Amerikietiški blyneliai

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 528)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 528)
Amerikietiški blyneliai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Amerikietiški blyneliai
Amerikietiški blyneliai
Amerikietiški blyneliai
Autorius apie receptą: Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga. (...daugiau) Neringa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
360 mililitrų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
360 mililitrų kefyro (arba raugintų pasukų, žr. patarimus)
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai aliejaus (neutralaus skonio arba tirpinto sviesto)
1 vienetas kiaušinių (didelių arba 2 mažų)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal skonį klevų sirupo (arba skysto medaus)
šiek tiek uogų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename inde sumaišykite visus sausus produktus.
2.
Į kitą indą sudėkite visus skystus produktus ir išplakite.
3.
Skystą masę palengva, maišant pilkite į sausą masę.
4.
Palikite tešlą bent 10-15 minučių pastovėti (tas labai svarbu). Pastovėjusi blynelių tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo. Jei atrodo tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek kefyro, o jei skystesnė - įdėkite dar truputį miltų.
5.
Keptuvę įkaitinkite (aliejumi tepti nereikia). Dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui.
6.
Kepkite ant kiek mažesnės nei vidutinės kaitros iki blynelių viršuje iškils burbuliukai. Tada apverskite ir dar šiek tiek pakepkite iki apskrus ir kita blynelių pusė.
7.
Amerikietiškus blynelius labai tinka patiekti apšlaksčius klevų sirupu arba skystu medumi, galima papuošti uogomis.
Patarimai:
Vietoje kefyro tinka ir raugintos pasukos arba natūralus (ne graikiškas) jogurtas. Jei neturite, galite naudoti ir pieną (tiek paprastą, tiek augalinį), tik tokiu atveju kiaušinius dėkite du - blyneliai bus puresni.
Amerikietiškus blynelius būtinai kepkite keptuvėje nesvylančia danga.
Amerikietiškiems blyneliams, kaip ir daugumai kitų blynelių, visada naudokite būtent aukščiausios rūšies kvietinius miltus - blynai pavyks puresni, lengviau apverčiami ir tolygesnės tekstūros.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (48)
Anonymous
2021-11-26 20:33
Gavosi Lietuviški kėfyriniai blynai kurie nieko bendro neturi daryti su Amerikietiškais blyneliais ATSAKYTI
Silvija
2021-11-05 19:39
Labai skanūs blynai ir gaunasi tokie, kokie ir turi būti amerikietiški blyneliai. Puikus receptas! ATSAKYTI
Toma
2021-07-29 09:31
Mano miltai buvo 550D tai kefyro prireike zymiai daugiau. jei naudojat tokius miltus reiktu ju perpuse tiek,kiek nurodyta. ATSAKYTI
Neringa
2021-09-13 12:37
Tikrai gali būti, nuo miltų rūšies labai priklauso jų brinkimas, tad ir tešlos tirštumas ATSAKYTI
Marius
2021-01-31 10:14
Labai skanūs ir lengvai pagaminami blynai. Vietoj aliejaus naudojau 100g lydyto sviesto ir viską sumaišius palaikiau 15 min. Kepiau kaip ir visus blynus ant vidutinės ugnies patepdamas keptuvę aliejumi su rankšluostiniu popierium. Rekomenduoju ✌️ ATSAKYTI
rasa
2021-07-27 09:46
jei detumet alieju i tesla kaip nurodyta,nereiktu isvis i keptuve jokio aliejaus tepliot. ATSAKYTI
Rūta
2021-01-25 14:34
Skanūs blynai, ne kartą kepiau. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Robertas
2021-01-03 09:24
Labai geri blynai:) ATSAKYTI
Tomas
2020-11-10 14:25
Labai puikia viskas gavosi, bet dėjau visko dvigubai daugiau. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
.
2020-10-19 12:06
Sveiki o tešla turi buti skysta ar tokia tirštesnė? ATSAKYTI
Lina
2020-10-20 10:08
Kaip tirštos grietinės turėtų būti :) ATSAKYTI
Adelė
2020-07-06 10:21
Labai skanu!!! ATSAKYTI
Gabija
2020-05-11 20:25
Labai skanūs blynai! Gavosi gana daug. Niekas nepridegė! Ačiū labai! ATSAKYTI
Agnetė
2020-05-05 10:50
Dariau kokius šešis kartus. Vienus kartus labai gerai gavosi, kitus kartus, tai neaišku kas ten gavosi.. supratau, kas bent jau man padeda padaryti juos skanius ir purius:
1. Daryti tiksliai pagal receptą.
2. Naudojau kokybišką alyvuogių aliejų ir aukštos klasės miltus.
3. Kepu ant mažos temperatūros.
4. Ir vienas svarbiausių dalykų, tai visą sumaišytą tešlą tikrai reikia palikti bent 10min pastovėti. ATSAKYTI
Rglė
2020-04-26 09:57
Viskas puikiai gavosi: pakilo, iškepė. Tik tikrai labai svarbu kepti ant silpnos ugnies. Ačiū už receptą ir skanaus tiems, kas kepsite! ATSAKYTI
Elena
2020-04-14 17:56
Labai sunkiai apsiverčia! ATSAKYTI
Dovilė
2021-07-23 13:23
Verskite tik kai blynelių viršuje ims sproginėti burbuliukai - tai reikš, kad apačia jau pakankamai sutvirtėjusi ir apsivers lengvai. Na ir keptuvę būtinai naudokite nelimpančiu paviršiumi. ATSAKYTI
Ema
2020-03-31 15:47
Geriausiai iškepė . Skanu ATSAKYTI
Jūratė
2020-02-09 19:58
Labai skanūs blyneliai ATSAKYTI
...
2020-01-30 19:15
Neturiu nei sustros keptuves nei sustros dujines. Kepiau jau 3kart visada gaunasi super blyniukai ir niekas neprisvyla. Visko tik dvigubai daugiau dedu nes mazai gaunasi :) ir cukraus tiek daug nededu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital