Tiramisu su vyšniomis „Juodasis miškas“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Tiramisu su vyšniomis juodasis miškas
Autorius apie receptą: Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, sakyčiau net prabangią skonio natą. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
340 gramų biskvitinių sausainių (vadinamų „Damų pirštelių“)
400 gramų šaldytų vyšnių
750 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų varškės 9%
1 šaukštas graikiško jogurto (nebūtina)
70 gramų juodojo šokolado
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Mirkymui:
250 mililitrų kavos
50 mililitrų brendžio (nebūtina arba galima keisti romu ar likeriu)
Pabarstymui:
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaldytas vyšnias atitirpinkite ir nuvarvinkite (sultis pasilikite, jų reikės).
2.
Į dubenį dėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir 5 šaukštus (apie 70ml) vyšnių sulčių. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite, jog neliktų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę dėkite šaukštą graikiško jogurto ir maskarponės sūrį, įtarkuokite citrinos žievelę (tik geltoną dalį). Šaukštu gerai išmaišykite iki tolygios konsistencijos.
4.
Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standumo ir švelniais judesiais įmaišykite į kremą. Paragaukite, ar patinka kremo skonis. Jei norisi daugiau rūgštelės, įspauskite citrinos sulčių, o jei norisi saldžiau - įdėkite šiek tiek cukraus (geriausia šiame žingsnyje - miltelinio, kad tolygiai ištirptų).
5.
Juodą šokoladą susmulkinkite. Aš tą dariau elektriniu smulkintuvu, bet jei neturite - smulkiai sukapokite peiliu.
6.
Kavą sumaišykite su brendžiu (jei naudojate).
7.
Ant indo, kuriame ruošite tiramisu (aš naudojau 20x30 cm), dugno paskirstykite 2-3 šaukštus kremo.
8.
Imkite po vieną biskvitinį sausainį. Jį labai trumpam pamerkite į kavą, nuvarvinkite ir dėkite ant kremo. Pamirkytais sausainiais vienu sluoksniu padekinkite visą indą (kaip parodyta video).
9.
Ant sausainių paskirstykite pusę likusio vyšninio kremo. Ant jo išdėliokite gerai nuvarvintas vyšnias, jas šaukštu šiek tiek įspauskite į kremą. Ant viršaus užbarstykite pusę smulkinto juodo šokolado.
10.
Dėkite dar vieną kavoje trumpai pamirkytų sausainių sluoksnį. Ant jų paskirstykite likusį kremą. Galite tiesiog užtepti, o jei norite estetiškiau - įspauskite per konditerinį maišelį naudodami apvalų platų antgalį.
11.
Tiramisu dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad skoniai susijungtų.
12.
Prieš patiekdami pabarstykite kakava ir likusiu smulkintu juodu šokoladu.
Patarimai:
Pagalbininkai. Gamindama šį tiramisu naudojau Braun MQ9147X trintuvą, kuris puikiai atlieka daugelį funkcijų - trynimo, plakimo, kapojimo. Esu išbandžiusi tikrai daug trintuvų ir šis yra pirmas, apie kurį drąsiai galiu sakyti - labai rekomenduoju.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Senukai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital