Tobulai purūs mieliniai blynai

AUTORIUS:
‎Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Autorius apie receptą: Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. ‎Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų pieno
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių (arba 20 g šlapių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome, kad pirštas jaustų šilumą. 20 ml pieno užpilame ant sausų mielių ir maišome, kol ištirpsta. Paliekam pastovėti, kol ant viršaus susidarys baltos putos. Tada supilame į likusį pieną ir gerai išmaišome.
2.
Į pieną su mielėmis beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į pieno masę. užmaišome tešlą. Miltų gali reikėti daugiau, priklauso nuo miltų kokybės ir kiaušinių dydžio. Tešla turi būti labai tirštos grietinės tirštumo, gal net tirštesnė, nes, kylant mielėms, dar praskysta. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame valandai šiltai kilti. Jeigu kambaryje šalta, tai tešlą kilti dedame į iki 50 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakyla greičiau, reikia po pusvalandžio patikrinti.
4.
Į pakilusią tešlą pilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
5.
Įkaitiname keptuve, pilame visai truputį aliejaus. Dedame šaukštu masės blynams ir, sumažinus kaitrą, iš lėto, kad pakiltu, kepame iš abiejų pusių.
Patarimai:
Galite į tešlą dėti mirktinų razinų, aguonų, obuolių.
AUTORIUS: ‎Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Aušrinė
2020-05-29 19:57
Mielinė tešla man ne naujiena, bet blynų mielinė tešla kažkas naujo. Tešla gavosi puikiai, blynus vos spėjau vartyti ATSAKYTI
Vita
2020-05-09 22:14
Geras receptas, ačiū! ATSAKYTI
Nevertas
2020-04-06 18:44
Pagal esama recepta nesigavo pagaminti, geriau nesivarginti ir apeiti. ATSAKYTI
Inga
2020-04-07 09:41
O kas būtent nepavyko? Gal pavyktų kažką patarti :) Mums šie blyneliai puikūs! ATSAKYTI
Danielė
2020-03-19 10:24
Labai puikus receptas! ATSAKYTI
Neringa
2020-02-25 01:04
Sveiki, o jei dėčiau į orkaitę, tai irgi su rankšluosčiu ar maistinė plievele ar niekuom nereikia apdengti? ATSAKYTI
Lilija
2020-07-24 18:18
Manyciau kad taip pat ranksluostuku gerai pridengti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital