Vyšnių uogienė

AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Vyšnių uogienė
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas vyšnių
1 kilogramas cukraus
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uogas nuplaukite, nuimkite kotelius ir kauliukus. Nusausinkite. Uogas sudėtkite į puodą.
2.
Vandenį su cukrumi užkaiskite storadugniame puode, maišant, kol cukrus ištirps ir vanduo ims burbuliuoti. Sumažinkite ugnį, sudėkite nuo vieno apelsino nuluptą oranžinę žievelės dalį. Pavirkite apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kad neprisviltų. Žieveles išimkite.
3.
Ant uogų užpilkite sirupą, uždenkite puodą ir palikite kambario temperatūroje pernakt.
4.
Sirupą atsargiai nupilti, pernelyg nejudinant uogų, kad jų nepažeisti. Sirupą užkaitinti iki užvirimo ir vėl užpilti ant uogų. Vėl uždengti ir palikti pernakt.
5.
Trečią dieną sirupą vėl nupilti, vėl uživirinti ir užpilkite ant uogų ir kaitinkite, kol užvirs kartu su uogomis 10 minučių.
6.
Uogienę supilstykite į sterilius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti kamšteliais žemyn ir, uždengus, palikti atvėsti.
AUTORIUS: Margarita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
rima
2018-07-05 21:07
tai kam jas nuplovus sausinti jei verdant pinamas vanduo kazko nesuprantu ATSAKYTI
Sandra
2018-07-09 10:48
Tam, kad nebūtų vandens pertekliaus, nes tokiam uogų kiekiui reikia tik 1 stiklinės vandens :) Kažkada nuplautas vyšnias į kiaurasamtį sudėjau ir palikau lėkštėje nuvarvėti, tai net nustebau, kiek ten daug vandens subėgo :) Kruopščiai sausinti uogų nereikia, pakanka tiesiog ant švaraus virtuvinio rankšluosčio jas paskleisti ir kitu šiek tiek patapšnoti, kad didžiąją dalį vandens sugertų. ATSAKYTI
Kornelija
2018-06-28 22:45
Žaidimas...kam tos 3 dienos.Manau skonis nepasikeis jei ir tą pačią dieną išvirsim uogienę,tik uogos daugiau gal bus patižusios. ATSAKYTI
Margarita
2018-06-30 17:43
Gal ir žaidimo yra, bet man taip virta uogienė būna pati skaniausia :) O darbo nedaug, tik kad išskaidytas per kelias dienas. Aišku, galima ir iškart išvirti, ypač jeigu laiko nėra, čia kaip kam norisi :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis