Vyšnių galetės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Vyšnių galetės
Vyšnių galetės
Vyšnių galetės
Vyšnių galetės
Vyšnių galetės
Autorius apie receptą: Galetės man jau nuo seno atrodė tokios viliojančios, be galo gražios, savitai netvarkingos, bet tuo ir traukiančios akį. Jas gaminti galima su visais įmanomais vaisiais ir Galetės man jau nuo seno atrodė tokios viliojančios, be galo gražios, savitai netvarkingos, bet tuo ir traukiančios akį. Jas gaminti galima su visais įmanomais vaisiais ir uogomis. Skonis primena tartą (sviestinis, traškus pagrindas), bet pagaminti daug lengviau, nes nereikia nei specialių tartos formų, nei didelio kruopštumo. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Gurmaniškos ir žavingai atrodančios - šios galetės užkariavo mūsų širdį. Traputėlis sviestinis pagrindas ir burnoje tirpstantis vasariško skonio įdaras dera kaip tam Gurmaniškos ir žavingai atrodančios - šios galetės užkariavo mūsų širdį. Traputėlis sviestinis pagrindas ir burnoje tirpstantis vasariško skonio įdaras dera kaip tam gimę. Pirmą kartą jas gaminome tiksliai pagal Ingos receptą su šviežiomis vyšniomis (su šaldytomis irgi galima, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti bei nupilti skystį). O antrą kartą vyšnias pakeitėme obuoliais, vietoje vyno naudojome apelsinų sultis, vietoje citrinos - apelsinų žievelę ir dar pridėjom žiupsnį cinamono. Abu kartus jos buvo dieviškos! Inga visiškai teisi - su galetėmis galima duoti laisvę fantazijai. Beje, jeigu spintelėje nerasite viso grūdo miltų, juos galite pakeisti įprastais kvietiniais miltais. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
165 gramai kvietinių miltų
150 gramų sviesto
60 gramų rupių miltų
3 šaukštai vandens (šaltas)
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis jūros druskos
Įdarui:
225 gramai vyšnių (be kauliukų)
0.5 stiklinės raudono vyno
1/8 stiklinės cukraus
0.5 vieneto citrinų (sultys ir žievelė)
0.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Papuošimui:
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, druską, cukrų. Sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų pagalba triname iki drėgnų trupinių. Stengiamės tai atlikti kuo greičiau, kad sviestas neištirptų.
2.
Pilame po šaukštą vandens ir minkome tešlą, kol susiformuos į vientisą rutulį.
3.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
4.
Marinuojame vyšnias įdarui: vyšnias, vyną, cukrų, citrinos sultis ir žievelę sumaišome gilesnėje lėkštėje, uždengiame ir paliekame apie 1 val. ar ilgiau, kad vyšnios gerai pasimarinuotų.
5.
Nusunkiame vyną, bet jo neišpilame. 1/8 puodelio vyno atidedame į šoną.
6.
Likusį vyną supilame į nedidelį prikaistuvą ir ant silpnos ugnies kaitiname, kol vyno kiekis sumažės per pusę.
7.
Vyšnias apibarstome kukurūzų krakmolu ir supilame 1/8 vyno, kurį buvome atidėję į šalį. Gerai išmaišome.
8.
Kita vyno dalimi (kurią virinome) apipilsime jau iškeptas galetes.
9.
Formuojame galetes: tešlą padalijame į 4 vienodo dydžio dalis.
10.
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame 1 mm storio apskritimą, jį pernešame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
11.
Į centrą dedame 1/4 vyšnių.
12.
Imame vieną apskritimo išorinę dalį ir lenkiame link centro, tačiau jo neuždengiant. Taip užlankstome (judėdame ta pačia kryptimi) visą apskritimą. Į centrą užpilame po šaukštą vyno, likusio vyšnių dubenėlyje.
13.
Tą patį veiksmą pakartojame su visomis likusiomis galetėmis.
14.
Lengvai išplakame kiaušinį. Juo aptepame užlankstytą tešlą. Pabarstome cukrumi.
15.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 25 - 30 minučių, kol gražiai paruduos ir vyšnios burbuliuos centre.
16.
Šiek tiek atvėsiname, užtepame likusiu vynu.
17.
Dedame į centrą ledų, grietinėlės, natūralaus jogurto ir valgome, kol jos dar šiltos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital