Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
Autorius apie receptą: Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir palikti nedidelius karamelizuotų bananų gabalėlius. Jei tokių lietinių norite iškepti savaitgalio pusryčiams, didžiąją dalį darbo galite atlikti iš vakaro – išsikepti lietinius, pasiruošti įdarą ir sulankstyti blynelius. Pernakt laikykite juos šaldytuve, uždengtus maistine plėvele. Ryte beliks įkaitinti keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus iki nuostabiai gražios auksinės spalvos. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
500 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
210 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (tirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
2 vienetai bananų (prinokusių)
360 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
50 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas vanilės pastos
0.5 šaukštelio malto cinamono
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį šilauogių
pagal skonį mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir pieną.
2.
Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos. Dar kartą išplakite. Įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą.
3.
Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, perkoškite per sietelį.
4.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.
5.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Prieš kepant pirmą blyną, plonai patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.
6.
Kai blyno paviršiuje atsiras burbuliukai, paviršius sutirštės – atsargiai greitu judesiu blyną apverskite. Apkepkite ir kitą pusę, o tuomet išimkite į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
7.
Paruoškite įdarą. Karamelizuokite bananus. Bananus supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, kad riekelės pasidengtų iš visų pusių.
8.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite riekeles ir kepkite kelias minutes nejudindami, kol gardžiai karamelizuosis. Apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apkeps ir iš kitos pusės. Išimkite ir atidėkite į lėkštę.
9.
Varškę sumaišykite su kiaušiniu, vanile ir cinamonu.
10.
Sudėkite pusę karamelizuotų bananų riekelių ir pertrinkite.
11.
Imkite po vieną lietinį. Jo krašte dėkite po du-tris šaukštus įdaro. Sulankstykite blynelį taip, kad įdaras liktų viduje.
12.
Taip paruoškite visus blynelius. Taip paruoštus blynelius galite kepti iš karto, pernakt laikyti šaldytuve ir kepti kitą dieną, arba užšaldyti.
13.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sulankstytus blynelius apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus, o įdaras viduje bus karštas ir iškepęs.
14.
Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, pagardinę uogomis ir karamelizuotais bananais, ir papuošę šviežių mėtų lapeliais, arba naudokite kitus mėgstamus pagardus.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital