Vyšnių padažas žiemai - idealus prie mėsos

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Vyšnių padažas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis padažas nuostabiai tinka prie paukštienos, kiaulienos ar kitos mėsos. Taip pat man jis be galo skanu su kietuoju sūriu arba tiesiog lietuvišku varškės sūriu. Jeigu gerai Šis padažas nuostabiai tinka prie paukštienos, kiaulienos ar kitos mėsos. Taip pat man jis be galo skanu su kietuoju sūriu arba tiesiog lietuvišku varškės sūriu. Jeigu gerai užderėjo vyšnios, būtinai būtinai jo pasigaminkite, nesigailėsite! Beje, jeigu norite dar gurmaniškesnio skonio, vietojo obuolių acto galite naudoti balzamiko actą ir drauge su vyšniomis ir svogūnų įdėti šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vyšnių (be kauliukų)
150 gramų cukraus
80 mililitrų obuolių acto (arba balzamiko acto arba arba 50 ml paprasto acto)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis garstyčių miltelių
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į storadugnį puodą beriu vyšnias, smulkiai kapotą svogūną ir cukrų (jeigu norite vientisesnio padažo, dalį vyšnių galite sutrinti elektriniu trintuvu, nors man patinka, kai padaže jaučiasi vyšnių uogos).
2.
Užvirinu ir maišydama pakaitinu ant nedidelės ugnies apie pusvalandį, kol svogūnai tampa permatomi, o masė - šiek tiek sutirštėja.
3.
Suberiu garstyčias, gvazdikėlius, cinamoną, pipirus, druską ir obuolių actą, o tada užvirinu ir dar kelias minutes maišydama pakaitinu. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar rūgštelės, įdedu dar druskos arba įpilu šiek tiek obuolių acto.
4.
Karštą padažą išpilstau į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (kaldra, pledukais) ir palieku visiškai atvėsti.
5.
Aš laikau vėsiame rūsyje, bet sandėliuke irgi turėtų gerai laikytis. Iš šio kiekio pagaminsite apie 400 ml padažo.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital