Šiam mėnesiui atrinkome nuostabių idėjų, kurios pradžiugins ieškančius įkvėpimo pietums ar vakarienei. O kadangi šį mėnesį minėsime Užgavėnes ir Valentino dieną, siūlome šioms dienoms įdomesnio turinio, kuriuo pasimėgaus visa šeima.
Dalinamės įvairiomis gardžiomis, nesudėtingomis idėjomis, kurios praturtins kasdienybę ir ypatingas progas be didelių pastangų.
Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. O šie pagardinti karamelizuotais bananais tikrai tiks sotiems pusryčiams, Užgavėnėms ar tiesiog, kai norisi puikiai pažįstamų skonių su tobula skonio nata.
Jei ieškote minkštos, sultingos ir labai gardžios vištienos recepto, šis yra būtent toks. Įkvėptas indiškų skonio derinių, bet ingredientai visiškai paprastučiai, o koks nuostabus pavyksta skonis! Beje, šiuos iešmukus tinka kepti ir orkaitėje ant grotelių.
Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima valgyti kartu su ryžiais ar makaronais.
Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be jokio papildomo vargo ir skubėjimo. Košė pavyksta gaivi ir kreminė, o uogų sluoksnis tobulai viską subalansuoja.
Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina!
Jei ieškote gardžių ir nepabodusių sumuštinukų idėjų užkandžių stalui ar ypatingiems pusryčiams, šie puikiai tiks. Labai gardu valgyti tiek didesnius pailgus, supjaustytus kaip sušius, tiek mažus kvadratinius vieno kąsnio sumuštinukus.
Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos pietums ar vakarienei – tokie jaukūs valgiai yra džiaugsmas ne tik pilvui, bet ir širdžiai. Šoninės, pievagrybių ir sūrio įdaras patiks daugeliui. Jis švelnaus skonio, minkštos ir kreminės tekstūros.
Šie sausainiai yra tikra simfonija skonių receptoriams! Čia susilieja švelnus, tirpstantis burnoje sviestinis sausainis su gaivių citrinų ir sultingų šaldytų aviečių natomis. Kiekvienas kąsnis tobulai balansuoja tarp rūgštelėjimo ir saldumo, o šaldytos avietės suteikia ne tik skonio, bet ir žavaus vaizdo.
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Jie išplito visame pasaulyje ir pavergė milijonus širdžių. O geriausia, kad tokius gardžius mažus pyragėlius galima pagaminti namuose ir maloniai pradžiuginti artimuosius.
Bananai suteikia malonaus saldumo, o varškėčiai iškepa dar minkštesni. Jie gražiai apskrunda, o viduje pasakiškai švelnūs, minkšti ir purūs. Cukrų ingredientų stulpelyje galite ir praleisti – tuomet iškepsite natūraliai saldžius varškėčius. Kuo labiau sunokęs bus bananas, tuo saldesni bus varškėčiai.
Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks į pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.
Šie yra ypatingi savo minkštumu, kremiškumu ir švelnumu, o svarbiausia – traškiu paviršiumi! Prancūzai išties žino, kaip kurti tobulus desertus – jie užkariauja širdis visame pasaulyje. Tai tobuli, tobuli pyragaičiai!
Krevetės grietinėlės padaže visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės patiekalu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti “ne“ lėkštei garuojančių makaronų su dailiomis, rausvomis krevetėmis ir kvapniu česnakiniu padažu.
Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta samerikietiškos klasikos „mushroom wild rice soup“, tik vietoje laukinių ryžių rinkomės prieinamesnius ruduosius ryžius, bet, žinoma, galite naudoti ir ilgagrūdžius baltus, tada virti pakaks trumpiau.
Mėgstantiems mielinius blynelius, šie labai patiks ir norėsis kepti ne tik per Užgavėnes! Jei nemėgstate kivių, galima dėti ir kitus mėgstamus vaisius, pvz. plonomis riekelėmis pjaustytus obuolius.
Legendinių Kaprio salotų įkvėptas derinukas, tik pomidorus keičiau burokėliais ir viską pagardinau balzamiku. Skonis pavyksta beprotiškai geras, ingredientai paprastučiai, o vaizdas tikrai papuoš kiekvieną stalą.
Artėjant ypatingai progai ar tiesiog, jei norisi nustebinti artimuosius, puikiai tiks ši užkandėlė. Paruošti labai paprasta, o visi skoniai tobulai susijungia tarpusavyje. Beje, ant stalo atrodo taip puošniai, kad tikrai tiks net ir šventiniam stalui. Galima tiekti ne tik ant bagetės riekelių, bet ir ant mėgiamų trapučių, krekerių.
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas smulkesnes šaldytas uogas kaip kad avietės, mėlynės ar šilauogės.
Tailando kariai yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos verta gaminti, kai norisi išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.
Šis sūrio pyragas pavyksta neįtikėtinai kremiškos tekstūros ir nuostabaus skonio. Jei norite kažko naujo, labai rekomenduojame išmėginti šį receptą. Beje, pagrindui galite naudoti ne tik vaflius, bet ir mėgstamus sausainius.
Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji tiesiog nepakartojama. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.
Be galo paprastai paruošiami, o kokie skanūs! Idealiai tiks garnyrui prie mėgstamų mėsos, žuvies ar kitų patiekalų ar tiesiog kaip lengva vakarienė ar užkandis. Pievagrybiai iškepa sultingi ir subtiliai pikantiški, tad atsispirti bus sunku!
Kai norisi varškėtukų, primenančių bandeles, ar tais atvejais, kai kepti juos keptuvėje ar virti puode truputį tingisi, išbandykite dar vieną gaminimo būdą ir kepkite varškėtukus... orkaitėje! Jie gražiai apskrus išorėje, o viduje išliks minkšti ir drėgni.
Greita vakarienė po darbo, savaitgalio pietūs ar romantiška idėja ypatingai progai - šis patiekalas tiks kiekvienai progai. O geriausia, kad ne tik be galo skanu, bet vištiena iškepa super sultinga, padažas pagardina kiekvieną kąsnelį, paprikos ir ananasas tobulai dera, paruošimas neužtruks, o vėliau ir kepimo formos ilgai plauti nereikės, nes kepsniai ruošiami folijos kišenėlėse. Labai patogu, paprasta, o gardu tai neapsakomai.
Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio stalo.
Pavlova – smaližių desertas. Jis tikrai saldus, tačiau kiekvienas cukraus kristalėlis čia svarbus ir būtinas tam, kad iškeptumėte tobulą morengą. Visa, kas seka toliau, yra beribė kūryba – dešimtys variantų, kokiais kremais, uogomis ar vaisiais pagardinti šį sezonams bei laikui nepavaldų klasikinį saldėsį.
Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.
Klasikinis, kvepiantis vanile, tačiau nudažytas raudonai. Tai nuostabus receptas artėjant meilės dienai ir kviečiame gaminti drauge. Mylėkime kiekvieną dieną, o raudoną desertą paruoškime bent kartą per metus!
Jei tik turite virtos ar keptos mėsos, išsivirkite bulves iš vakaro ir pirmyn! Beje, šiuos blynus jūs galite įdaryti net tik mėsa, bet ir grybais. Žemaičių blynus valgykite su sviesto - grietinės padažu arba grybų padažu.
Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Vietoje krevečių taip pat galite naudoti ir juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, tik ją apkepinkite prieš daržoves, atidėkite ir grąžinkite į sriubą gaminimo pabaigoje. O jei norite veganiško sriubos varianto, krevetes galite praleisti išvis arba pakeisti tofu ar avinžirniais.
Turbūt nėra neskanaus būdo patiekti minkštus, burnoje sutirpstančius varškėtukus, ir šis – tik vienas iš daugelio. Subalansuotas šaltai žiemai ir ilgoms dienoms, kai vakarienei norisi ko nors jaukaus, skanaus ir sotaus. Varškėtukai – mūsų vaikystės klasika, o šoninės (arba spirgučių) padažas – taip pat. Drauge jie dera tobulai, išmėginkite!
Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša sodrumo. Puikiai tinka prie popietinio arbatos puodelio ar sviečiams pavaišinti, nes šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir akį traukiantys su savo auksine spalva ir cukraus žėrėjimu.
Troškinys šildantis ir sotus, su iki minkštumo ištroškinta kiauliena ir burnoje sutirpstančiais virtų bulvių gabalėliais. Papildomai troškinį galite pagardinti pievagrybiais, moliūgų ar cukinijų kubeliais, konservuotomis pupelėmis. Troškinys labai gardus ir vienas, bet jei norite patiekalui suteikti šiek tiek gaivumo, patiekite su dosniu šaukštu grietinės ar graikiško jogurto.
Be galo skanus užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.
Šis pusryčių skanėstas yra tiesiog viskas viename - skanus, sotus, maistingas, o dar ir žavingai atrodo. Smagiausia, jog paruošiamas itin paprastai - tiesiog sumaišykite ingredientus trintuve, palaukite 30 minučių (arba per naktį) ir mėgaukitės!
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate.
Puikiai tiks jaukiam vakarui su artimaisiais ar draugais! Skonis visiškai primins picą, tik čia nebus jokios tešlos. Labai greitai ir nesunkiai paruošiamas, bet labai sunkiai atsivalgomas.
Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.
Greitai paruošiama, paprasta, bet tokia puiki užtepėlė tikrai tiks sotiems pusryčių sumuštiniams. Arba vieno kąsnio užkandėlėms ar brusketoms, net tikrai ir gardu, ir žaviai atrodo.
Šie blynai - tobulas variantas, kai nesinori stoviniuoti prie keptuvės. Pavyksta labai skanūs, traškūs išorėje, minkšti viduje ir tokie aromatingi, kad prie stalo pritrauks visus šeimos narius. Tiekti tinka su grietine, grietinės ir žalumynų padažu ar kitu mėgstamu.
Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai keičiami į daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais.
Ieškodami naujų skonių ir improvizuodami, galime „žaisti“ Italiją, lazaniją sluoksniuodami su... lietiniais. Patiekalas pavyks minkštas, švelnus, jaukus ir labai gardus. Rinkdamiesi daržoves įdarui, taip pat drąsiai pasikliaukite savo skoniu: gal norėtumėte pridėti paprikų, o gal nelabai mėgstate grybus? Receptą galite pakoreguoti pagal savo skonį, svarbiausia – išlaikykite proporcijas ir nepagailėkite jums skaniausio, gerai besilydančio sūrio.
Šie vafliai pavyksta minkštučiai, itin purūs ir aromatingi, todėl tikrai patiks tiek besilaikantiems augalinės mitybos, tiek visavalgiams. Tešla paruošiama itin paprastai, o jei vaflinės neturite, galite kepti ir čirvinių blynų keptuvėje.
Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam labai sunku atsispirti. Beje, jei norite, šias bulvytes galite skanauti su mėgiamais padažais. Čia labai tiktų česnakinis, pikantiškas ar saldžiarūgštis.
Zeppole – mažutės itališkos spurgytės, ruošiamos iš plikytos tešlos. Jos lengvos lyg debesėliai, gardžiai apskrudusios išorėje, o viduje – švelnios, minkštos, gausiai korėtos. Vargiai surastume mieliau atrodantį desertą, tiesa? Jų mažumas pakeri – jos patinka visiems, mažiems ir dideliems, o išsivirti jų namuose neįtikėtinai paprasta!
Labai skanūs, greitai paruošiami ir puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šiuos veganiškus lietinius blynus gardu tiekti su karamelizuotais obuoliais arba bananais.
Šis gardus nekeptas augalinis skanėstas skonyje sujungia datulių, migdolų ir kokoso sodrumą su lengva šokoladine kakavos nata ir subtiliu kavos prieskoniu. O kreminis anakardžių viršus viską tobulai subalansuoja.
Plonas, šiek tiek traškus pagrindas ir idealiai kremiškas viršus - sūrio pyragas yra vienas tų legendinių desertų, kuriame vos keli ingredientai susijungia į tokio puikumo visumą, jog nepajauti, kaip rankos pačios siekia dar vieno gabalėlio. Ir dar vieno.
Be galo skanūs, o geriausia, kad lengvai paruošiami ir neužima daug laiko. Gardu tiekti su mėgstama uogiene, augaline alternatyva jogurtui ar kitais mėgstamais priedais.
Močiutės blynai yra tikra nostalgija. Sunku varžytis su jų kulinariniais šedevrais. Nes kiekviena močiutė turi slaptą ingredientą - tai ypatinga ir besąlygiška meilė, kurios po žiupsnelį ji įdeda į kiekvieną patiekalą. Bet jei norite truputį tos nostalgijos, šie blynai puikiai tiks.
Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga.