Macarons pyragėliai namuose - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Macarons
Banga, Wavy Kitchen

Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Kaip ir žymieji kruasanai – šie pyragėliai išplito visame pasaulyje ir pavergė milijonus širdžių. Pastaraisiais dešimtmečiais Macarons tikrai pasiekė savo populiarumo viršūnę - juos galite įsigyti vos ne visame pasaulyje, pamatyti daugelyje filmų bei serialų, ar nuolat išvysti socialinių tinklų nuotraukose. 


Būtent todėl nereikia stebėtis, jog italai ir prancūzai iki šiandien ginčijasi, kurie pirmieji sukūrė šį desertą. Nors Macarons sausainėliai atsirado ne Prancūzijoje, tačiau būtent čia jie išpopuliarėjo. Iš Italijos atsivežė ir Prancūzijai pristatė juos ne kas kitas kaip garsioji Catherine de Medici, kuri Renesanso metu tapo Prancūzijos karaliene. Visgi, tokie Macarons, kokius pažįstame šiandien - spalvoti ir pripildyti kremu - buvo sukurti XIX amžiuje Prancūzijoje, kur jų populiarumą užtikrino Ladurée įmonė, veikianti dar ir šiandien. Tokie mums pažįstami Macarons paplito visoje šalyje, o vėliau – ir kitur pasaulyje.


Turbūt visi girdėjote, kad Macarons gamyba yra gana preciziška. Išplakite baltymus per mažai ar per daug – macarons neiškils, išmaišykite tešlą keletą kartų per mažai arba per daug – macarons neišlaikys formos arba viršūnės suskils, galiausiai – atidarykite langą, kai lyja lietus ar virkite ką nors virtuvėje – macarons tešla prisigers per daug drėgmės, kas lems nepavykusius pyragėlius. Pretenzingi? Taip. Reikalaujantys kantrybės? Taip. Preciziški? Taip. Bet vieni iš skaniausių desertų pasaulyje? Tikrai taip.


Svarbu žinoti, kad šių pyragėlių gaminimo būdų yra ne vienas, o net trys, kas visai nestebina, žinant jų atsiradimo istoriją. Pirmasis – prancūziškas. Tai metodas, kuomet pasendinti baltymai ir šiek tiek cukraus yra išplakama iki standumo, o vėliau į tešlą įmaišomi migdolų miltai su cukraus pudra. Nors šis metodas atrodo lengviausias, iš tiesų yra priešingai. Taip yra todėl, kad baltymai yra lengvai “pažeidžiami”, tad tešlą labai lengva permaišyti, ko rezultatas – macarons nepavyksta.


Antrasis gaminimo būdas – itališkas. Gaminant šiuo metodu, reikia išsivirti cukraus sirupą ir jį palengva supilti į beplakamus, pasendintus baltymus. Kita baltymų dalis yra įmaišoma į migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį, iki gaunama pastos konsistencija. Tuomet išplakti baltymai yra sumaišomi su šia pasta, iki gaunama norima tešlos konsistencija. Nors šis metodas yra pats stabiliausias, tačiau reikalaujantis ir nemažai žinių, bei papildomos technikos. Visų pirma yra reikalingas maisto termometras, antra – geriausia turėti stovimą elektrinį mikserį, nes kiaušinių baltymus reikia plakti, kol kaitinasi sirupas ir tik sirupui pasiekus tam tikrą temperatūrą – jį iškart supilti.


Ir galiausiai – šveicariškas metodas, kurio išsamų receptą rasite žemiau. Šiuo metodu baltymai kartu su cukrumi yra sušildomi kaitinant virš garų ir tik tuomet išplakami iki standumo. Taip gauname stabilesnius baltymus, kuriuos yra sunkiau permaišyti macaronage žingsnyje. Gaminant šiuo metodu sugadinti tešlą yra ne taip lengva, o ir didelių konditerinių žinių nereikia. Tad jei visada svajojote patys išsikepti Macarons pyragėlius, skaitykite toliau!

 



Gaminkime žingsnis po žingsnio. Macarons gamybai tikrai prireiks kantrybės ir preciziškumo, tačiau vienas kąsnelis šio deserto atpirks visą darbą.


MACARONS SU BALTOJO ŠOKOLADO GANAŠU PAGAMINTI REIKĖS:

Kiekis: 20-22 pyragėliai

Tešlai:

  • 100 g baltymų
  • 100 g cukraus
  • 100 g migdolų miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • žiupsnelio druskos
  • kelių lašų rožinės ar kitos norimos spalvos gelinių maistinių dažų

Įdarui:

  • 225 g baltojo šokolado
  • 120 g riebios 35-36% grietinėlės
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • 125 g aviečių džemo (arba kitokio mėgstamo)

Papuošimui:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 15 g liofilizuotų aviečių

 

Pradedam!

1. Paruoškite macarons. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus.

 

 

2. Du-tris kartus atskirai persijokite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Persijojus dar kartą pasverkite, jei reikia - papildykite, jog kiekis atitiktų nurodytą recepte. Migdolų miltus ir cukraus pudrą sumaišykite.

 

 

3. Paimkite puodą, pripilkite trečdalį jo vandens ir užvirkite. Leiskite lengvai burbuliuoti. Į metalinį švarų, sausą dubenį, kuriame žadate plakti morengą, supilkite baltymus ir suberkite cukrų. Lengvai išmaišykite konditerine šluotele. Dubenį su ingredientais statykite ant lengvai verdančio vandens. Svarbu, kad dubens su ingredientais dugnas jokiu būdu neliestų verdančio vandens. Jei taip yra, išpilkite šiek tiek vandens.
 


 

4. Konditerine šluotele nuolat maišykite baltymus ir juos kaitinkite, kol cukrus ištirps ir baltymai suputos - tai užtruks apie vieną-pusantros minutės. Kad neperkaitintumėte, užsistatykite tam laikmatį. Laikui artėjant prie minutės, patikrinkite, ar cukrus ištirpo – švariais pirštais ar šaukšteliu paimkite šiek tiek baltymų ir patrinkite tarp dviejų pirštų – jei nesijaučia cukraus gumuliukų – baltymai geri. Jei turite maisto termometrą, galite naudoti ir jį - baltymai turėtų pasiekti 49 laipsnių temperatūrą.

 

 

5. Išplakite baltymus. Į sušildytus baltymus suberkite druską ir iš karto pradėkite plakti maisto kombaine su pritvirtinta kiaušinių plakimo šluotele arba elektriniu rankiniu plaktuvu. Baltymus plakite iki susiformuoja standūs, blizgūs baltymai. Apvertus dubenį, jie neturi iškristi. Ar cukrus gerai išsimaišė, galite patikrinti vėlgi taip pat – paėmus šiek tiek baltymų ir patrynus tarp pirštų neturi būti cukraus gumuliukų.

 

 

 

 

6. Į baltymus įsijokite migdolų miltus, sumaišytus su cukraus pudra. Kartu įpilkite šiek tiek maistinių dažų.

 

 

7. Ingredientų sumaišymas ir macaronage. Maišyti reikia atsargiai, naudojant silikoninę mentelę arba pusmėnulio formos tešlos grandikliu. Iš pradžių reikia pasistengti, kad į tešlą be gumuliukų įsimaišytų migdolų miltai, cukraus pudra ir maistiniai dažai. Vėliau baltymai šiek tiek sukris ir toliau maišant reikės pasiekti tinkamą konsistenciją - šis procesas vadinamas macaronage. Prisiminkite - kuo daugiau maišysite, tuo labiau tešla skystės, o ją padarius per skystą, teks viską gaminti iš naujo. Tešla yra maišoma sukant dubenį ir nugremžiant tešlą nuo dubens kraštų. Apsukus ratą reikia pakelti masę nuo dugno ir uždengti ja viršų. Teisingai išmaišyta tešla turi būti minkšta, žvilganti ir krintanti juostomis. Ar tešlą gerai išmaišėte galite patikrinti dviem būdais. Pirmas, silikonine mentele formuojant aštuonetą – jį turite suformuoti be tešlos nutrūkimo. Kitas būdas patikrinti – pasiimkite peilį ir perbraukite juo tešlą – jei įtrūkimas dingsta per 10 sekundžių – tešla gera. Nuolat tikrinkite, ar tešla jau gera tam, kad jos nepermaišytumėte, nes tokiu atveju teks gaminti iš naujo.

 

 

 

 

 

 

 

8. Macarons suformavimas. Jei dar neturite patirties gaminant macarons, pirmiausia pasiruoškite kepimo popierių. Ant jo nusipieškite 2,5-3cm skersmens apskritimus. Tarp apskritimų palikite kelių centimetrų tarpus. Popierių patieskite ant skardos, o ant tokio kepimo popieriaus uždėkite dar vieną – švarų lakštą. Taip matysite, kur turite įspausti pyragėlius, bet kitoje jų pusėje nebus pieštuko žymių. Jei turite silikoninį kilimėlį su jau paruošta vieta macarons pyragėliams – naudokite jį vietoje kepimo popieriaus.
 

9. Macarons tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su pritvirtintu antgaliu. 

 

 

10. Pasiimkite prieš tai pasiruoštą skardą su kepimo popieriumi. Macarons spauskite tiesiai, nepakreipiant maišelio. Kai iki nusibrėžto apskritimo kraštų liks keli milimetrai – sustokite – tešla pati sutekės ir užpildys visą apskritimą. Tarp macarons palikite bent po keleto centimetrų tarpus.

 

 

11. Pasiimkite skardą su įspaustais macarons ir kelis kartus patrankykite ją į stalviršį – tai leis išeiti orui, kuris privers kepant macarons sutrūkinėti. Jei matote macarons paviršiuje burbuliukų – prabeskite juos mediniu pagaliuku.

 

 

12. Palikite macarons išdžiūti, kol susiformuos vadinamoji “odelė”. Tai užtruks apie valandą – prilietus macarons paviršių pirštų – tešla neturi prilipti.

 

 

13. Macarons kepimas. Macarons kepkite jau įkaitintoje 140 laipsnių Celcijaus orkaitėje (su vėjelio funkcija). Jei macarons turite daugiau nei vieną skardą – bent pirmuosius kartus kepkite juos atskirai. Macarons kepkite vidurinėje arba viena pakopa aukščiau už viduriniąją lentyną orkaitėje. Kepkite apie 14-15 minučių – tai priklausys nuo jūsų orkaitės ir macarons dydžio. Kepant – nevarstykite orkaitės durų. Iškepusiems macarons leiskite pilnai atvėsti.

 

 

 

14. Pasigaminkite baltojo šokolado kremą. Pasiruoškite ingredientus. 

 

 

15. Grietinėlę supilkite į nedidelį puoda ir kaitinkite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai.

 

 

16. Kambario temperatūros baltąjį šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant šokolado supilkite karštą grietinėlę.

 

 

17. Šokoladą palikite pastovėti, iki aptirps. Tuomet silikonine mentele išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Jei šokoladas niekaip neištirps, pašildykite mikrobangų krosnelėje 5-10 sekundžių ir išmaišykite. Šį veiksmą kartokite tol, kol ištirps šokoladas. 

 

 

 

18. Į kremą supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išmaišykite. 

 

 

 

19. Kremą įdėkite į šaldytuvą vienai-dviems valandoms. Kas 15 minučių kremą ištraukite ir permaišykite silikonine mentele. Šaldamas kremas sutirštės.

 

 

20. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su pritvirtintu apvaliu, maždaug 1 cm skersmens antgaliu.

 

 

21. Į kitą konditerinį maišelį sudėkite aviečių džemą. Šįkart naudokite siauresnio skersmens antgalį.

 

 

 

22. Macarons papuošimas. Pasiruoškite ingredientus - ištirpintą baltą šokoladą ir liofilizuotas avietes.

 

 

23. Migdolinius pyragėlius sudėliokite poromis. Iš kiekvienos poros imkite po vieną pyragėlį. Jį apšlakstykite ištirpintu baltuoju šokoladu. Viršų apibarstykite sutrupintomis liofilizuotomis avietėmis. Palaukite kelias minutes, kol šokoladas sustings.

 

 

 

 

24. Macarons pyragėlių įdarymas. Nepapuoštus migdolinius pyragėlius apverskite lygiu paviršiumi į viršų. Imkite konditerinį maišelį su baltojo šokolado kremu ir apibrėžkite apskritimą, kaip nurodyta nuotraukoje. Vidurį pripildykite avietiniu džemu. 

 

 

 

 

25. Pripildytą kremu ir džemu macarons uždenkite kitu migdoliniu sausainėliu ir lengvai sukdami paspauskite. Taip suformuokite visus macarons sausainėlius. Macarons sausainėlius galite valgyti iš karto arba sudėti į sandariai uždaromą dėžutę ir palikti šaldytuve pernakt.

 

 

 

 


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI, KAD MACARONS PAVYKTŲ TOBULAI

 

Ingredientai. Tam, kad pagamintumėte macarons pyragėlius – daug ingredientų nereikės, bet jie visi PRIVALO būti susverti tiksliai (gramų tikslumu) ir paruošti teisingai. 

  • Baltymai. Pirmiausia baltymai turi būti švariai atskirti - į baltymą negali patekti trynio ar vandens. Baltymus reikėtų supilti į švarų, sausą indelį, uždengti ir “pasendinti” bent tris dienas. Nors gaminant šveicarišku metodu tai nėra privaloma, tačiau labai rekomenduojama pradedantiesiems  – tai padės sukurti dar stabilesnį morengą, tad bus sunkiau permaišyti tešlą. Baltymai, kaip ir visi kiti ingredientai, turi būti pasverti gramais. 
  • Cukrus ir cukraus pudra. Abu šie ingredientai yra reikalingi ne tik macarons saldumui užtikrinti, bet ir užtikrina stabilesnio morengo sukūrimą. Gamindami macarons, jokiu būdu nemažinkite cukraus kiekio. Cukraus pudra turi būti be jokių cukraus kristalų ir persijota bent du-tris kartus. 
  • Migdolų miltai. Migdolų miltai ir permalti migdolai skiriasi. Permalti migdolai (tokius galite įsigyti ir parduotuvėje ar susimalti namuose) yra gaminami iš nenuluptų migdolų. Gaminant macarons turi būti naudojami migdolų miltai – tai blanširuotų (be odelės) migdolų miltai. Pirkite šiek tiek daugiau migdolų miltų, nes juos sijojant dalis kiekio atkris.
  • Maistiniai dažai. tam, kad macarons taptų gražūs ir spalvoti, reikia naudoti maistinius dažus. Jokiu būdu negalima rinktis vandens pagrindu pagamintų dažų. Geriausia rinktis gelinės tekstūros maistinius dažus – tik rinkitės ganėtinai stiprius, kad nereikėtų sudėti jų per daug, nes tai gali paveikti macarons konsistenciją. 
  • Ingredientai, skirti kremui. Macarons pyragėliai skanūs ir vieni, tačiau tam, kad surinktumėte tobulą macarons, reikės ir kremo. Dažniausiai yra naudojami dviejų tipų – sviestinis kremas arba šokoladinis ganašas. Šie kremai neleidžia macarons suminkštėti ir puikiai išlaiko pyragėlį stabilų. 
  • Papildomi ingredientai. Kartais, gaminant macarons, jų pagardinimui ar skonio suteikimui yra įdedamos esencijos, ekstraktai ar tokie ingredientai kaip kakavos milteliai, pistacijų pasta ir taip toliau. Visgi, gaminant pirmąjį kartą, rekomenduojama dėti TIK nurodytus ingredientus, o eksperimentuoti ar išbandyti įvairesnius skonius galėsite ir vėliau.

Reikalingi reikmenys.

  • Elektrinis mikseris. Deja, bet gamindami macarons, sunkiai išsiversite tik su konditerine šluotele. Naudokite rankinį mikserį arba maisto kombainą su pritvirtintu antgaliu, skirtu plakti kiaušiniams. 
  • Silikoninė mentelė arba pusmėnulio formos tešlos grandiklis. Jie geriausiai padės išmaišyti ingredientus.
  • Maisto svarstyklės. Deja, bet čia be jų neišsiversite. Rinkitės elektrines, tiksliai rodančias ingredientus.
  • Konditerinis (vienkartinis) maišelis. Į silikoninį maišelį, su pritvirtintu antgaliu, reikės sudėti macarons tešlą.
  • Konditerinis antgalis. Iš bėdos galima tiesiog prakirpti konditerinį maišelį, tačiau rekomenduoju įsigyti 5-10 mm skersmens apvalų antgalį – padės geriau kontroliuoti išspaudžiamos tešlos kiekį. 
  • Sietelis-sijoklis. Rinkitės smulkesnį, o ne stambų.
  • Skarda. Tiks įprasta, standartinė kepimo skarda.
  • Silikoninis kilimėlis arba kepimo popierius. Jei turite silikoninį kilimėlį su jau nupieštais skrituliais macarons – puiku. Jei neturite, galite lengvai apsieiti ir be to. Išsikirpkite du kepimo popieriaus lakštus – ant vieno nupieškite skrituliukus (apveskite nedidelę 2,5-3 cm taurelę ir ją apibrėžkite). Kepimo popierių su nupieštais apskritimais dėkite ant skardos, o ant viršaus uždėkite antrąjį kepimo popieriaus lakštą – taip matysite, kur įspausti macarons ir kada sustoti, tačiau macarons nebus išpaišyti pieštuku.
  • Orkaitė. Kiekviena orkaitė yra skirtinga ir kartais nustatyta temperatūra būna skirtinga, tad privalu ją pažinoti. Kepimo temperatūra yra 140 laipsnių. Rekomenduojama naudoti vėjelio funkcija, nes tai tolygiai paskirsto karštį orkaitėje.

Žingsniai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.

  • Ingredientų svėrimas. Ingredientus tiksliai susverti maistinėmis svarstyklėmis yra būtina. Baltymus pasisverkite prieš juos sendindami, o likusius ingredientus – prieš pradėdami gaminti. 
  • Cukraus pudros ir migdolų sijojimas. Pirmiausia, išsijokite cukraus pudrą ir migdolų miltus atskirai. Sijojant, ingredientų netrinkite – kiek išsisijos – tiek. Per didelius gabaliukus atidėkite, o likusį kiekį pridėkite dar kartą persijodami. Tuomet sumaišykite migdolų miltus su cukraus pudra ir persijokite šiuos ingredientus dar vieną-du kartus. 
  • Garų vonelės pasigaminimas ir baltymų šildymas. Į nedidelį puodą pripilkite šiek tiek  vandens ir užvirkite. Leiskite lengvai burbuliuoti. Dubenį su lengvai išmaišytais baltymais ir cukrumi statykite ant lengvai verdančio vandens. Svarbu, kad dubens su ingredientais dugnas jokiu būdu neliestų verdančio vandens. Jei taip yra, nupilkite vandens tiek, kiek reikia. Baltymų jokiu būdu nekaitinkite ilgiau nei pusantros minutės arba kol jie pasieks 49 laipsnius. Kad neperkaitintumėte baltymų, užsistatykite tam laikmatį. 
  • Baltymų plakimas. Sušildytus baltymus iš karto pradėkite plakti. Plakite, kol susiformuoja standūs, blizgūs baltymai. Apvertus dubenį, jie neturi iškristi. Baltymus geriau paplakti ilgiau nei per trumpai.
  • Ingredientų sumaišymas ir macaronage. Baltymų maišymui naudokite silikoninę mentelę arba pusmėnulio formos tešlos grandiklį. Maišyti reikia atsargiai. Prisiminkite - kuo daugiau maišysite, tuo labiau tešla skystės, o ją padarius per skystą, teks viską gaminti iš naujo. Tešla yra maišoma sukant dubenį ir nugremžiant tešlą nuo dubens kraštų. Apsukus ratą reikia pakelti masę nuo dugno ir uždengti ja viršų. Teisingai išmaišyta tešla turi būti minkšta, žvilganti ir krintanti juostomis. 
  • Tešlos konsistencijos patikrinimas. Ar tešlą gerai išmaišėte, galite patikrinti dviem būdais. Pirmais, silikonine mentele formuojant aštuonetą – jį turite suformuoti be tešlos nutrūkimo. Kitas būdas patikrinti – pasiimkite peilį ir perbraukite juo tešlą – jei įtrūkimas dingsta per 10 sekundžių – tešla gera. Nuolat tikrinkite, ar tešla jau gera tam, kad jos nepermaišytumėte, nes tokiu atveju teks gaminti iš naujo.
  • Macarons suformavimas. Macarons galite formuoti ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus. Jei neturite patirties, ant kepimo formos nusipieškite apskritimus. Tarp macarons pyragėlių palikite kelių centimetrų tarpus. Macarons spauskite tiesiai, nepakreipkite maišelio. Kai iki nusibrėžto apskritimo kraštų liks keli milimetrai – sustokite – tešla pati sutekės ir užpildys visą apskritimą.
  • Oro išstūmimas ir pyragėlių džiovinimas. Suformavus macarons, būtina paimti skardą ir kelis kartus patrankyti ją į stalviršį – tai leis išeiti orui, kuris privers kepant macarons sutrūkinėti. Jei matote macarons paviršiuje burbuliukų – prabeskite juos  mediniu pagaliuku. Palikite macarons išdžiūti, kol susiformuos vadinamoji “odelė”. Tai užtruks apie valandą – prilietus macarons paviršių pirštu – tešla neturi prilipti.
  • Macarons kepimas. Skardą su pyragėliais į orkaitę dėkite tik jai pilnai įkaitus iki  140 laipsnių. Taip pat įjunkite vėjelio funkciją. Jei macarons turite daugiau nei vieną skardą – bent pirmuosius kartus kepkite jas atskirai. Macarons kepkite vidurinėje arba viena pakopa aukščiau už viduriniąją eilę orkaitėje. Kepkite apie 14-15 minučių – tai priklausys nuo jūsų orkaitės ir macarons dydžio. Kepant – nevarstykite orkaitės durų.
  • Leiskite macarons atvėsti. Leiskite macarons pilnai atvėsti ir tik tada juos i6imkite i6 skardos. Kitu atveju galite sutrupinti pyragėlius.  
  • Macarons laikymas. Macarons pyragėlius galite patiekti iš karto arba sudėti į sandariai uždaromą dėžutę ir laikyti šaldytuve pernakt.

 

Daugiau nuostabių desertų receptų galite rasti šioje Bangos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (10)
Agnė
2024-03-14 16:21
Kiek laiko galima laikyti sausainukus be įdaro šaldiklyje? ATSAKYTI
?
2023-12-11 14:02
O būtina naudoti migdolų miltus galima naudoti kokosų? ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-23 17:42
Deja, kokosų miltai sugeria ženkliai daugiau drėgmės, tad su jais tesktūra būtų visai kitokia. Tradiciniai macarons kepami būtent su migdolų miltais. ATSAKYTI
Greta
2023-02-14 19:50
Puikus receptas, bet nepavyko iskepti:(… ATSAKYTI
Inga
2023-02-15 09:17
O kas būtent nepavyko? Gal pavyktų kažką patarti ar išsiaiškinti, kodėl nepavyko :) ATSAKYTI
Greta
2023-02-20 19:37
Labai sunku atrasti tą tinkamą temperatūrą kepimo, man 140 laipsniu orkaiteje 14min buvo per daug, bandžiau 12min vis tiek per daug atrodo, šonai labai gavosi parudavę ATSAKYTI
Rūta
2023-02-06 11:33
O kepti iš viršaus ir apačios + vėjelis ar tik iš viršaus + vėjelis? ATSAKYTI
Greta
2023-02-06 16:49
Iš viršaus ir apačios su vėjeliu. ATSAKYTI
Viktė
2022-10-03 16:53
puikus receptas, ačiū ATSAKYTI
Gabrielė
2022-02-13 16:36
Labai išsamus receptas. Kepiau ir puikiai gavosi iš pirmo karto. Ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital