Nekeptas kreminis desertas su braškėmis ir žele "Yum Yum"

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Nekeptas desertas su braškėmis Yum Yum
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Patiko ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Tikiu, kad patiks ir Jūsų! Yum Yum yra vadinami itin Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Patiko ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Tikiu, kad patiks ir Jūsų! Yum Yum yra vadinami itin kremiški, dažniausiai gausiai plakta grietinėle gardinti nekepti desertai, atsiradę pietinėse JAV valstijose praėjusio amžiaus viduryje. Mano gamintas Yum Yum yra braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų sausainių (Gaidelio tipo ar kitų mėgiamų)
100 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
800 gramų braškių
1 pakelis braškių želė (apie 80g svorio)
Kremui:
800 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
200 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės)
4 šaukštai vandens (šalto)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 šaukšteliai želatinos (naudojau želatinos miltelius, bet tinka ir granulės)
Viršui:
300 gramų braškių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kremui į mažą indelį įpilti 4 v.š šalto vandens ir ant viršaus užberti želatinos miltelius. Palikti išbrinkti 15-20 min. (arba kol ruošite kitus ingredientus).
2.
Braškes supjaustyti griežinėliais, sudėti į puodą, berti braškių želė, švelniai išmaišyti, kad uogos tolygiai pasidengtų. Tuomet kaitinti ant nedidelės kaitros iki želė milteliai ištirps (neužvirinti), nukelti puodą nuo kaitros, palikti atvėsti.
3.
Pagrindui paruošti, elektriniu trintuvu sutrinti sausainius iki trupinių, pilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Paruoštą trupinių masę tolygiai paskirstyti inde, kuriame tieksite desertą (naudojau 20x30 cm). Švelniai spustelėti, suformuojant pagrindą, bet nespausti per stipriai, kad jis netaptų labai kietas.
4.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, berti pusę cukraus pudros, supilti vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti (arba mažu greičiu paplakti), kad konsistencija būtų vientisa.
5.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti ir atvėsinti (bet kad liktų dar šiek tiek šilta).
6.
Į kreminio sūrio masę nuolat plakant per kelis kartus supilti grietinėlę ir likusią cukraus pudrą. Paplakti iki švelnių putų konsistencijos. Tada toliau plakant labai maža srovele supilti ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną. Plakti, iki kremas įgaus standumą.
7.
Ant sausainių pagrindo sukrėsti pusę kremo, išlyginti paviršių. Ant jo tolygiai paskirstyti braškių masę. Tada sudėti likusį kremą, šaukštu ar mentele išlyginti paviršių.
8.
Paruoštą desertą pridengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (o geriausia - visai nakčiai), kad sutvirtėtų.
9.
Prieš pat patiekiant papuošti griežinėliais pjaustytomis braškėmis.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Matas
2023-05-31 11:08
Tikra vasara :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital