Sūrio pyragas su uogų padažu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sūrio pyragas su uogų padažu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sūrio pyragas su uogų padažu
Sūrio pyragas su uogų padažu
Sūrio pyragas su uogų padažu
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas sūrio pyragas su vyšniomis, tačiau jas drąsiai galima keisti į kitas mėgstamas uogas. Švelnaus skonio pyragas sužavės, o kiekvienas jo kąsnelis Nesudėtingai paruošiamas sūrio pyragas su vyšniomis, tačiau jas drąsiai galima keisti į kitas mėgstamas uogas. Švelnaus skonio pyragas sužavės, o kiekvienas jo kąsnelis tiesiog sutirpsta burnoje. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Viršui:
800 gramų kreminio sūrio (žr. patarimus)
170 gramų cukraus
100 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Padažui:
300 gramų vyšnių (naudojau šaldytas, galima keisti mėlynėmis ar kitomis uogomis)
120 mililitrų vandens
80 gramų cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu trintuvu sausainius sutriname iki trupinių.
2.
Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainiais.
3.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią atsegamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi. Suberiame sausainių masę ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
4.
Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 10 minučių (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
5.
Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame kreminį sūrį. Maišome, kol masė tampa vientisa.
6.
Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
7.
Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
8.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. tol kol viršus lengvai paruduoja.
9.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O jei per naktį palaikysite šaldytuve, bus dar skaniau.
10.
Pyragą galima patiekti su uogų padažu, kurį ruošiu taip - puode sumaišau šaldytas vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišydamas užvirinu. Lėtai įmaišau kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišydamas kaitinu ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišau vanilinį cukrų, dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
11.
Padažą atvėsinu ir patiekiu su pyragu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šiam pyragui naudojau Rama Creme Bonjour kreminį sūrį, bet tinka ir kitoks mėgiamas kreminis sūris (daugiau apie kreminį sūrį skaitykite čia ).
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital