Žemaičių blynai pagal Dalią

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Žemaičių blynai pagal Dalią
Žemaičių blynai pagal Dalią
Žemaičių blynai pagal Dalią
Žemaičių blynai pagal Dalią
Autorius apie receptą: Seniai ruošiau Žemaičių blynus. Bet kažkaip maisto grupėse vis būdavo įkeliamos nuotraukos su tais blynais, o kai žiūri, žiūri į juos ir užsimanai. Jei tik turite virtos ar Seniai ruošiau Žemaičių blynus. Bet kažkaip maisto grupėse vis būdavo įkeliamos nuotraukos su tais blynais, o kai žiūri, žiūri į juos ir užsimanai. Jei tik turite virtos ar keptos mėsos, išsivirkite bulves iš vakaro ir pirmyn! Beje, šiuos blynus jūs galite įdaryti net tik mėsa, bet ir grybais. Taip pat, aš visuomet blynus baigiu kepti orkaitėje, tad jei juos kepsite keptuvėje visą kepimo laiką, kepkite ant nedidelės kaitros uždengę dangčiu. Žemaičių blynus valgykite su sviesto- grietinės padažu arba grybų padažu. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų bulvių (virtų su lupena, naudoju ‚Agila‘, tinka ir kitos verdant sukrentančios)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai kvietinių miltų (kupinų, +1 šaukšto apibarstymui)
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (lydyto)
Įdarui:
240 gramų mėsos (virtos, keptos arba karšto rūkymo kumpio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
pagal skonį penkių pipirų mišinio
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui svogūną smulkiai susmulkinti.
2.
Į keptuvę dėti šaukštą sviesto, ištirpinti, suberti svogūną, apkepti iki kol gražiai pagels.
3.
Atvėsusias bulves nulupti ir sumalti per mėsmale.
4.
Į kitą dubenį sumalti mėsą.
5.
Keptus svogūnus sudėti į dubenį su malta mėsa, berti pipirus, druską, išmaišyti.
6.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, berti druską ir išplakti. Supilti į dubenį su maltomis bulvėmis, gerai išmaišyti. Į paruoštą bulvių masę suberti miltus ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
7.
Ant darbastalio pabarstyti miltų.
8.
Rankomis suformuoti 6 bulvių masės rutulius, sudėti juos ant pabertų miltų.
9.
Iš maltos mėsos taip pat suformuokite 6 pailgus ir truputį plokščius maltinukus.
10.
Delnus pabarstyti miltais ir bulvinį rutulėlį padaryti plokščiu, į jį dėti mėsą ir iš visų pusių apspausti, kad uždengtų visą mėsos maltinuką. Taip daryti su visais 6 bulviniais kukuliais paverčiant juos į žemaičių blynus.
11.
Į įkaitintą keptuvę dėti 1- 2 v.š. sviesto, sudėti paruoštus blynus ir apkepti iš abiejų pusių.
12.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C laipsnių temperatūros.
13.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti apkeptus blynus, supilti ant jų keptuvėje likusį sviestą, 10 - 15 minučių, tuomet apversti ir dar pakepti apie 10 minučių.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sigita
2023-03-28 13:32
Puikumėlis,gaminsiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital