Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
Autorius apie receptą: Kiekviena šeima turi savo virtų varškėtukų valgymo tradicijas. Vienuose namuose jie saldūs, gardinami sviestu ir cukrumi, kituose namuose – sūrūs, pikantiški, patiekiami Kiekviena šeima turi savo virtų varškėtukų valgymo tradicijas. Vienuose namuose jie saldūs, gardinami sviestu ir cukrumi, kituose namuose – sūrūs, pikantiški, patiekiami su sočiais padažais. Turbūt nėra neskanaus būdo patiekti minkštus, burnoje sutirpstančius varškėtukus, ir šis – tik vienas iš daugelio. Subalansuotas šaltai žiemai ir ilgoms dienoms, kai vakarienei norisi ko nors jaukaus, skanaus ir sotaus. Varškėtukai – mūsų vaikystės klasika, o šoninės (arba spirgučių) padažas – taip pat. Drauge jie dera tobulai, išmėginkite! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
360 gramų varškės 9%
2 vienetai kiaušinių
140 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba kitos riebios)
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis krapų (šviežių)
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnais suminkštės, o šoninės apskrus. Suberkite smulkiai kapotą česnako skiltelę ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
2.
Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais, sudėkite pasmulkintus špinatus ir krapus. Maišydami kepkite dar minutę, kol špinatais sukris.
3.
Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar minutę pakaitinkite. Atidėkite į šalį.
4.
Išvirkite varškėtukus. Varškę sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite miltus, druską ir išmaišykite bei išminkykite minkštą, lipnią tešlą.
5.
Stalviršį pabarstykite miltais. Imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite volelį. Tešlos volelį supjaustykite gabalėliais – varškėtukais. Taip paruoškite visus varškėtukus.
6.
Berkite varškėtukus (dalimis, kad nesukibtų) į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į vandens paviršių, o tuomet – dar dvi minutes.
7.
Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite į pašildytą padažą. Išmaišykite ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital