Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
Gražuolis šokoladinis tortas su vyšniomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
225 gramai cukraus
200 gramų miltų
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų pieno
20 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų sviesto
200 gramų cukraus
120 gramų juodojo šokolado
4 vienetai kiaušinių baltymų
1 sauja vyšnių
1 šaukštelis kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sulaistymui:
šiek tiek vyšnių sirupo (arba likerio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir druska, soda. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisumo. Pilti pieną bei vanilinį cukrų. Tešlą padalinti į dvi ~18 cm skersmens apvalias skardeles, kepimo popieriumi įtiestu dugnu.
2.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu. Išėmus iš orkaitės 5 min pravėsinti skradelėje, o tada perkelti ant grotelių kol pilnai atšals.
3.
Kremui baltymus plakti su cukrumi inde, pastatytame virš verdančio vandens dubens (indo dugnas neturi liesti vandens), kol gausis spindžios, formą lengvai laikančios putos. Nukėlus dar kelias minutes paplakti. Po gabalėlį dėti minkštą sviestą vis plakant. Suberti vanilę.
4.
Iš vyšnių pašalinti kauliukus ir sumaišyti su 5 v.š. paruošto kremo. Padėti trumpam į šaldytuvą. Likusį kremą sumaišyti su ištirpintu šokoladu ir kakava. Kremą tai pat palikti pusvalandžiui šaldytuve. Atvėsusiems bisvitams nupjauti "kepurėles" (t.y. patį bikvito viršų) ir sulaistyti sirupu ar likeriu.
5.
Ant pirmojo biskvito tepti visą vyšnių kremą ir uždengti antruoju biskvitu. Išorę plonai aptepti šokoladiniu kremu(sunaudoti maždaug 1/5 viso kremo). Tortą palikti valandai šaltai. Kai kremas sutvirtės, likusiu kremu naudojant konditerinį švirkštą padekoruoti tortą ir palikti porai valandų (arba per naktį) šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Reda
2017-07-25 11:36
Nuostabiai atrodo!! Šaunuolė, Ieva! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital