Bulviniai blynai orkaitėje

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Bulviniai blynai orkaitėje
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šie blynai - tobulas variantas, kai nesinori stoviniuoti prie keptuvės. Pavyksta labai skanūs, traškūs išorėje, minkšti viduje ir tokie aromatingi, kad prie stalo pritrauks Šie blynai - tobulas variantas, kai nesinori stoviniuoti prie keptuvės. Pavyksta labai skanūs, traškūs išorėje, minkšti viduje ir tokie aromatingi, kad prie stalo pritrauks visus šeimos narius. Tiekti tinka su grietine, grietinės ir žalumynų padažu ar kitu mėgstamu. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų bulvių
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštelis česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę jungti kaisti iki 200° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Bulves nulupti, nuplauti, sutarkuoti per stambią tarką. Tarkius sudėti į kiaurasamtį ir labai gerai nuspausti skystį.
3.
Į bulvių masę įtarkuoti svogūną. Berti česnako miltelius, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišyti.
4.
Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Berti miltus ir dar kartą išmaišyti. Svarbu - reikiamas miltų kiekis priklausys nuo bulvių rūšies, jų dėti tiek, kad masė liktų drėgna, bet būtų lengvai formuojama.
5.
Kepimo skardą dosniai pašlakstyti aliejumi. Imti golfo kamuoliuko dydžio masės kiekį ir rankomis suformuoti plokščią blyną. Dėti ant skardos.
6.
Blynus kepti iš pradžių apatinėje orkaitės lentynoje apie 10 min (arba kol apskrus apačia). Tuomet blynus apversti, pakelti į orkaitės viršų ir pakepti dar apie 10 min (arba iki apskrus ir viršus).
7.
Šiuos bulvinius blynus tinka patiekti su grietine ar jogurtu. Patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais ar kt.)
Patarimai:
Vienu metu galite kepti ir dvi skardas blynų. Tada orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220C.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital