Jogurtiniai keksiukai su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Jogurtiniai keksiukai su uogomis
Autorius apie receptą: Tikrai skanūs keksiukai. Buvo ganėtinai sunku nesuvalgyti iškart kokių keturių, dar šiltų, užsigeriant stikline pieno. Kadangi naudojau persikinį jogurtą, jautėsi labai Tikrai skanūs keksiukai. Buvo ganėtinai sunku nesuvalgyti iškart kokių keturių, dar šiltų, užsigeriant stikline pieno. Kadangi naudojau persikinį jogurtą, jautėsi labai malonus jo poskonis, o ateičiai pasistengsiu turėti miško uogų skonio jogurto, jis turėtų tikti dar labiau. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
200 gramų miltų
100 gramų cukraus
80 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 stiklinė jogurto (naudojau persikinį)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį juodųjų serbentų (šaldytų ar šviežių, galima keisti avietėmis)
Trupiniams:
1/3 stiklinės miltų
30 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia, galima pasigaminti trupinius. Tieisog šaltą sviestą sumaišyti su cukrumi ir miltais bei maigyti ir trinti tarp pirštų, kol viskas pavirs į trupinukus. Atidėti juos į šaldytuvą.
2.
Švariame inde sumaišyti sijotus miltus, druską ir kepimo miltelius. Taip pat atidėti į šoną. Sviestą gerai sumaišyti su vaniliniu bei paprastu cukrumi (elektrinis plaktuvas padės!). Įmušti kiaušinius bei trynį, po kiekvieno gerai išsukti masę. Taip pat įmaišyti jogurtą ir sausų ingredientų mišinį.
3.
Tešlą tolygiai paskirstyti, užpildanti maždaug 2/3 keksiuko formelės. Įkišti po maždaug 5-6 serbentus (ar avietes) į kiekvieną keksiuką (pridėjus labai daug uogų - sunkiau kyla) ir užbarstyti pasigamintais trupinukais.
4.
Dėti formeles į karštą, maždaug 200 laipsnių orkaitę, už kelių minučių temperatūrą sumažinti iki 180-ties ir kepti apie 20 minučių.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital