Mėgaujamės vasaros skoniais ir prisirpusiomis vyšniomis! Gražuolės, raudonos uogos taip ir kviečia paragauti! Jų sodrus, saldus ir šiek tiek rūgštelės turintis skonis gali pagardinti kiekvieną patiekalą, suteikiant jam išskirtinių skonio natų. Ar tai būtų žavusis desertas, gaivinantis ar sotus kokteilis, ar net nuostabus patiekalas pietums - vyšnios gali suteikti kiekvienam patiekalui unikalų, neišdildomą skonį.
Kepame kvapnius vyšnių pyragus, keksiukus, verdame uogienes ir skanaujame... O kad vyšnios nepabostų, dalinamės net 34 puikiais receptais!
Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!
Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis, tačiau labai rekomenduojame išmėginti būtent su vyšniomis, nes jų rūgštelė čia dera tobulai. Tikrai nepasigailėsite!
Šis pyragas yra tiesiog tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado, būtų tiesiog neįmanoma atsispirti.
„Baltojo miško” tortas – tai dar viena gardi interpretacija klasikinio „Juodojo miško“ tema. Sodrūs šokoladiniai biskvitai čia pakeičiami šviesiais vaniliniais, o maskarponės kremas pagardinamas baltuoju šokoladu. Kremo sluoksniuose pasislėpusios sultingos, saldžiarūgštės vyšnios – neatsiejama šio torto dalis ir pagrindinis akcentas. Jums tikrai patiks, jei mėgstate minkštus, švelnius, kremiškus desertus su uogomis.
Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos ar šviežios uogos. Kremiškas varškės sluoksnis tiesiog užburia savo skoniais. Iškepusį pyragą labai tinka pabarstyti cukraus pudra.
Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vietoje vyšnių, žinoma, tinka ir kitokios uogos - juodieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės. Arba galite įberkite gabalėliais pasmulkintų vaisių kaip kad persikų ar abrikosų.
Šis pyragas kiek skiriasi nuo įprastai kepamų, nes iškepusį ir atvėsusį jį reikia apversti ir tik tuomet tiekti! Iškepa labai skanus, maloniai drėgnas ir be galo jaukus. Tikras gardumynas visai šeimai.
Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai gardus! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai.
Klafutis (clafoutis) – tai desertas, kilęs iš pietų Prancūzijos. Šalia prašmatnių prancūziškų konditerijos gaminių klafutis atrodo itin paprastas kepinys: vos keli ingredientai, itin paprastas paruošimo būdas ir dar kuklesnė išvaizda. Tačiau būtent paprastume ir slypi jo paslaptis: šviežios uogos, paskendusios minkštoje, pudingą primenančioje tešloje, nepalieka abejingų.
Greitai ir visai nesudėtingai paruošiami, labai vasariški keksiukai! Kepti juos galima tiek su vyšniomis, tiek su trešnėmis. Jei kepsite su trešnėmis, į tešlą dėkite mažiau cukraus.
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgstami vaisiai, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas vasariškoms vaišėms! Beje, bus labai skanu ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Jeigu ruošite su šviežiomis vyšniomis, jas reikėtų kruopščiai nuplauti, išimti kauliukus ir apverdant su sirupu įpilti porą šaukštų vandens.
Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, prabangią skonio natą.
Sodrus biskvitas, labai purus ir lengvas kremas, viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Nudžiugins kiekvieną ragaujantį puikiu, subalansuotu skoniu.
Ypatinga vyšnių uogienė su švelniu apelsinų aromatu. Taip paruoštos uogienės uogos išlieka standesnės, jų gabaliukai didesni ir vientisesni, todėl puikiai tinka ne tik su blyneliais ar pyragų įdarams, bet ir papuošti desertus!
Nesudėtingai paruošiamas sūrio pyragas su vyšniomis, tačiau jas drąsiai galima keisti į kitas mėgstamas uogas, beje, tinka ir šaldytos! Švelnaus skonio pyragas sužavės, o kiekvienas jo kąsnelis tiesiog sutirpsta burnoje.
Iš išorės atrodo lyg paprastas šokoladinis keksas, o viduje slypi puošni staigmena - dvispalvė tešla ir prisirpusios uogos! Beje, pyrago sluoksniai ne tik skirtingų spalvų, bet ir skonių, ir tekstūrų, tad raitojamės rankoves ir kepame šį skanuolį.
Gaivus ir labai skanus desertas, kurį paruošite akimirksniu! Jį galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve prieš patiekiant, o jeigu norite ragauti vos paruoštą, pakaks, kad 10 - 15 minučių pastovėtų kambario temperatūroje.
Labai skanūs blyneliai su puriu, kreminiu varškės įdaru ir vyšnių padažu. Padažui galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas, bet ypač skanu su vyšniomis.
Labai šokoladinis ir labai karamelinis sūrio tortas patiems tikriausiems smaližiams! O derinį tobulai užbaigia vyšnios. Tiesiog neatsivalgomai skanus tortas. Jeigu tešlą ruošite be kombaino, rekomenduojame tešlą ruošti kaip šiame recepte. Iškepusiam biskvitui svarbu leisti visiškai atvėsti ir palikti bent 2 - 3 valandos pastovėti ir subręsti, taip biskvitą bus paprasčiau gražiai supjaustyti.
Paprastai paruošiamas ir labai skanus naminis likeris. Puikiai tinka pyragų sulaistymui ar kitiems desertams pagardinti, pvz., užpilti ant ledų ar plakti su grietinėle ryškiai spalvai ir švelniam skoniui išgauti.
Ledų kokteilis irgi gali būti maistingesnis! Ir tam visiškai nereikia aukoti skonio. Šis receptas yra puikus savo paprastumu. Uogos šiam receptui tinka pačios įvairiausios - braškės, vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės, juodieji serbentai ar kitokios mėgstamos. Jeigu šio kokteilio norite dar sotesnio ir tirštesnio, augalinį pieną jame galite pakeisti graikišku jogurtu.
Šis vyšnių pyragas iškepa labai purus, panašus į biskvitą. Vyšnios pyragui suteikia drėgmės ir superinės spalvos. Tiems, kas tikisi labai drėgno pyrago, šis toks nėra. Jis minkštas ir lengvas. Tikras skanumėlis su popietine ar rytine arbata. Mano naudotos vyšnios buvo gana saldžios, todėl kai jas kaitinau dėjau nedaug cukraus, bet jeigu Jūsų naudojamos vyšnaitės yra rūgščios, tuomet dėčiau kiek daugiau cukraus. Naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com
Labai skanus, labai gaivus ir vasariškas tortas be orkaitės! Jį paruošti šiek tiek užtruks (kol sustings sluoksniai), bet skonis tikrai to vertas! Beje, ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.
Minkštutėlis, nuostabios tekstūros sviestinis pyragas, kuriam reikės vos dviejų šaukštų kvietinių miltų! Pyragas ypatingai gardus, su maloniu riešutiniu prieskoniu ir uogų gaiva. Beje, puiku ir tai, kad šiam pyragui tinka šaldytos vyšnios.
Nuostabus vyšnių padažas prie paukštienos, kiaulienos ar kitos mėsos. Taip pat skanu su kietuoju sūriu arba tiesiog lietuvišku varškės sūriu. Jeigu norite dar gurmaniškesnio skonio, vietojo obuolių acto galite naudoti balzamiko actą ir drauge su vyšniomis ir svogūnų įdėti šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės.
Vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Šis Tiramisu puikiai tiks ir mažiesiems valgytojams, nes ruošiamas be termiškai neapdorotų kiaušinių. Skanaus!
Šokoladas ir vyšnios - klasikinis derinys, kuris patiks tikriausiai daugeliui smaližių. Pyragas su kremišku varškės sluoksniu, net tik labai skanus, bet ir labai dailus, tad drąsiai ruoškite ir vasaros šventėms.
Puikios konsistencijos, švelnus ir klampus vyšnių sirupas žiemai. Tobulai dera su blyneliais, pertepti sausainius ar vaflius, pagardinti arbatą, taip pat klasikiniame derinyje su šokoladu, pvz., naudoti šokoladinių biskvitų tortui drėkinti.
Minkštas biskvitinis pagrindas ir gaivus jogurtinis vyšnių kremas - kartu susijungia į nuostabų skonį! Jei norite, tiekiant tinka pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Galite naudoti ir šaldytas vyšnias, bet jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nupilti skystį. Jei kepsite didesnė formoje, užkepėlė bus plonesnė ir trumpiau reikės kepti.
Dar vienas įrodymas, kad šokoladas ir vyšnios - tobulas derinys. O šis dar ir labai puošniai dekoruotas, todėl puikiai tiks gimtadieniui ar kitai vasaros šventei.
Gurmaniškos ir žavingai atrodančios - šios galetės užkariavo mūsų širdį. Traputėlis sviestinis pagrindas ir burnoje tirpstantis vasariško skonio įdaras dera nuostabiai. Inga visiškai teisi - su galetėmis galima duoti laisvę fantazijai. Beje, jeigu spintelėje nerasite viso grūdo miltų, juos galite pakeisti įprastais kvietiniais miltais.
Keksas iškepa didelis, bet toks skanus ir toks purus, kad akimirksniu gabalėlis po gabalėlio išgaruoja nuo vaišių stalo. Ypatingai vasariškas keksas, kuris tiks su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline šalto pieno.
Dar viena puiki uogienė, praturtinta šokoladu. Kadangi uogienei naudojamas specialus uogienių cukrus, virti ją pakanka visia neilgai, taip uogos išlieka standesnės.