Vyšnių uogienė

AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Vyšnių uogienė
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas vyšnių
1 kilogramas cukraus
200 mililitrų vandens
1 vienetas apelsinų (nebūtina, bet labai tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uogas nuplaukite, nuimkite kotelius ir kauliukus. Nusausinkite. Uogas sudėtkite į puodą.
2.
Vandenį su cukrumi ir iš apelsino išspaustomis sultimis užkaiskite storadugniame puode, maišant, kol cukrus ištirps ir vanduo ims burbuliuoti. Sumažinkite ugnį, sudėkite nuo vieno apelsino nuluptą oranžinę žievelės dalį. Pavirkite apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kad neprisviltų. Žieveles išimkite.
3.
Ant uogų užpilkite sirupą, uždenkite puodą ir palikite kambario temperatūroje pernakt.
4.
Sirupą atsargiai nupilti, pernelyg nejudinant uogų, kad jų nepažeisti. Sirupą užkaitinti iki užvirimo ir vėl užpilti ant uogų. Vėl uždengti ir palikti pernakt.
5.
Trečią dieną sirupą vėl nupilkite vėl užvirinkite ir užpilkite ant uogų. Kaitinkite, kol užvirs kartu su uogomis 10 minučių.
6.
Uogienę supilstykite į sterilius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti kamšteliais žemyn ir, uždengus, palikti atvėsti.
Patarimai:
Jeigu skubate, galite gaminti greitesnį uogienės variantą - užpilkite vyšnias karštu sirupu, palaikykite per naktį, o kitą dieną pavirkite uogas su visu sirupu apie 10-15 minučių nuo užvirimo. Verdant šiuo greitesniu būdu vyšnios bus šiek tiek mažiau tvirtos, bet irgi labai skanu.
Jeigu norite tirštesnės uogienės, ją išvirę dalį sirupo galite nupilti į atskirus stiklainius - taip žiemai turėsite ir skanios tirštos uogienės, ir vyšnių sirupo.
AUTORIUS: Margarita
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (7)
Ema
2019-07-07 10:02
O vyšnių 1 kg jau išvalytų? ATSAKYTI
Ieva
2019-07-07 20:36
Ir man labai įdomu :) ATSAKYTI
Raimonda
2019-07-08 09:44
Aš uogienėms sveriu jau išvalytas :) ATSAKYTI
rima
2018-07-05 21:07
tai kam jas nuplovus sausinti jei verdant pinamas vanduo kazko nesuprantu ATSAKYTI
Sandra
2018-07-09 10:48
Tam, kad nebūtų vandens pertekliaus, nes tokiam uogų kiekiui reikia tik 1 stiklinės vandens :) Kažkada nuplautas vyšnias į kiaurasamtį sudėjau ir palikau lėkštėje nuvarvėti, tai net nustebau, kiek ten daug vandens subėgo :) Kruopščiai sausinti uogų nereikia, pakanka tiesiog ant švaraus virtuvinio rankšluosčio jas paskleisti ir kitu šiek tiek patapšnoti, kad didžiąją dalį vandens sugertų. ATSAKYTI
Kornelija
2018-06-28 22:45
Žaidimas...kam tos 3 dienos.Manau skonis nepasikeis jei ir tą pačią dieną išvirsim uogienę,tik uogos daugiau gal bus patižusios. ATSAKYTI
Margarita
2018-06-30 17:43
Gal ir žaidimo yra, bet man taip virta uogienė būna pati skaniausia :) O darbo nedaug, tik kad išskaidytas per kelias dienas. Aišku, galima ir iškart išvirti, ypač jeigu laiko nėra, čia kaip kam norisi :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital