Purūs mieliniai blynai su kiviais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purūs mieliniai blynai su kiviais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Mėgstantiems mielinius blynelius, šie labai patiks ir norėsis kepti ne tik per Užgavėnes! Jei nemėgstate kivių, galima dėti ir kitus mėgstamus vaisius, pvz. plonomis Mėgstantiems mielinius blynelius, šie labai patiks ir norėsis kepti ne tik per Užgavėnes! Jei nemėgstate kivių, galima dėti ir kitus mėgstamus vaisius, pvz. plonomis riekelėmis pjaustytus obuolius. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Raugui:
140 mililitrų pieno (šilto)
15 gramų šlapių mielių (arba 5g sausų)
2 šaukštai kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies)
1 šaukštelis cukraus
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies)
140 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
3 vienetai kivių
Kepimui:
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlyje mieles ištrinti su cukrumi ir miltais. Supilti šiltą (jokiu būdu ne karštą) pieną ir gerai išmaišyti.
2.
Palikti pastovėti šiltesnėje namų vietoje, kad masė suburbuliuotų (t.y. mielės aktyvuotųsi).
3.
Į kitą dubenį berti miltus, cukrų, druską, išmaišiyti. Tuomet pilti pieną, gerai išmaišyti.
4.
Į paruoštą tešlą sukrėsti raugą, išmaišyti. Tešla turi būti labai tirštos grietinės tirštumo, gal net tirštesnė, nes, kylant dar šiek tiek suskystės. Jei atrodo per skysta, įdėti dar truputį miltų, o jei per tiršta, įpilti dar šiek tiek pieno arba vandens.
5.
Dubenį su tešla pridengti rankšluosčiu ir palikti šiltesnėje namų vietoje 1-2 val., kad pakiltų (tikslus laikas labai priklausys nuo temperatūros namuose).
6.
Kivius nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
7.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek sviesto (arba aliejaus). Kabinti po 1-1,5 šaukšto tešlos, formuoti blynus. Ant viršaus išdėlioti kivio griežinėlius, švelniai įspaudžiant. Blynus kepti ant kiek mažesnės nei vidutinė kaitros iš abiejų pusių iki gražiai apskrus ir iškeps.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital