„Mini Dutch babies“ – keksiukų formoje kepti blyneliai su obuoliais ir avietėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
„Mini Dutch babies“ – keksiukų formoje kepti blyneliai su obuoliais ir avietėmis
„Mini Dutch babies“ – keksiukų formoje kepti blyneliai su obuoliais ir avietėmis
„Mini Dutch babies“ – keksiukų formoje kepti blyneliai su obuoliais ir avietėmis
„Mini Dutch babies“ – keksiukų formoje kepti blyneliai su obuoliais ir avietėmis
Autorius apie receptą: Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Tik, norint juos iškepti šeimai, tenka praleisti nemažai laiko prie keptuvės. Išeitis – Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Tik, norint juos iškepti šeimai, tenka praleisti nemažai laiko prie keptuvės. Išeitis – orkaitėje keptas blynas (Dutch baby), kuris paruošiamas labai paprastai ir iškepa labai greitai. Šie blyneliai – mažyčiai Dutch babies, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Blyneliams:
180 mililitrų pieno (paprasto arba augalinio)
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas obuolių
2 šaukštai kokosų aliejaus (arba sviesto)
1 šaukštas rudojo cukraus
1 sauja aviečių (+ kelios saujos patiekimui)
1 šaukštelis vanilės pastos (arba vanilės ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keksiukų formą įdėkite į orkaitės vidurį ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2.
Suplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir vanilės pasta ar ekstraktu, kol masė pabals ir suputos. Įplakite pieną. Suberkite persijotus miltus ir plakite, kol tešla taps vientisa. Jei turite elektrinį kokteilių plaktuvą, galite iš karto sudėti visus ingredientus ir suplakti.
3.
Obuolį supjaustykite smulkiais kubeliais.
4.
Išimkite įkaitusią keksiukų formą iš orkaitės. Paskirstykite joje kokosų aliejų arba sviestą ir trumpam grąžinkite į orkaitę, kad riebalai įkaistų.
5.
Vėl išimkite keksiukų formą iš orkaitės ir tešlą išdalykite į 12 formelių (vienam blyneliui prireiks apie 3 v. š. tešlos). Įberkite obuolių gabaliukų ir įdėkite po 2–3 avietes. Kepkite apie 12–15 min., kol blyneliai iškils ir šiek tiek apskrus.
6.
Iškepusius blynelius apibarstykite cukraus pudra, išimkite iš keksiukų formos ir patiekite su šviežiomis avietėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Maisto mėgėja
2024-03-05 14:25
Būtinai reiks išbandyt!Atrodo labai skaniai.

ATSAKYTI
Aistė
2022-09-24 20:26
Wow, mums kaip blynų mėgėjams, nerealus receptas, kaip greitai ir kaip skaniai viskas!
Kvietinių miltų negalim, tai pakeičiau kukurūzų ir avižų miksu, skonis tikrai nenukentėjo. Ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital