Apverstas vyšnių pyragas

AUTORIUS:
Ivona Žilinskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Apverstas vyšnių pyragas
Apverstas vyšnių pyragas
Apverstas vyšnių pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas kiek skiriasi nuo įprastai kepamų, nes iškepusį ir atvėsusį jį reikia apversti ir tik tuomet tiekti! Iškepa labai skanus, maloniai drėgnas ir be galo jaukus. Tikras Šis pyragas kiek skiriasi nuo įprastai kepamų, nes iškepusį ir atvėsusį jį reikia apversti ir tik tuomet tiekti! Iškepa labai skanus, maloniai drėgnas ir be galo jaukus. Tikras gardumynas visai šeimai. (...daugiau) Ivona Žilinskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vyšnių (naudojau šaldytas atitirpintas)
4 vienetai kiaušinių (didesnių arba 5 mažesnių)
250 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų kefyro
200 gramų cukraus
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Jei vyšnias naudojate šaldytas, jas atitirpinkite ir nupilkite susidariusį skystį.
3.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Elektriniu plaktuvu plaku apie 8-10 min.
4.
Į kiaušinius maišant supilti kefyrą. Po truputį įsijoti miltus ir kepimo miltelius, kaskart išmaišant šaukštu.
5.
Vyšnias sumaišyti su krakmolu.
6.
Kepimo skardą ištepti sviestu, o šonus iškloti kepimo popieriumi. Ant dugno sudėti pusę vyšnių. Įpilti maždaug trečdalį tešlos. Tuomet sudėti likusias vyšnias ir supilti likusią tešlą.
7.
Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 1 val. (arba iki įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla).
8.
Išėmus iš orkaitės leisti pyragui atvėsti. Atvėsusį apversti ant lėkštės, kurioje tieksite. Apibarstyti cukraus pudra.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Ivona Žilinskienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital