Purus keksas su vyšniomis ir šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Purus keksas su vyšniomis ir šokoladu
Purus keksas su vyšniomis ir šokoladu
Purus keksas su vyšniomis ir šokoladu
Purus keksas su vyšniomis ir šokoladu
Autorius apie receptą: Keksas išeina didelis, tikrai skanus, purus, toks tikras tikras. Jo receptą radau seniai seniai, kai svečiavausi pas tetą Vokietijoje ir iš ten parsivežiau žurnaliuką Keksas išeina didelis, tikrai skanus, purus, toks tikras tikras. Jo receptą radau seniai seniai, kai svečiavausi pas tetą Vokietijoje ir iš ten parsivežiau žurnaliuką "Obstkuchen". Iš jo ir išsiverstas šis receptukas. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų miltų
250 gramų sviesto (minkšto)
250 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
100 gramų juodojo šokolado (kapoto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
500 gramų vyšnių
šiek tiek sviesto (formai patepti)
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias nuplaunam, nusausinam, išimam kauliukus.
2.
Minkštą sviestą išplakam su cukrum iki purumo. Suberiam druską ir po vieną įplakam kiaušinius.
3.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir persijojam. Į kiaušinių-sviesto-cukraus masę dalimis įmaišom miltų ir kepimo miltelių mišinį, pieną. Pabaigoje į tešlą įmaišom kapotą šokoladą.
4.
Didesnę apvalią kekso formą arba 2 mažesnes pailgas formeles ištepam sviestu ir pabarstom džiūvėsėliais. Dedame trečdalį tešlos, paskirstom, sudėliojam pusę vyšnių, dedam kitą pusę likusios tešlos, išdėliojam likusias vyšnias, ant viršaus - likusią tešlą, išlyginam.
5.
Keksą kepam iki 200 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 60 - 65 minutes. Ar iškepęs, patikrinam mediniu pagaliuku. Jei viršus pradėtų stipriai ruduot, pridenkite kepimo popieriumi. Iškepusį keksą 10 minučių palaikom formoje, tada išimam ir atvėsinam. Atvėsusį apibarstom cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
:)
2018-07-05 07:16
Nuostabus! Tik cukraus mažinau perpus ir vis tiek gavosi kiek per saldus mano skoniui;-) Ačiū už puikų receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital