Taupiai ir skaniai - 36 puikūs kopūstų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-04-10
Kopūstų receptai
@ Shutterstock

Kopūstai yra viena iš universaliausių daržovių. Juos galima naudoti salotos, vynioti į balandėlius, rauginti, troškinti, įdaryti pyragėlius ir bandeles...

Tokioje paprastoje ir nebrangioje daržovėje slypi daugybė galimybių ir pasirinkimų! Šiandien Jums pristatome net 36 puikius, taupius ir naudingus kopūstų receptus!

Rauginti kopūstai – neatsiejamas palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui.  Šis receptas skirtas greitam vartojimui, ilgai neišsilaikys, tačiau nerimauti neverta, nes jie labai skanūs, o pagaminti galima ir nedidelį kiekį. Taip raugintiems kopūstams galima cukraus ir nenaudoti, o tiesiog sutarkuoti vidutinio dydžio obuolį, jame esantys natūralus cukrus užtikrins rūgimo procesą.

Receptą rasite čia.

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir gaivios salotos.  Vištieną salotoms galite rinktis virta, keptą ar rūkytą. Jei norite pikantiškesnio skonio, vietoje jogurto rinkitės majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanūs orkaitėje kepti Žemaičių blynai su kitokiu - troškintų raugintų kopūstų įdaru! Labai skanu su grietine ar spirgučiais. O jei nenorite kaisti orkaitės, kepti tinka ir keptuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai taupūs blyneliai! Blyneliams tereikia keturių ingredientų ir žiupsnelio mėgstamų prieskonių! Jeigu turite, į tešlą galite įmaišyti žalumynų ar tarkuotos morkos - taip pat bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsesnėmis pavasario dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas ir neįmantrus, sotus ir taupus raugintų kopūstų troškinys. Gardinamas rūkytomis dešrelėmis, bet puikiai tiks ir rūkytos šoninės gabalėliai. Ragaujame su bulvėmis.

Receptą rasite čia.

Gardžiuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu! O paruošti juos, pasirodo, visai paprasta. Beje, įdarui galite rinktis maltą kiaulieną, vištieną ar net kalakutieną. Tiekiame su padažu, kuriame troškinosi, o kai kurie mėgsta ir su bulvių koše!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, taupus ir labai skanus apkepas! Nuostabiai jaukiu ir sušildančiu kvapu prisipildys visi namai! Šiam apkepui nereikės ruošti jokio papildomo garnyro ar salotų - viskas telpa vienoje skardoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios, greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos! Traškios, puikiai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių košės ar tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Taupūs ir labai gardūs blyneliai! Juos tiekti tinka su grietine, spanguolių padažu ar net kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, traškios, labai greitai paruošiamos ir vos iš kelių ingredientų! Puikiosios salotos skaniausios bent valandėlę pastovėjusios šaldytuve, tuomet daržovės išleidžia sulčių, visi skoniai susimaišo ir salotoms tiesiog neįmanoma atsispirti.

Receptą rasite čia.

Šaldytuve slepiasi kopūstas ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Receptas nuostabiai paprastas, todėl tikriausiai pavyks kiekvienam pradedančiam virtuvės šeimininkui! Vištiena puikiai išsitroškina raugintų kopūstų patale, todėl tampa kvapni ir itin sultinga!

Receptą rasite čia.

Minkštutėlės mielinės bandelės su kopūstų įdaru - visai kaip vaikystėje pas močiutę! Bandeles galite ruošti su raugintais ar šviežiais, patroškintais kopūstais. Jei norite, papildomai į įdarą dėkite rūkytų lašinukų ar šoninės - bus taip pat labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir sultingi balandėliai su švelnesniu nei įprasta - vištienos įdaru. Tačiau nemanykite, kad jei balandėliams parinkta švelni paukštiena, jie nebus ryškaus skonio! Balandėliai troškiname labai gardžiame, saldžiarūgščiame konservuotų pomidorų padaže. Paprasta paruošti ir tikrai labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardžios ir minkštos tešlos pyragas su puikiu įdaru - kopūstais! Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs, tad puikiai tinka ir pasiimti į darbą, jei neturite galimybės pietų pasišildyti. Įdarą papildomai galite gardinti morkomis, jos čia labai tiks!

Receptą rasite čia.

Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs kopūstėliai, pilni vitaminų burokėliai ir gaivūs obuoliai... Salotos gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... labai paprastas, bet tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Taupus ir sotus kopūstų patiekalas su orkaitėje keptais traškiais šonkauliukais - tiesiog neatsivalgomai skanus derinys. O jei dar šalia patiekti traškių bulvių, atsispirti bus labai sunku!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Labai paprastas ir labai gardus patiekalas - troškinyje skoniais susipina ir švieži, ir rauginti kopūstai, ir mėsa (ją naudoti galite, kokią tik turite) ir kvapnūs, bet neįmantrūs ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje esantys prieskoniai. Šis troškinys tikrai labai sotus, o skaniausias, kai tiekiamas su virtomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Receptą rasite čia.

Kvapni ir sušildanti, taupi ir pasotinanti kopūstienė. Ruošti tinka su rūkytų dešrelių, šoninės ar kitokios mėsos gabalėliais atskirai ar jų visų mišiniu.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus būdas paskanauti balandėlių, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės! Šis paslaptingai atrodantis ir labai gardus balandėlis troškinamas orkaitėje, o vos vieno pakaks draugiškai pasidalinti visos šeimos pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Labai skanios ir truputį pikantiškos kopūstų salotos. Paruošti užtruks vis neilgai, o ir paprasta. Ragauti tinka prie mėsos ar žuvies, tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ruošiant šiuos blynelius, pakvips visi namai! Minkštučiai blyneliai su gardžiu kopūstų įdaru užburs savo skoniu ir puikiai tiks vakarienei be mėsos! Beje, įdarą galite tobulinti ir savaip - pridėti kepintų morkų, ar pagardinti kmynais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiami ir fantastiškai skanūs pyragėliai su kopūstais - visai kaip močiutės kepti! Beje, pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl tiks ir greitai užkąsti. Jei turite laiko, prie pyragėlių galite išsivirti sultinio - bus dar gardžiau!

Receptą rasite čia.

Labai greita ir be galo skanu! Darbo mažiau nei su tradiciniais balandėliais, o rezultatas itin puošnus, tad tiks ir svečius pavaišinti! Beje, šoninė balandėliams priduoda ypatingo aromato ir šiek tiek pikantiško skonio. Paragaukite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Tiršta, kvapni ir sušildanti raugintų kopūstų sriuba! Tiks ir sotiems pietums, ir vakarienei, nes ruošiama su malta mėsa. Tiekite su grietine ar žalumynais bei riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios kopūstų ir burokėlių salotos, kurias skanauti galėsite vos po 10 dienų nuo paruošimo! Traškios, pikantiško skonio, puikiai dera su švleniais paukštienos kotletais, guliašais ir prie bulvių košės... Tobulas vėsaus rudens skanėstas!Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.

Receptą rasite čia.

Tai lyg skandinaviškas tinginių balandėlių variantas - nesudėtingas, sotus, o ir skonis kiek panašus. Troškinys orkaitėje troškinasi ilgai ir gana nedidelėje temperatūroje, taip daržovės ypatingai karamelizuojasi ir tampa puikaus skonio!

Receptą rasite čia.

Labai gardus amerikietiškas kopūstų salotų variantas, kuris puikiai dera prie mėsos ir paukštienos patiekalų (ypač paruoštų ant grilio) ar kaip lengva vakarienė. 

Receptą rasite čia.

Paprastos, greitos, gaivios ir labai labai skanios kopūstų salotos, kurios marinuojamos vos kelias valandas, tad puikiai tinka, kai bene paskutinę akimirką sugalvojate keliauti į gamtą iškylauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dailona

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis