Vyšnių sirupas žiemai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Vyšnių sirupas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip vyšnių sirupą gamino dar mano mama ir jis bent man yra tiesiog tobulai nostalgiško ir puikaus skonio. Be galo pagardina blynelius, desertus ar kitus skanumynus. Taip vyšnių sirupą gamino dar mano mama ir jis bent man yra tiesiog tobulai nostalgiško ir puikaus skonio. Be galo pagardina blynelius, desertus ar kitus skanumynus. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas vyšnių
500 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias švariai nuplaukite, išimkite kauliukus ir išspauskite iš jų sultis. Jeigu sultys ne visiškai skaidrios, jas perkoškite per tankų marliuką, sulenkta dviem - trim sluoksniais, kad neliktų tirščių.
2.
Sultis supilkite į puodą drauge su cukrumi ir virkite ant nedidelės ugnies, kol sirupas sutirštės, taps žvilgus.
3.
Karštą sirupą supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, šiltai apklokite (aš apkloju pūkine kaldra) ir palikite visiškai atvėsti.
4.
Beje, jeigu norite dar intensyvesnio skonio ir aromato, verdant sirupą galite įdėti porą saujų švariai nuplautų vyšnių lapų ir saujelę vyšnių kauliukų. Tik tada išvirusį sirupą būtinai perkoškite, iš naujo užkaitinkite ir tada supilstykite į stiklainius.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Stasė
2018-07-01 18:08
Ačiū, Laura! Paruošimo būdas išdėstytas labai vaizdingai: Stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir šiltai apklokite... pataisė nuotaiką, puiku! ATSAKYTI
Laura
2018-07-01 21:18
Gal skamba ir linksmai, bet aš daugumą konservų bei uogienių taip ruošiu :) Apvertus labai gerai pasimato, jeigu kažkuris dangtelis užsuktas nesandariai, o apklojimas padeda ilgiau išsaugoti karštį, kas naudinga, jeigu konservavimo metu pateko kokia bakterija (aukštoje temperatūroje jos žūva), taip pat pagelbėja susidaryti vakuumui, kuris "pritraukia" dangtelį ir stiklainius labia gerai užsisandarina :-) Aišku, galima šio proceso ir nedaryti, bet jis tikrai pailgina konservų galiojimo laiką :-) ATSAKYTI
Dana
2018-07-01 12:45
Dariau pernai, labai skanus. Dar verdant idejau vaniles bei cinamono lazdele, super!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital