Greiti keksiukai su vyšniomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Keksiukai su vyšniomis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Keksiukai su vyšniomis
Keksiukai su vyšniomis
Keksiukai su vyšniomis
Keksiukai su vyšniomis
Autorius apie receptą: Šie keksiukai pavyksta puikūs - minkštučiai, purūs, su subtilia vyšnių rūgštele. O pagaminsite greitai ir iš paprasčiausių ingredientų. Kepti juos galima tiek su Šie keksiukai pavyksta puikūs - minkštučiai, purūs, su subtilia vyšnių rūgštele. O pagaminsite greitai ir iš paprasčiausių ingredientų. Kepti juos galima tiek su vyšniomis, tiek su braškėmis, serbentais, mėlynėmis ar kitomis uogomis ar vaisiais. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
200 gramų vyšnių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
160 gramų kvietinių miltų (+trupučio vyšnioms apvolioti)
80 gramų cukraus
70 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
50 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio arba tirpinto sviesto)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vyšnias nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.
Dubenyje kiaušinį gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals ir tūris padidės ( mikseriu plaku apie 2-3 min). Supilti aliejų, dar kartą lengvai paplakti. Supilti pieną, išmaišyti.
3.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šaukštu išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Svarbu - miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau (jų dydis priklausys nuo miltų rūšies, kiaušinių dydžio ir pan.). Jų dėkite tiek, kad tešla būtų truputį tirštesnė už riebią grietinę.
4.
Saujelę vyšnių atsidėti keksiukų viršui, o likusias vyšnias apvolioti šaukštelyje miltų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Tešlą supilti į keksiukų formeles, pripildant 3/4 formelės tūrio (gali prieš tai formeles iškloti popieriniais keksiukų "sijonėliais"). Ant viršaus išdėlioti likusias vyšnias, jas lengvai įspaudžiant į tešlą.
6.
Keksiukus kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių (kaitinimo režimas viršus+apačia, be vėjelio). Ar keksiukai iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turėtų likti sausas (jei ištraukiate aplipusį tešla, kepkite dar 5 minutes ir vėl tikrinkite)
7.
Iškepusiems keksiukams leisti atvėsti išjungtoje orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis. O tada skanauti!
Patarimai:
Jeigu naudosite šaldytas vyšnias, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
Jeigu vietoje aliejaus naudotumėte sviestą, jo dėkite 60g, o pieno pilkite ne 70, o 60 ml (nes sviesto riebumas mažesnis negu aliejaus, jis turi savyje truputį vandens).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Marjana
2020-07-09 21:09
Tikrai labai skanūs keksiukai ATSAKYTI
Edita
2020-07-08 20:13
Nuostab8s keksiukai pavyko, ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital