1.
Tešlai elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir pieną.
2.
Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos. Dar kartą išplakite. Įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą. Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, perkoškite per sietelį.
3.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.
4.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Prieš kepant pirmą blyną, plonai patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.
5.
Kai blyno paviršiuje atsiras burbuliukai, paviršius sutirštės – atsargiai greitu judesiu blyną apverskite. Apkepkite ir kitą pusę, o tuomet išimkite į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
6.
Paruoškite įdarą keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, nedideliais gabalėliais supjaustytą morką ir riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepinkite, vis maišydami, kol daržovės suminkštės.
7.
Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.
8.
Supilkite konservuotus pomidorus ir sudėkite smulkintą keptą vištieną. Išmaišykite ir pakaitinkite apie penkias minutes. Nuimkite nuo ugnies.
9.
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite į keptuvę miltus. Išmaišykite, kol sausų baltų miltų nebeliks.
10.
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir pamažu į keptuvę pilkite pieną. Nuolat maišykite šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Supylę pieną, toliau maišydami kaitinkite, kol padažas ims tirštėti.
11.
Padažui sutirštėjus, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
12.
Sūriui išsilydžius, keptuvę su padažu nuimkite nuo ugnies.
13.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
14.
Susluoksniuokite lazaniją. Sluoksniavimui pasirinkite gilią kepimo formą, kurios skersmuo būtų panašus į lietinių dydį.
15.
Ant kepimo formos dugno paskleiskite ploną sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite lietinį. Paskirstykite dalį vištienos padažo, aptepkite pora samtelių bešamelio padažo ir užberkite porą saujų tarkuoto mocarelos sūrio. Uždenkite antruoju lietiniu.
16.
Kartokite sluoksniavimą tokia pačia eilės tvarka – lietinis, vištienos padažas, bešamelio padažas, tarkuotas mocarelos sūris, – kol susluoksniuosite visus produktus.
17.
Ant viršaus uždėję paskutinį lietinį, viršų gausiai apiberkite tarkuotu fermentiniu ir mocarelos sūriu
18.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Prieš patiekdami leiskite pastovėti apie 15-20 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.