Minkštas pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Minkštas pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Šis vyšnių pyragas iškepa labai purus, panašus į biskvitą. Vyšnios pyragui suteikia drėgmės ir superinės spalvos. Tiems, kas tikisi labai drėgno pyrago, šis toks nėra. Jis Šis vyšnių pyragas iškepa labai purus, panašus į biskvitą. Vyšnios pyragui suteikia drėgmės ir superinės spalvos. Tiems, kas tikisi labai drėgno pyrago, šis toks nėra. Jis minkštas ir lengvas. Tikras skanumėlis su popietine ar rytine arbata. Mano naudotos vyšnios buvo gana saldžios, todėl kai jas kaitinau dėjau nedaug cukraus, bet jeigu Jūsų naudojamos vyšnaitės yra rūgščios, tuomet dėčiau kiek daugiau cukraus. Naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
240 gramų kvietinių miltų
170 gramų cukraus
170 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Virimui:
2.5 stiklinės vyšnių (šviežių, be kauliukų)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas cukraus
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
2.
Vyšnioms mažame puode ištirpiname 1 valgomąjį šaukštą sviesto, sudedame vyšnias, užpilame 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir kaitiname 8 minutes vis pamaišant. Jei vyšnios minkštesnės užteks ir 5 minučių, nes tereikia, kad vyšnios šiek tiek suminkštėtų. Po to vyšnias supilame į dubenėlį ir paliekame atvėsti.
3.
Puodelyje sumaišome grietinę su kepimo soda.
4.
Viename dubenyje sumaišome miltus su cukrumi ir druska, centre padarome duobutę, supilame aliejų, įmušame kiaušinius ir įmaišome grietinę. Lengvai išmaišome, kad visi ingredientai susijungtų. Nereikia permaišyti.
5.
Kepimo indą ištepame sviestu. Galite kepti apvalioje ar stačiakampėje kepimo formoje. Aš kepiau stiklinėje, stačiakampėje kepimo formoje. Tešlą supilame į kepimo indą, uždedame vyšnias ir kepame orkaitėje apie 30-40 minučių. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.
6.
Glajui cukraus pudrą ir citrinos sultis sumaišome viename dubenėlyje. Pyragą supjaustome gabalėliais ir apšlakstome glaistu. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital