O ką iš kopūstų? 43 skanutėlės receptų idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-08
Kopūstų receptai
@ Shutterstock

Kopūstai yra viena iš universaliausių daržovių. Juos galima naudoti salotos, vynioti į balandėlius, rauginti, troškinti, įdaryti pyragėlius ir bandeles...

Tokioje paprastoje ir nebrangioje daržovėje slypi daugybė galimybių ir pasirinkimų! Šiandien Jums pristatome net 43 puikius, taupius ir naudingus LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių kopūstų receptus!

 

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsesnėmis pavasario dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotus, lietuviškam skoniui artimas estiškas troškinys Mulgi kapsad - "kapsad" reiškia "kopūstus", o Mulgimaa yra Estijos regionas. Troškinys sotus, be jokių įmantrumų. Labai skanu su bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Rauginti kopūstai – neatsiejamas palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui.  Šis receptas skirtas greitam vartojimui, ilgai neišsilaikys, tačiau nerimauti neverta, nes jie labai skanūs, o pagaminti galima ir nedidelį kiekį. Taip raugintiems kopūstams galima cukraus ir nenaudoti, o tiesiog sutarkuoti vidutinio dydžio obuolį, jame esantys natūralus cukrus užtikrins rūgimo procesą.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir gaivios salotos.  Vištieną salotoms galite rinktis virta, keptą ar rūkytą. Jei norite pikantiškesnio skonio, vietoje jogurto rinkitės majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, greita ir labai skanu - tai, kas tinka dienoms, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Šis troškinys puikiai sušildo, tad su juo tinka pasitikti vėstančias dienas savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Balandėliai - vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, kurį tikrai verta išmokti pasigaminti namuose. Dalinamės naudingais patarimais, kad balandėliai visuomet pavyktų gardžiausi, mėgstantiems eksperimentuoti siūlome išbandyti kelias naujoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai taupūs blyneliai! Blyneliams tereikia keturių ingredientų ir žiupsnelio mėgstamų prieskonių! Jeigu turite, į tešlą galite įmaišyti žalumynų ar tarkuotos morkos - taip pat bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skani, nesudėtingai paruošiama mišrainė. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti. O smagiausia, kad jos nereikia kaitinti, todėl sutaupysite laiko ruošdami!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir sultingi balandėliai su švelnesniu nei įprasta - vištienos įdaru. Tačiau nemanykite, kad jei balandėliams parinkta švelni paukštiena, jie nebus ryškaus skonio! Balandėliai troškiname labai gardžiame, saldžiarūgščiame konservuotų pomidorų padaže. Paprasta paruošti ir tikrai labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs pyragėliai su kopūstais be mėsos, pieno produktų ir kiaušinių. Pyragėliui skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir nesudėtingas apkepas. Skoniu jis primena balandėlius, na, o savo išvaizda ir patiekimu - lazanija! O paruošti šį puikų patiekalą ilgai neužtruks, todėl rekomenduojame ir Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, skanu ir paprasta! Balandėlių skonis kitaip - kiek greičiau, paprasčiau, nereikės vynioti balandėlių, patiekiamas kaip apkepas.

Receptą rasite čia.

Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai. Galima kepti ir su vėlyvaisiais kopūstais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Nesudėtingas ir neįmantrus, sotus ir taupus raugintų kopūstų troškinys. Gardinamas rūkytomis dešrelėmis, bet puikiai tiks ir rūkytos šoninės gabalėliai. Ragaujame su bulvėmis.

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus garnyras prie karštų patiekalų, tinka ir prie kiaulienos, ir prie jautienos, ir paukštienos, ir žuvies. Labai skanu ir tiesiog su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios, greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos! Traškios, puikiai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių košės ar tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šias salotas paruošti užtruksite vos 10 minučių, o nereikės jokių įmantrių ingredientų. Tad puikus pasirinkimas norint greitai ir skaniai. Puikiai tinka net ir švenčių stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Gaivesnė, kremiškesnė lazanijos versija, kurioje vietoj makaronų naudojamas kopūstas. Švelnus rikotos kremas puikiai dera su neriebia mėsa, o bazilikų aromatas praturtina šio patiekalo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Taupūs ir labai gardūs blyneliai! Juos tiekti tinka su grietine, spanguolių padažu ar net kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kol dar nėra raugintų kopūstų, gelbėja šios salotos prie pietų kepsnio. Kai norisi gaivių, gerai pažįstamų skonių.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, lengvos salotos, kurioms pikantiškumo suteikia neįprastas užpilas. Puikus garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog su bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus balandėlių orkaitėje receptas. Jis ypač tiks, jeigu neturite pakankamai didelio puodo ar nenorite ilgai prie jo suktis. Naudokite kokį mėgstate faršą, bet recepto autorė Odeta rekomenduoja rinktis paukštieną.

Receptą rasite čia.

Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus apkepas tiems, kas mėgsta kopūstus. Toks apkepas gali būti puikus pagrindinis patiekalas, ypač patiekiamas su grietine ar stikline kefyro, na, o jeigu norite sočiau, apkepą tiekite kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.

Šaldytuve slepiasi kopūstas ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nesudėtingas, taupus patiekalas, kai viską paruoši viename inde ir šauni į orkaitę galutiniam iškepimui. Šiuo kiekiu galėsite pamaitinti gausią šeimą!

Receptą rasite čia.

Traškios, gaivios ir ypatingai skanios kopūstų salotos, kurios virs tikrai nuostabiu garnyru prie mėsos, paukštienos ar tiesiog virtų bulvių. Salotų padažas šiek tiek pikantiškas, todėl patiks tiems, kas mėgsta ryškesnius skonius.

Receptą rasite čia.

Šių kopūstų rauginimui nenaudojamas cukrus, tad jie pavyksta šiek tiek rūgštesni. Jie patiks tiems, kurie savo mityboje vengia pridėtinio cukraus, o norėdami sumažinti rūgštumą prieš valgant galėsite įmaišyti truputėlį medaus. Tikras klasikinis raugintų kopūstų receptas. Jeigu mėgstate švelnesnio skonio raugintus kopūstus, galite juos raugti ir trumpiau nei nurodyta recepte. Tiesiog ragaukite, ir, kai jau skonis patiks, galite drąsiai valgyti. 

Receptą rasite čia.

Sotus, nesudėtingas kopūstų troškinys su mėsa. Ruošiamas orkaitėje, todėl visai nedaug pasiruošimo ir likusį darbą atliks orkaitė!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Labai paprastas ir labai gardus patiekalas - troškinyje skoniais susipina ir švieži, ir rauginti kopūstai, ir mėsa (ją naudoti galite, kokią tik turite) ir kvapnūs, bet neįmantrūs ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje esantys prieskoniai. Šis troškinys tikrai labai sotus, o skaniausias, kai tiekiamas su virtomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Receptą rasite čia.

Tai ypač greiti balandėliai, kuriems nereikia ruošti mėsos įdaro, kuo jie įdaromi? Rasite recepte! Labai skanu ir greita!

Receptą rasite čia.

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai paprastai paruošiami ir fantastiškai skanūs pyragėliai su kopūstais - visai kaip močiutės kepti! Beje, pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl tiks ir greitai užkąsti. Jei turite laiko, prie pyragėlių galite išsivirti sultinio - bus dar gardžiau!

Receptą rasite čia.

Labai skanios kopūstų ir burokėlių salotos, kurias skanauti galėsite vos po 10 dienų nuo paruošimo! Traškios, pikantiško skonio, puikiai dera su švleniais paukštienos kotletais, guliašais ir prie bulvių košės... Tobulas vėsaus rudens skanėstas!Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.

Receptą rasite čia.

Traškūs ir labai skanūs bulviniai blynai kiek kitaip, kai pabosta tradiciniai ar norisi įvairovės. Valgyti labai skanu su grietine ar spirgučių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus būdas paskanauti balandėlių, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės! Šis paslaptingai atrodantis ir labai gardus balandėlis troškinamas orkaitėje, o vos vieno pakaks draugiškai pasidalinti visos šeimos pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital