Migdolinis pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
Daiva Steponėnienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Migdolinis pyragas su vyšniomis
Migdolinis pyragas su vyšniomis
Migdolinis pyragas su vyšniomis
Migdolinis pyragas su vyšniomis
Migdolinis pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Minkštutėlis, nuostabios tekstūros sviestinis pyragas, kuriam reikės vos dviejų šaukštų kvietinių miltų! Pyragas ypatingai gardus, su maloniu riešutiniu prieskoniu ir Minkštutėlis, nuostabios tekstūros sviestinis pyragas, kuriam reikės vos dviejų šaukštų kvietinių miltų! Pyragas ypatingai gardus, su maloniu riešutiniu prieskoniu ir uogų gaiva! (...daugiau) Daiva Steponėnienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
200 gramų migdolų miltų (arba maltų migdolų)
200 gramų vyšnių (naudojome šaldytas)
4 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai medaus (nebūtina)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu vyšnias naudosite šaldytas, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
3.
Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, išplakdami po kiekvieno.
4.
Suberkite migdolų miltus, paprastus miltus ir šaukštu išmaišykite.
5.
Masę supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojome kvadratinę 20x20 cm dydžio). Ant viršaus užberkite vyšnias, jas lengvai šaukštu spusteldami į tešlą. Pyrago viršų apšlakstykite skystu medumi.
6.
Kepkite iki 185 C laipsnių ikaitintoje orkaiteje apie 20-30 minučių (iki pyrago viršus gražiai paruduos, o įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite neapsivėlusį tešla).
7.
Iškeptą pyragą dar galima pabarstyti pistacijomis ar kitais mėgiamais riešutais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Vietoje migdolų miltų galite naudokite smulkintus migdolų riešutus - tiesiog elektriniu trintuvu arba virtuvės kombainu riešutus sumalkite iki trupinių.
Šį pyragą labai skanu valgyti dar šiltą, patiektą su ledais ar plakta grietinėle ir trintomis uogomis. Žinoma, atvėsęs šis pyragas irgi labai skanus.
AUTORIUS: Daiva Steponėnienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital