O ką iš vyšnių? 34 skanutėliai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vyšnių receptai
@Shutterstock

Mėgaujamės vasaros skoniais ir prisirpusiomis vyšniomis! Gražuolės, raudonos uogos taip ir kviečia paragauti! Jų sodrus, saldus ir šiek tiek rūgštelės turintis skonis gali pagardinti kiekvieną patiekalą, suteikiant jam išskirtinių skonio natų. Ar tai būtų žavusis desertas, gaivinantis ar sotus kokteilis, ar net nuostabus patiekalas pietums - vyšnios gali suteikti kiekvienam patiekalui unikalų, neišdildomą skonį.

Kepame kvapnius vyšnių pyragus, keksiukus, verdame uogienes ir skanaujame... O kad vyšnios nepabostų, dalinamės net 34 puikiais receptais!

 

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis, tačiau labai rekomenduojame išmėginti būtent su vyšniomis, nes jų rūgštelė čia dera tobulai. Tikrai nepasigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šis pyragas yra tiesiog tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado, būtų tiesiog neįmanoma atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos ar šviežios uogos. Kremiškas varškės sluoksnis tiesiog užburia savo skoniais. Iškepusį pyragą labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vietoje vyšnių, žinoma, tinka ir kitokios uogos - juodieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės. Arba galite įberkite gabalėliais pasmulkintų vaisių kaip kad persikų ar abrikosų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas kiek skiriasi nuo įprastai kepamų, nes iškepusį ir atvėsusį jį reikia apversti ir tik tuomet tiekti! Iškepa labai skanus, maloniai drėgnas ir be galo jaukus. Tikras gardumynas visai šeimai.

Receptą rasite čia.

Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai gardus! Puiki idėja pasimėgavimo vasara akimirkai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klafutis (clafoutis) – tai desertas, kilęs iš pietų Prancūzijos. Šalia prašmatnių prancūziškų konditerijos gaminių klafutis atrodo itin paprastas kepinys: vos keli ingredientai, itin paprastas paruošimo būdas ir dar kuklesnė išvaizda. Tačiau būtent paprastume ir slypi jo paslaptis: šviežios uogos, paskendusios minkštoje, pudingą primenančioje tešloje, nepalieka abejingų.

Receptą rasite čia.

Greitai ir visai nesudėtingai paruošiami, labai vasariški keksiukai! Kepti juos galima tiek su vyšniomis, tiek su trešnėmis. Jei kepsite su trešnėmis, į tešlą dėkite mažiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgstami vaisiai, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiam greitam, nostalgiško skonio vyšnių kompotui pagaminti nereikia pasterizavimo ir jis puikiai laikysis tiesiog namų spintelėje.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas vasariškoms vaišėms! Beje, bus labai skanu ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Jeigu ruošite su šviežiomis vyšniomis, jas reikėtų kruopščiai nuplauti, išimti kauliukus ir apverdant su sirupu įpilti porą šaukštų vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagaminami labai paprastai, o skonis puikus. Vyšnios jiems tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, prabangią skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sodrus biskvitas, labai purus ir lengvas kremas, viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Nudžiugins kiekvieną ragaujantį puikiu, subalansuotu skoniu.

Receptą rasite čia.

Ypatinga vyšnių uogienė su švelniu apelsinų aromatu. Taip paruoštos uogienės uogos išlieka standesnės, jų gabaliukai didesni ir vientisesni, todėl puikiai tinka ne tik su blyneliais ar pyragų įdarams, bet ir papuošti desertus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tokie virtinukai yra tradiciniai ir labai mėgstami Ukrainoje. Labai skanu, patinka ir suaugusiems, ir vaikams.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas sūrio pyragas su vyšniomis, tačiau jas drąsiai galima keisti į kitas mėgstamas uogas, beje, tinka ir šaldytos! Švelnaus skonio pyragas sužavės, o kiekvienas jo kąsnelis tiesiog sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Iš išorės atrodo lyg paprastas šokoladinis keksas, o viduje slypi puošni staigmena - dvispalvė tešla ir prisirpusios uogos! Beje, pyrago sluoksniai ne tik skirtingų spalvų, bet ir skonių, ir tekstūrų, tad raitojamės rankoves ir kepame šį skanuolį.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir labai skanus desertas, kurį paruošite akimirksniu! Jį galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve prieš patiekiant, o jeigu norite ragauti vos paruoštą, pakaks, kad 10 - 15 minučių pastovėtų kambario temperatūroje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs blyneliai su puriu, kreminiu varškės įdaru ir vyšnių padažu. Padažui galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas, bet ypač skanu su vyšniomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai šokoladinis ir labai karamelinis sūrio tortas patiems tikriausiems smaližiams! O derinį tobulai užbaigia vyšnios. Tiesiog neatsivalgomai skanus tortas. Jeigu tešlą ruošite be kombaino, rekomenduojame tešlą ruošti kaip šiame recepte. Iškepusiam biskvitui svarbu leisti visiškai atvėsti ir palikti bent 2 - 3 valandos pastovėti ir subręsti, taip biskvitą bus paprasčiau gražiai supjaustyti.

Receptą rasite čia.

Paprastai paruošiamas ir labai skanus naminis likeris. Puikiai tinka pyragų sulaistymui ar kitiems desertams pagardinti, pvz., užpilti ant ledų ar plakti su grietinėle ryškiai spalvai ir švelniam skoniui išgauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ledų kokteilis irgi gali būti maistingesnis! Ir tam visiškai nereikia aukoti skonio. Šis receptas yra puikus savo paprastumu. Uogos šiam receptui tinka pačios įvairiausios - braškės, vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės, juodieji serbentai ar kitokios mėgstamos. Jeigu šio kokteilio norite dar sotesnio ir tirštesnio, augalinį pieną jame galite pakeisti graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis vyšnių pyragas iškepa labai purus, panašus į biskvitą. Vyšnios pyragui suteikia drėgmės ir superinės spalvos. Tiems, kas tikisi labai drėgno pyrago, šis toks nėra. Jis minkštas ir lengvas. Tikras skanumėlis su popietine ar rytine arbata. Mano naudotos vyšnios buvo gana saldžios, todėl kai jas kaitinau dėjau nedaug cukraus, bet jeigu Jūsų naudojamos vyšnaitės yra rūgščios, tuomet dėčiau kiek daugiau cukraus. Naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus, labai gaivus ir vasariškas tortas be orkaitės! Jį paruošti šiek tiek užtruks (kol sustings sluoksniai), bet skonis tikrai to vertas! Beje, ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis, nuostabios tekstūros sviestinis pyragas, kuriam reikės vos dviejų šaukštų kvietinių miltų! Pyragas ypatingai gardus, su maloniu riešutiniu prieskoniu ir uogų gaiva. Beje, puiku ir tai, kad šiam pyragui tinka šaldytos vyšnios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai ir nesudėtingai paruošiamas pyragas su gaiviu vyšnių sluoksniu - nuo jų pyragas tampa dar skanesniu ir drėgnesniu.

Receptą rasite čia.

Tiesiog tobulai su stikline pieno derantis skonis ir tekstūra - trapi tešla, gaivios vyšnios ir drėgnas pudingo sluoksnis. Puikus vasaros skonis!

Receptą rasite čia.

Labai paprastai padaromas ir nepaprastai skanus. Jeigu norite dar kremiškesnio pyrago, dalį varškės galite pakeisti Filadelfijos ar maskarponės sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Tai mūsų su vyru mėgstamas lengvas, gaivus ir labai gardus tortas. Pavyksta labai gardus, gaivus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nuostabus vyšnių padažas prie paukštienos, kiaulienos ar kitos mėsos. Taip pat skanu su kietuoju sūriu arba tiesiog lietuvišku varškės sūriu. Jeigu norite dar gurmaniškesnio skonio, vietojo obuolių acto galite naudoti balzamiko actą ir drauge su vyšniomis ir svogūnų įdėti šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Šis Tiramisu puikiai tiks ir mažiesiems valgytojams, nes ruošiamas be termiškai neapdorotų kiaušinių. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Šokoladas ir vyšnios - klasikinis derinys, kuris patiks tikriausiai daugeliui smaližių. Pyragas su kremišku varškės sluoksniu, net tik labai skanus, bet ir labai dailus, tad drąsiai ruoškite ir vasaros šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Audronė atskleidžia, kad šis desertas buvo karūnuotas desertų desertu ir yra tobulo skonio. Labai rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Tikras gardumėlis - minkštas, tirpstantis burnoje braunis su kremininiu sūriu ir vyšniomis. Nesudėtingai paruošiamas, o toks gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikios konsistencijos, švelnus ir klampus vyšnių sirupas žiemai. Tobulai dera su blyneliais, pertepti sausainius ar vaflius, pagardinti arbatą, taip pat klasikiniame derinyje su šokoladu, pvz., naudoti šokoladinių biskvitų tortui drėkinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas biskvitinis pagrindas ir gaivus jogurtinis vyšnių kremas - kartu susijungia į nuostabų skonį! Jei norite, tiekiant tinka pabarstyti tarkuotu šokoladu.

Receptą rasite čia.

Galite naudoti ir šaldytas vyšnias, bet jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nupilti skystį. Jei kepsite didesnė formoje, užkepėlė bus plonesnė ir trumpiau reikės kepti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dar vienas įrodymas, kad šokoladas ir vyšnios - tobulas derinys. O šis dar ir labai puošniai dekoruotas, todėl puikiai tiks gimtadieniui ar kitai vasaros šventei.

Receptą rasite čia.

Gurmaniškos ir žavingai atrodančios - šios galetės užkariavo mūsų širdį. Traputėlis sviestinis pagrindas ir burnoje tirpstantis vasariško skonio įdaras dera nuostabiai. Inga visiškai teisi - su galetėmis galima duoti laisvę fantazijai. Beje, jeigu spintelėje nerasite viso grūdo miltų, juos galite pakeisti įprastais kvietiniais miltais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Tikrai šiek tiek kitoks tortas. Jam nereikia kepti biskvito, pagrindui naudojama sluoksniuota tešla. Bet tortas tikrai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Keksas iškepa didelis, bet toks skanus ir toks purus, kad akimirksniu gabalėlis po gabalėlio išgaruoja nuo vaišių stalo. Ypatingai vasariškas keksas, kuris tiks su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline šalto pieno.

Receptą rasite čia.

Dar viena puiki uogienė, praturtinta šokoladu. Kadangi uogienei naudojamas specialus uogienių cukrus, virti ją pakanka visia neilgai, taip uogos išlieka standesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Laima
2021-07-16 04:11
Labai gardu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital