Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogiene

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogiene
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogiene
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogiene
Autorius apie receptą: Artėjant ypatingai progai ar tiesiog, jei norisi nustebinti artimuosius, puikiai tiks ši užkandėlė. Paruošti labai paprasta, o visi skoniai tobulai susijungia tarpusavyje. Artėjant ypatingai progai ar tiesiog, jei norisi nustebinti artimuosius, puikiai tiks ši užkandėlė. Paruošti labai paprasta, o visi skoniai tobulai susijungia tarpusavyje. Beje, ant stalo atrodo taip puošniai, kad tikrai tiks net ir šventiniam stalui. Galima tiekti ne tik ant bagetės riekelių, bet ir ant mėgiamų trapučių, krekerių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas prancūziško batono
200 gramų brie sūrio
70 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
3 šaukštai aviečių uogienės (arba figų ar apelsinų džemo)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek rozmarinų šakelių (arba šviežių čiobrelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200°C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Kepti iki 200°C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 8-10 min. Svarbu stebėti, kad nesuskrustų per daug - ištraukti riekeles, kai jos bus lengvai auksinės, bet nesudegusios. Palikti atvėsti.
4.
Brie sūrio plutelę nupjauti (lengviausiai pjausis, jei sūris bus ką ik iš šaldytuvo). Galima pjauti peiliu, bet patogu ir paprasčiausiu daržovių skustuku.
5.
Sūrį supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais ir dėti į elektrinio trintuvo indą, pilti grietinėlę ir trinti apie 3-5 min. iki masė taps puri ir minkšta, kreminė, tekstūra primenanti plaktą sviestą.
6.
Ant kiekvienos prancūziško batono riekelės šaukšteliu dėti sūrio kremo. Ant viršaus uždėti šiek tiek aviečių uogienės.
7.
Jei norisi, galima papuošti rozmarinais ar čiobreliais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital