek primenanti želės konsistenciją).
2.
Šokoladą susipjaustykite nedideliais gabaliukais ir suberkite į aukštesnį indą.
3.
Pusę grietinėlės supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pamatysite kylant pirmuosius burbuliukus. Tuomet grietinėlę užpilkite ant pasiruošto šokolado ir palikite kelias minutes, kol šokoladas aptirps. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir rankiniu trintuvu (jei neturite, galite naudoti ir įprastą) sutrinkite viską iki vientisos masės. Supilkite likusią grietinėlę ir dar kartą sutrinkite. Įpilkite vanilės ekstraktą ir permaišykite. Kremą statykite į šaldytuvą bent 5 valandoms (galite laikyti ir per naktį).
4.
Po šio laiko kremą išimkite iš šaldytuvo, išplakite jį elektriniu plaktuvu iki purumo ir iki naudojimo laikykite šaldytuve.
5.
Pasiruoškite traškutį, skirtą plikytų pyragėlių viršui. Į maisto smulkintuvą sudėkite sviestą, maistinius dažus ir cukrų. Trinkite tol, kol neliks cukraus kristalų. Tuomet suberkite miltus ir dar kartą pertrinkite. Gautą tešlą dėkite ant dviejų kepimo popieriaus lakštų arba silikoninių kilimėlių ir iškočiokite kuo ploniau – apie 1,5 mm storio lakštą. Jį perkelkite į šaldymo kamerą, kol pasigaminsite plikytą tešlą.
6.
Pasiruoškite plikytą tešlą. Į puodą supilkite vandenį ir pieną, įdėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite druskos bei cukraus ir kaitinkite, kol užvirs. Tuomet nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite miltus. Dėkite puodą ant vidutinės kaitros ir medine mentele ar šaukštu maišykite tešlą, kol ji atlips nuo puodo sienelių.
7.
Tešlą perdėkite į dubenį ir paplakite apie 1–2 minutes, kol tešla šiek tiek atauš (ji vis dar turi būti šilta, bet ne karšta). Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami tešlą. Tikslus kiaušinių kiekis priklausys nuo jų dydžio – tešla turi tapti žvilgi, tačiau išlaikyti savo formą. Jei neužteks dviejų kiaušinių, į dubenėlį įmuškite trečią, paplakite šakute ir pusę jo supilkite į tešlą.
8.
Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį su apvaliu (maždaug 1 cm skersmens) antgaliu.
9.
Standartinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite maždaug 5 centimetrų skersmens pyragėlius. Tarp pyragėlių palikite nemažus, bent 10 centimetrų, tarpus.
10.
Iš šaldymo kameros išimkite traškutį. Išspauskite maždaug 8 centimetrų skersmens žiedus ir uždėkite juos ant kiekvieno pyragėlio.
11.
Pyragėlių kepimas. Pyragėlius kepkite 32–35 minutes 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija. Kepkite vidurinėje lentynoje ir jokiu būdu nevarstykite durelių. Taip pat, jei pyragėliai netilpo į vieną kepimo formą, nekepkite abiejų iš karto. Pirmiausia leiskite iškepti vienai kepimo formai, o vėliau kitai.
12.
Praėjus šiam laikui atsargiai praverkite orkaitės dureles. Leiskite pyragėliams pabūti orkaitėje su pravertomis durelėmis apie 5 minutes. Tuomet ištraukite kepimo formą ir leiskite pyragėliams visiškai atvėsti.
13.
Kol pyragėliai kepa, pasigaminkite avietinį kremą. Į nedidelį puodą suberkite avietes, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę, įberkite druską, įpilkite citrinos sultis ir vandenį. Viską nuolat maišant kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pradės virti. Tuomet sumažinkite ugnį ir virinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes – jokiu būdu nenustokite maišyti, nes kremas prisvils.
14.
Gautą masę maistiniu smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Masę perkoškite per sietelį ir supilkite į puodą.
15.
Kitame indelyje sumaišykite kiaušinių trynius ir krakmolą, nuolat maišant supilkite į aviečių masę.
16.
Puodą statykite ant silpnos kaitros. Palaukite, kol užvirs ir nuolat maišydami pavirkite apie 2 minutes (kol puodo apačia truputuką apsitrauks plėvele). Nuimkite nuo ugnies ir įdėkite sviestą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
17.
Pagamintą kremą dėkite į indelį arba uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą atšalti. Laikykite mažiausiai pusantros valandos.
18.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Šiek tiek paplakite avietinį kremą ir įmaišykite grietinėlę. Kremą iki naudojimo laikykite šaldytuve.
19.
Kai jau turite pasiruošę visas dalis, metas surinkti pyragėlius. Kremus sudėkite į konditerinius maišelius su pritvirtintais antgaliais. Avietiniam naudokite apvalų antgalį, o baltojo šokolado ganašo kremui naudokite žvaigždės formos antgalį. Atsargiai nupjaukite patį pyragėlių viršų ir atidėkite į šalį. Tris ketvirtadalius pyragėlio vidaus pripildykite avietiniu kremu. Į centrą įdėkite avietę. Tuomet gražiai, sukamaisiais judesiais, išspauskite vanilinį baltojo šokolado kremą. Ant viršaus uždėkite pyragėlių kepurėles ir apibarstykite cukraus pudra. Jei norite, viršų galite papuošti šaltyje džiovintomis uogomis ar šviežiomis avietėmis.
20.
Pyragėliai skaniausi pirmąją dieną. Juos laikykite šaldytuve.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Zita
2021-04-28 19:37
Kada dažus dėti ? ATSAKYTI
Greta
2021-04-29 09:41
Penktame žingsnyje aprašyta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital