Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Galite ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik tuomet jas reikėtų atitirpinti ir nupilti skystį. Ingredientai skirti 20 cm skresmens formai. Galite ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik tuomet jas reikėtų atitirpinti ir nupilti skystį. Ingredientai skirti 20 cm skresmens formai. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų miltų
125 gramai sviesto
90 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų vyšnių
330 gramų varškės
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
100 gramų šokolado
100 gramų vyšnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai visus produktus sumaišome, suminkome rankomis tešlą, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Įdarui vyšnias nuplauname, nusausiname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Trynius išplakame su cukrumi, įdedame varškę ir krakmolą, gerai išplakame, sudedame vyšnias ir išmaišome. Baltymus išplakame iki putų su druska ir atsargiai išmaišome į varškės masę.
3.
Tešlą iškočioti ir dėti į tortą formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti, suformuojant 5 - 5.5 cm kraštelius. Supilti varškės kremą.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 minučių.
5.
Iškepusį pyragą dar palikti apie 10 - 15 minučių pastovėti išjungtoje orkaitėje, pravėrus dureles. Tada iš orkaitės išimti.
6.
Pyragui atvėsus iki kambario temperatūros, ant viršaus pilti lydyto šokolado, sudėti likusias vyšnias.
7.
Pyragui visiškui atvėsus, dėkite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (arba nakčiai).
Patarimai:
Kad pyrahas gražiau pjaustytųsi, peilį palaikykite karštame vandenyje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gintarė
2017-05-28 07:49
Pasakiškai skanus! Šokoladas ir vyšnios man visuomet labai dera, o dar varškė mmmm... :) Visiems labai rekomenduoju! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital