Tobulas dvispalvis keksas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Dvispalvis keksas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Man tai yra skaniausias kada nors valgytas keksas. Atėjus vyšnių sezonui, pas mus šitas keksas gaminamas labai dažnai. Nors laukti vasaros visai nebūtina - galima jį išsikepti ir Man tai yra skaniausias kada nors valgytas keksas. Atėjus vyšnių sezonui, pas mus šitas keksas gaminamas labai dažnai. Nors laukti vasaros visai nebūtina - galima jį išsikepti ir su užšaldytomis vyšniomis (prieš kepant vyšnių atšildyti nereikia). (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų sviesto (minkšto)
4 vienetai kiaušinių
210 gramų miltų (+1 šaukšto šviesiai tešlai)
180 gramų cukraus
100 gramų juodojo šokolado
80 gramų vyšnių (be kauliukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo, po vieną įsukame kiaušinius.
2.
Persijojame miltus ir dalimis po šaukštą įsukame į sviesto masę elektriniu plakikliu, nedideliu greičiu. Gautą masę padaliname pusiau, į vieną dalį įdedame tarkuotą šokoladą, į kitą papildomą šaukštą miltų.
3.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Ant dugno paskirstome visą šviesią tešlą, ant jos išdėliojame vyšnias, ant viršaus paskirstome tamsią tešlą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Julija
2020-04-10 08:27
Labai super keksas! Tapo jau mūsų šeimos tradicija ant šventinio Velykų stalo:) tik noriu paklausti, o jei ji kepti apvalioje kekso formoje su skyle viduryje, be kepimo popieriaus, sutepus forma sviestu? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-10 09:38
Manau, kad galima ir taip, tik geriausia tuomet būtų kepti silikoninėje, kad gražiai išsiimtų :) ATSAKYTI
Julija
2020-04-10 10:23
Vat tik metalinė yra namuose....dabar į parduotuves nelabai benueisi.... ATSAKYTI
Agnė
2020-04-10 10:27
Aš tuomet sutepčiau sviestu ir gausiai barstyčiau džiūvėsėliais :) arba bandyčiau visgi kažkaip įkloti kepimo popierių. ATSAKYTI
Julija
2020-04-11 13:40
O kodėl manot kad gali labai prilipti? Jei gausiai sutepti sviestu? ATSAKYTI
Julija
2020-04-11 20:07
Gavosi puikiai :) išsiime puikiai iš formos, tepiau sviestu ir barščiau džiūvesėliais. Tik kiek trumpiau kepa. ATSAKYTI
Agnė
2020-04-12 11:33
Jūs savo formą geriau žinot :) Iš asmeninės patirties - turiu tokią metalinę, prie kurios labai traukia kepinius, todėl taip ir patariau, kad netektų nusivilti :) Smagu, kad pavyko! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital