Šokoladinis tortas su karameliniu maskarponės kremu ir vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas su vyšniomis
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas su vyšniomis
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas su vyšniomis
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas su vyšniomis
Šokoladinis karamelinis maskarponės tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Šis tortas – tas pats mano labai mėgstamas karamelinis maskarponės tortas, tik turi du naujus kolegas – vyšnias ir šokoladą. Todėl kopijuoju gamybą iš senojo recepto, ir Šis tortas – tas pats mano labai mėgstamas karamelinis maskarponės tortas, tik turi du naujus kolegas – vyšnias ir šokoladą. Todėl kopijuoju gamybą iš senojo recepto, ir pridėsiu aprašymą kaip elgtis su naujais produktais. Kaip lėto gyvenimo būdo šalininkė, mėgstu gaminti pati tiek, kiek išgaliu. Bet jei jums, pvz., staiga prisireiktų skubiai suręsti tortą, šiam galite drąsiai naudoti parduodamus biskvitų lakštus. Rinkitės kakavinius. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas kakavos (riebios)
5 šaukštai kvietinių miltų
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba pačių virto)
400 gramų šaldytų vyšnių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius įmušu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, suberiu cukrų ir plaku, kol cukrus pilnai ištirpsta. Tuomet į gilesnį indą įsijoju miltus, sumaišau juos su kakava ir mišinį sudedu į kiaušinių plakinį ir vėl plaku apie 3-4 minutes.
2.
Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu ant grotelių į orkaitės vidurį, įjungiu 180 C ir kepu apie 35-40 minučių. Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą. Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų. Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis.
3.
Šokoladiniams bortams išlydau pusę plytelės karčiojo juodo šokolado ir šaukštu prilaistau ant kepimo popieriaus lakšto, jį dedu į šaldytuvą, kad sustingtų. Įdarui naudoju šaldytas vyšnias, jas atšildau iki kambario temperatūros, sultis nupilu į puodelį.
4.
Kremui šaltą grietinėlę išplaku iki standumo, kitame inde plakikliu sumaišau maskarponę su rududu ir tuomet įmaišau išplaktą grietinėlę.
5.
Pasiruošiu torto padą, dedu ant jo vieną biskvito lakštą, sulaistau puse vyšnių sulčių, dedu penktadalį kremo, išlyginu, vėl lakštas, ant jo vyšnios ir ir vėl penktadalis kremo, paskutinis lakštas, sulaistau likusiomis sultimis. Tuomet kremu aptepu visą torto paviršių ir šonus, negausiai, tik tam, kad priliptų dekoracijos. Likusį kremą sukrečiu į silikoninę konditerinę tūtą su gėlių antgaliu ir spaudžiu gėles ant viso torto paviršiaus. To galima nedaryti, tuomet naudoti daugiau kremo surenkant tortą.
6.
Iš šaldytuvo traukiu šokolado liejinius, pasiskaičiuoju kokio aukščio reikės bortų (gražiau, kai jie pora centimetrų aukštesni už tortą), supjaustau aštriu peiliu, atsargiai nuimu nuo popieriaus ir klijuoju prie torto šonų. Tortą bent 12 h laikau šaltai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
E.
2019-04-19 14:36
Truksta biskvitui kepimo milteliu - reikia vieno arbatinio saukstelio. Arba kepkite pagal savo megstama biskvito recepta. ATSAKYTI
Agnė
2019-04-19 17:11
Jeigu labai gerai išplaksite kiaušinius su cukrumi (iki kol masė pabals ir tūris padidės apie 3 kartus) arba atskirai plaksite trynius ir baltymus, tada kepimo milteliai nebūtini, dažnai kepu biskvitą pagal identiškas proporcijas šitam receptui. ATSAKYTI
Jurgita
2019-01-18 12:31
Si "torta" kepiau 3 kartus vien tik is principo kad pirmas nepavyko. Sis receptas nesamoningas ir niekam nerekomenduoju jo bandyti. Lakstai iskile tuoj pat sukrenta.
Pats biskvitas kietas ir neimanoma kad i ji isigertu koks nors kremas!. Esu patyrus seimininke, konditerija mano arkliukas, bet sis receptas yra neteisingas. Arna klaidingai aprasytas.
Nesvaistykit laiko ir produktu!! ATSAKYTI
Giedre
2019-02-08 22:22
Aciu uz pasidalinima. Labai nesmagu kai nesigauna. Bandysime kita torta ATSAKYTI
Dalia
2019-04-19 17:38
O man biskvitas pavyko skanus, tik as tesla maisiau ne kombaine, o tradiciniu budu - trynius isplakiau su cukrumi iki pabalo, o tada imaisiau miltus (sumaisytus su kakava) ir standziai isplaktus baltymus. Kad nesukristu reikia pirmiausiai leisti atvesti formoje, o tada galutiniai atvesinti ant groteliu ir pries pjaustant butinai leisti pastoveti bent 6-8 valandas, o dar geriau - per nakti kaip kad autore ir rase. Tada biskvitas sutvirteja, bet tikrai nebuna kietas.

O jeigu darysit su kombainu, kiekvienas kombainas biski skiriasi, reikia pazinoti savo irengini. Kitaip labai lengva nedaplakti arba perplakti ir biskvitas neiskils. Man lengviau tradicinis budas mikseriu negu kombainas.

Ir jeigu kepsite ne silikonineje, o paprastoje formoje, kepkite prie mazesnes temperturos (170 ar net 160 laipsniu), tada iskeps tolygiau, maziau apdzius. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital