Veganiški lietiniai blynai (be kiaušinių ir pieno produktų)

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Veganiški lietiniai blynai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Veganiški lietiniai blynai
Veganiški lietiniai blynai
Veganiški lietiniai blynai
Veganiški lietiniai blynai
Autorius apie receptą: Labai skanūs, greitai paruošiami ir puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šiuos veganiškus lietinius blynus gardu tiekti su karamelizuotais obuoliais arba Labai skanūs, greitai paruošiami ir puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šiuos veganiškus lietinius blynus gardu tiekti su karamelizuotais obuoliais arba bananais. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų augalinio avižų gėrimo (naudojome „Naturli”)
240 gramų kvietinių miltų (naudojome aukščiausios rūšies 550 C)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį mėgiamo saldumo)
2 šaukštai kokosų aliejaus (ištirpinto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
Įdarui:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas kokosų aliejaus
1 šaukštelis cinamono
pagal skonį augalinės alternatyvos jogurtui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir cinamoną. Supilti avižų gėrimą, kokosų aliejų ir vanilę. Konditerine šluotele išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų (galite maišyti ir elektrinio trintuvo inde - bus dar greičiau).
2.
Tešlą palikti pastovėti apie 15 min. Pastovėjusi tešla turi būti skystesnė negu mažiems blyneliams, bet ne visai skysta. Jei atrodo per tiršta, įpilti dar šiek tiek augalinio gėrimo, o jei per skysta, įdėti dar truputį miltų.
3.
Įkaitinti keptuvę, samčiu semti paruoštą masę, tolygiai paskirstyti per keptuvę ir kepti iš kiekvienos pusės apie 3-4 min. Versti atsargiai, tik tada kai blynas sutvirtėja, nes šie blynai be kiaušinių, tad plyšta lengviau.
4.
Įdarui obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
5.
Keptuvėje ištirpinti kokosų aliejų. Dėti obuolius, berti cukrų, cinamoną ir maišant pakepti iki obuoliais suminkštės, bet dar laikys formą.
6.
Ant pusės kiekvieno lietinio užtepti augalinės alternatyvos jogurtui ir dėti obuolių įdaro. Perlenkti lietinį pusiau, tada dar kartą perlenkti ir tiekti.
Patarimai:
Veganiškus lietinius rekomenduojame kepti truputį storesnius negu klasikinius kiaušinius lietinius - bus lengviau apversti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital