Tobulai purūs mieliniai blynai

AUTORIUS:
‎Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Autorius apie receptą: Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. ‎Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų pieno
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių (arba 20 g šlapių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome, kad pirštas jaustų šilumą. 20 ml pieno užpilame ant sausų mielių ir maišome, kol ištirpsta. Paliekam pastovėti, kol ant viršaus susidarys baltos putos. Tada supilame į likusį pieną ir gerai išmaišome.
2.
Į pieną su mielėmis beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į pieno masę. užmaišome tešlą. Miltų gali reikėti daugiau, priklauso nuo miltų kokybės ir kiaušinių dydžio. Tešla turi būti labai tirštos grietinės tirštumo, gal net tirštesnė, nes, kylant mielėms, dar praskysta. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame valandai šiltai kilti. Jeigu kambaryje šalta, tai tešlą kilti dedame į iki 50 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakyla greičiau, reikia po pusvalandžio patikrinti.
4.
Į pakilusią tešlą pilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
5.
Įkaitiname keptuve, pilame visai truputį aliejaus. Dedame šaukštu masės blynams ir, sumažinus kaitrą, iš lėto, kad pakiltu, kepame iš abiejų pusių.
Patarimai:
Galite į tešlą dėti mirktinų razinų, aguonų, obuolių.
AUTORIUS: ‎Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital