Nekeptas varškės tortas su vyšniomis ir žele gabaliukais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Nekeptas varškės tortas su vyšniomis ir žele gabaliukais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, labai gaivus ir vasariškas tortas be orkaitės! Jį paruošti šiek tiek užtruks (kol sustings sluoksniai), bet skonis tikrai to vertas! Beje, ruošti galima ne tik su Labai skanus, labai gaivus ir vasariškas tortas be orkaitės! Jį paruošti šiek tiek užtruks (kol sustings sluoksniai), bet skonis tikrai to vertas! Beje, ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
120 gramų sausainių (Selga tipo)
60 gramų sviesto
Kremui:
360 gramų varškės
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 pakeliai želės (skirtingų skonių, po 77 gr)
2 šaukštai želatinos
Viršui:
1 sauja vyšnių
1 pakelis vyšnių želė (77 gr)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošti du pakelius želė (vyšnių želė palikti viršui): juos paruošti pagal nurodymus ant pakuotės, tik vietoje 500 ml vandens naudoti po 300 ml, taip želė bus tvirtesnė. Palikti sustingti, sustingusią supjaustyti smulkiais kubeliais.
2.
Sausainius virtuviniu kombainu ar, sudėjus į maišelį, kočėlu sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinių.
3.
Sviestą ištirpinti ir greitai išmaišyti su sausainių trupiniais. Maišykite iškat užpylę, nes sviestas pradės gertis į sausainius ir vėliau gali būti sunku tolygiai paskirstyti sviestą masėje.
4.
Formos (naudojau 24 cm skersmens), nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Tolygiai paskleisti sausainių masę ir, paspaudžiant, suformuoti pagrindą.
5.
Želatiną užpilti 6 šaukštaisšalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
6.
Varškę su jogurtu ir kondensuotu pienu sutrinti elektriniu trintuvu. Po truputį, plova srovele, toliau trinant, supilti atvėsusią želatiną. Atsargiai įmaišyti želė gabaliukus.
7.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti (netrinti) į varškės masę. Masę paskleisti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą sustingti bent 3 - 5 valandoms.
8.
Pagal nurodymus ant pakelio paruošti vyšnių želė, tik naudoti ne 500 ml, o 300 ml vandens. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Vyšnias nuplauti, kruopščiai nusausinti, išimti kauliukus.
10.
Visiškai atvėsusią vyšnių želė atsargiai, po kelis šauktus pilti ant sustingusio varškės sluoksnio. Tuomet išdėlioti vyšnias.
11.
Laikyti šaldytuve, kol visiškai sustings želė sluoksnis. Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agne
2020-08-01 14:32
Gelatinos ar 2 valgomieji saukstai ? ATSAKYTI
Aurelija
2020-08-19 13:48
Želatinos dviejų valgomųjų šaukštų reikia :) ATSAKYTI
Aldona
2019-07-03 22:59
Labai graziai atrodo, ypac tie vysniu ziedai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital