Traškūs nostalgiški vafliai su citrininiu maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Traškūs nostalgiški vafliai su citrininiu maskarponės kremu
Traškūs nostalgiški vafliai su citrininiu maskarponės kremu
Traškūs nostalgiški vafliai su citrininiu maskarponės kremu
Traškūs nostalgiški vafliai su citrininiu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Tikriausiai daugelis dar pamename panašius vaflius iš vaikystės? Tokius senovinėje vaflinėje kepdavo mano močiutė. Kaskart pas ją atvažiavusi prašydavau traukti keptuvę Tikriausiai daugelis dar pamename panašius vaflius iš vaikystės? Tokius senovinėje vaflinėje kepdavo mano močiutė. Kaskart pas ją atvažiavusi prašydavau traukti keptuvę ir su nekantrumu laukdavau šviežių, kvapnių, traškių vafliukų. Šį nostalgišką receptą išsaugojau senoje mamos receptų knygoje ir tuo labai džiaugiuosi. Kai kuriuos receptus verta prisiminti. Šis – būtent toks. Kremas, tiesa, jau mano interpretacija. Jis nėra būtinas, bet su juo skonis – dar geresnis. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
110 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
90 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 gramų maskarponės sūrio
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų
1.5 šaukšto cukraus pudros
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šlakelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
2.
Dubenyje rankine plakimo šluotele šiek tiek paplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Suberkite cukrų ir plakite toliau, kol šiek tiek suputos. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir tirpintą sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
3.
Kepkite įkaitintoje plonų vaflių keptuvėje, kol apskrus.
4.
Greitu judesiu iškepusį vaflį perkelkite ant drėgno rankšluosčio ir, prilaikant rankšluosčiu, skubiai susukite jį į vamzdelį. Rankšluosčio naudoti nebūtina, bet verta, nes ką tik iškeptas vaflis yra karštas, degina pirštus, o susukti vamzdelį reikia labai greitai, nes stingsta akimirksniu.
5.
Vaflius palikite visiškai atvėsti, o tuo metu paruoškite kremą. Švelniai sumaišykite šaltą grietinėlę, maskarponę, vanilės ekstraktą, cukraus pudrą ir įtarkuoti citrinos žievelę, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu ir stebėkite kremo konsistenciją. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, tačiau nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio. Kai kremas beveik paruoštas, įmaišykite citrinos sultis ir išjunkite plaktuvą.
6.
Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu ir užpildykite juo abu vaflių galus.
Patarimai:
Jei norite traškių vaflių. Jei norite, kad vafliai būtų visiškai traškūs, kremu juos geriausia įdaryti prieš patiekiant. Po kiek laiko jie truputį suminkštėja, bet vis vien lieka labai skanūs!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital