O ką iš kopūstų? 43 skanutėlės receptų idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-10-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Kopūstų receptai
@ Shutterstock

Kopūstai yra viena universaliausių daržovių, jas galima apsitelkti gaminant salotos, sukti balandėlius, rauginti ir mėgautis puikiu garnyru, troškinti, net įdaryti bandeles ir pyragėlius. Ir daug daugiau gardumynų priruošti, kurie tiks ir pietums, ir užkandžiams, ir šventiniam stalui.

Tokioje paprastoje ir nebrangioje daržovėje slypi daugybė galimybių ir pasirinkimų! Šiandien Jums pristatome net 43 puikius, taupius ir labai skanius receptus.

 

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kopūstų, morkų, obuolių salotos su jogurtiniu padažu ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Gaivios, skanios salotos. Skanu valgyti vienas bei kuo puikiausiai tinkančios prie įvairių mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tobulo skonio ir tekstūros. Puikiai tiks tiems, kas vengia bandelių! Jei norisi, papildomai galima dėti pomidorų griežinėlių ar kitų daržovių. Šie mėsainiai iškepa be galo sultingi ir skanūs, tad puikiai tiks gardiems ir maistingiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Traškios, sočios, gaivios ir labai gardžios salotos su jogurtiniu padažu puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamos mėsos, troškinio ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, labai gardi ir su daug daržovių sriuba. Puikus variantas šeimos pietums vėsią rudens dieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks į pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsesnėmis pavasario dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminami ir be galo skanūs. Garnyrą rinkitės pagal savo skonį, o recepto autorė Audronė tiekė su grikiais ir raugintais agurkėliais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir labai skanūs pyragėliai. Labai gera ir greitai padaroma tešla, pyragaičiai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puikus patiekalas, kai norisi šilumos ir jaukumo, o ir labai tinka vegetarams! Labai greitai paruošiama, maistinga, soti, aromatinga ir spalvinga sriuba, kuri nepaliks abejingų, o ir pakartojimo norėsis vien dėl skonio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Rodosi, kokių tik įdarų virtiniams nesame bandę? Daržoves, grybus, varškę, bulvių košę, uogas žinome turbūt visi, o štai apie tai, kad raugintais kopūstais įdaromi ne tik mieliniai pyragėliai, bet ir virtiniai, sužinojau tik šių dienų kontekste. Slavų virtuvėse šie virtiniai žinomi nuo seno, pavasariop, kai žmonės norėdavo greičiau suvartoti raugintų kopūstų bačkų turinį, jais gardindavo viską, net lietinius blynus.

Receptą rasite čia.

Balandėliai - vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, kurį tikrai verta išmokti pasigaminti namuose. Dalinamės naudingais patarimais, kad balandėliai visuomet pavyktų gardžiausi, mėgstantiems eksperimentuoti siūlome išbandyti kelias naujoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, greita ir labai skanu - tai, kas tinka dienoms, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Šis troškinys puikiai sušildo, tad su juo tinka pasitikti vėstančias dienas savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotus, lietuviškam skoniui artimas estiškas troškinys Mulgi kapsad - "kapsad" reiškia "kopūstus", o Mulgimaa yra Estijos regionas. Troškinys sotus, be jokių įmantrumų. Labai skanu su bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas yra sukurtas nuolat skubančioms moterims, mamoms, laiko neturinčioms studentėms ar prie puodų nenorinčioms stovėti merginoms. Šis patiekalas vienas paprasčiausiai pagaminamų, tačiau skoniu tikrai nenusileidžiantis tradiciniams balandėliams!

Receptą rasite čia.

Šiuo receptu norime sugriauti mitą, kad raugintų kopūstų ruošimas yra sudėtingas procesas ir juos būtinai reikia raugti dideliais kiekiais. Kaip papasakosime šiame video recepte, šviežiai raugintų kopūstų galima labai paprastai bei greitai pasiruošti net ir pusės litro stiklainuką.

Receptą rasite čia.

Labai taupūs blyneliai! Blyneliams tereikia keturių ingredientų ir žiupsnelio mėgstamų prieskonių! Jeigu turite, į tešlą galite įmaišyti žalumynų ar tarkuotos morkos - taip pat bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai. Galima kepti ir su vėlyvaisiais kopūstais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Plėšyta kiauliena – amerikietiška klasika, lengvai radusi vietą ir mūsų šalies virtuvėje. Mėsainiai su plėšyta kiauliena yra tobulai sultingi, pilni sodraus skonio, sutirpstantys burnoje. Abejingų jie nepalieka – jei patiks, patiks labai! Gaminimo laikas gali kiek išgąsdinti – šešios valandos! – bet beveik visas šis laikas skirtas lėtam kiaulienos kepimui žemoje temperatūroje. Jūs tuo metu galėsite veikti ką tik norite – iki pat momento, kai iškeptą kiaulieną reikės suplėšyti ir pradėti mėsainių puotą. Plėšytos kiaulienos receptas vienas, bet jis – universalus. Tokią kiaulieną galite naudoti gamindami ne tik mėsainius, bet ir picą, dešrainius, tortilijas, sumuštinius, taip pat patiekti su kukurūzų traškučiais (nachos), omletu ar net paskaninti plėšyta kiauliena salotas.

Receptą rasite čia.

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Karšti sumuštiniai su kopūstais. Skamba neįprastai, tiesa? Mes irgi taip manėme, kol neparagavome! Tai tradicinis korėjiečių gatvės maistas. Receptas labai paprastas, o kopūstų kepsneliai netikėtai lietuviško skonio. Beje, kepsneliai tikrai labai skanūs ir ne sumuštiniuose, o patiekiant juos su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar viena idėja pietums, gaminama vienoje skardoje - vištienos blauzdelės su kopūstais. Ruošiant šį patiekalą daug laiko nesugaišite, ilgai sukiotis virtuvėje tikrai nereikės, nes sudėti produktai į kepimo skardą keliauja tiesiai į orkaitę, o jūs - ilsėtis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jei jairotės puikių garnyrų, tai šios salotos tiesiog puikios tam. Jos tinka prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų, o pavyksta tokios gardžios, kad tikrai galima kabinti ir tiesiog šaukštu vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai skanūs ir sultingi balandėliai su švelnesniu nei įprasta - vištienos įdaru. Tačiau nemanykite, kad jei balandėliams parinkta švelni paukštiena, jie nebus ryškaus skonio! Balandėliai troškiname labai gardžiame, saldžiarūgščiame konservuotų pomidorų padaže. Paprasta paruošti ir tikrai labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kopūstų salotos - visų mėgstamas garnyras prie ant grotelių keptų kepsnių. Salotos gali būti be galo įvairios. Čia mes pateikiame salotas, kurios puikiai tiks prie kepsnių bei mėsainių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Vakarienei lėkštė gardžios sriubos neprošal. Šiandien pas mus garuoja raugintų kopūstų sriuba. Soti, gardi ir labai rudeniška.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai paprastos, be jokių įmantrių ingredientų, greitai paruošiamos salotos, kurias gaminu dažnai. Majonezą galima keisti graikiniu jogurtu, pavyks taip pat skanei, o ir sveikiau. Beje, šias salotas galima ruošti ne tik įprastomis dienomis, o tiekti ir ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, skanu ir paprasta! Balandėlių skonis kitaip - kiek greičiau, paprasčiau, nereikės vynioti balandėlių, patiekiamas kaip apkepas.

Receptą rasite čia.

Itin paprastai pagaminama, o pavyksta tokia skani! Puikus pasirinkimas jaukiems rudens vakarams prie šiltos, gardžios sriubytės.

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus garnyras prie karštų patiekalų, tinka ir prie kiaulienos, ir prie jautienos, ir paukštienos, ir žuvies. Labai skanu ir tiesiog su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupūs ir labai gardūs blyneliai! Juos tiekti tinka su grietine, spanguolių padažu ar net kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas ir neįmantrus, sotus ir taupus raugintų kopūstų troškinys. Gardinamas rūkytomis dešrelėmis, bet puikiai tiks ir rūkytos šoninės gabalėliai. Ragaujame su bulvėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus balandėlių orkaitėje receptas. Jis ypač tiks, jeigu neturite pakankamai didelio puodo ar nenorite ilgai prie jo suktis. Naudokite kokį mėgstate faršą, bet recepto autorė Odeta rekomenduoja rinktis paukštieną.

Receptą rasite čia.

Puikus apkepas tiems, kas mėgsta kopūstus. Toks apkepas gali būti puikus pagrindinis patiekalas, ypač patiekiamas su grietine ar stikline kefyro, na, o jeigu norite sočiau, apkepą tiekite kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.

Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šaldytuve slepiasi kopūstas ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jei mėgstate balandėlius, tai ir šie sužavės. Super paprasta, neįmantru, sotu ir skanu. Garnyrui idealiai tiks bulvių košė, bulvės, salotos ar kiti mėgiami priedai.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas, taupus patiekalas, kai viską paruoši viename inde ir šauni į orkaitę galutiniam iškepimui. Šiuo kiekiu galėsite pamaitinti gausią šeimą!

Receptą rasite čia.

Pats oras diktuoja valgiaraštį... Norisi sotaus maisto, kuris šildytų iš vidaus. Sotu, labai skanu - puiki idėja puikiems šeimos pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Be galo skanūs, minkštučiai ir sultingi balandėliai. Tinka valgyti su bulvių koše ir raugintais agurkėliais. Paruoštus netroškintus juos taip pat galima apkepti ir užšaldyti kitiems kartams.

Receptą rasite čia.

Sotus, nesudėtingas kopūstų troškinys su mėsa. Ruošiamas orkaitėje, todėl visai nedaug pasiruošimo ir likusį darbą atliks orkaitė!

Receptą rasite čia.

Labai skanios kopūstų ir burokėlių salotos, kurias skanauti galėsite vos po 10 dienų nuo paruošimo! Traškios, pikantiško skonio, puikiai dera su švleniais paukštienos kotletais, guliašais ir prie bulvių košės... Tobulas vėsaus rudens skanėstas!Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.

Receptą rasite čia.

Šie japoniški kopūstų blynai yra labai gardūs ir nesudėtingai paruošiami. Gaminami iš kopūstų, svogūnų laiškų ir įvairios, mėgstamos mėsos arba net jūrų gėrybių, tad galima paruošti pagal kiekvieno skonį. Okonomiyaki būna dviejų tipų - Osaka stiliaus, kai ingredientai sumaišomi tarpusavyje, bei Hiroshima stiliaus, kai ingredientai sluoksniuojami. Šiame recepte Osaka stiliaus Okonomiyaki.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas ir labai gardus patiekalas - troškinyje skoniais susipina ir švieži, ir rauginti kopūstai, ir mėsa (ją naudoti galite, kokią tik turite) ir kvapnūs, bet neįmantrūs ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje esantys prieskoniai. Šis troškinys tikrai labai sotus, o skaniausias, kai tiekiamas su virtomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Receptą rasite čia.

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Romas
2023-10-17 22:41
Koks skanumėlis...oh ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital