O ką iš kopūstų? 39 skanutėlės receptų idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-11-05
Kopūstų receptai
@ Shutterstock

Kopūstai yra viena iš universaliausių daržovių. Juos galima naudoti salotos, vynioti į balandėlius, rauginti, troškinti, įdaryti pyragėlius ir bandeles...

Tokioje paprastoje ir nebrangioje daržovėje slypi daugybė galimybių ir pasirinkimų! Šiandien Jums pristatome net 39 puikius, taupius ir naudingus kopūstų receptus!

Rauginti kopūstai – neatsiejamas palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui.  Šis receptas skirtas greitam vartojimui, ilgai neišsilaikys, tačiau nerimauti neverta, nes jie labai skanūs, o pagaminti galima ir nedidelį kiekį. Taip raugintiems kopūstams galima cukraus ir nenaudoti, o tiesiog sutarkuoti vidutinio dydžio obuolį, jame esantys natūralus cukrus užtikrins rūgimo procesą.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, traškios ir gaivios salotos.  Vištieną salotoms galite rinktis virta, keptą ar rūkytą. Jei norite pikantiškesnio skonio, vietoje jogurto rinkitės majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsesnėmis pavasario dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai taupūs blyneliai! Blyneliams tereikia keturių ingredientų ir žiupsnelio mėgstamų prieskonių! Jeigu turite, į tešlą galite įmaišyti žalumynų ar tarkuotos morkos - taip pat bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Balandėliai - vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, kurį tikrai verta išmokti pasigaminti namuose. Dalinamės naudingais patarimais, kad balandėliai visuomet pavyktų gardžiausi, mėgstantiems eksperimentuoti siūlome išbandyti kelias naujoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skani, nesudėtingai paruošiama mišrainė. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti. O smagiausia, kad jos nereikia kaitinti, todėl sutaupysite laiko ruošdami!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir sultingi balandėliai su švelnesniu nei įprasta - vištienos įdaru. Tačiau nemanykite, kad jei balandėliams parinkta švelni paukštiena, jie nebus ryškaus skonio! Balandėliai troškiname labai gardžiame, saldžiarūgščiame konservuotų pomidorų padaže. Paprasta paruošti ir tikrai labai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani, kvapni ir sušildanti sriuba pietums ar vakarienei. Daržovių ir lydyto sūrelio skonių derinys tiesiog neatsispiriamai gardus, patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs orkaitėje kepti Žemaičių blynai su kitokiu - troškintų raugintų kopūstų įdaru! Labai skanu su grietine ar spirgučiais. O jei nenorite kaisti orkaitės, kepti tinka ir keptuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir nesudėtingas apkepas. Skoniu jis primena balandėlius, na, o savo išvaizda ir patiekimu - lazanija! O paruošti šį puikų patiekalą ilgai neužtruks, todėl rekomenduojame ir Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas ir neįmantrus, sotus ir taupus raugintų kopūstų troškinys. Gardinamas rūkytomis dešrelėmis, bet puikiai tiks ir rūkytos šoninės gabalėliai. Ragaujame su bulvėmis.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, greitai marinuotos burokėlių ir kopūstų salotos! Traškios, puikiai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių košės ar tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Taupūs ir labai gardūs blyneliai! Juos tiekti tinka su grietine, spanguolių padažu ar net kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus balandėlių orkaitėje receptas. Jis ypač tiks, jeigu neturite pakankamai didelio puodo ar nenorite ilgai prie jo suktis. Naudokite kokį mėgstate faršą, bet recepto autorė Odeta rekomenduoja rinktis paukštieną.

Receptą rasite čia.

Gaivios, traškios, labai greitai paruošiamos ir vos iš kelių ingredientų! Puikiosios salotos skaniausios bent valandėlę pastovėjusios šaldytuve, tuomet daržovės išleidžia sulčių, visi skoniai susimaišo ir salotoms tiesiog neįmanoma atsispirti.

Receptą rasite čia.

Puikus apkepas tiems, kas mėgsta kopūstus. Toks apkepas gali būti puikus pagrindinis patiekalas, ypač patiekiamas su grietine ar stikline kefyro, na, o jeigu norite sočiau, apkepą tiekite kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.

Šaldytuve slepiasi kopūstas ir trūksta idėjų, ką paruošti vakarienei? Jei pabodo įprasti kotletai, tuomet minkštutėliai kopūstų kotletai paįvairins Jūsų meniu ir patiks tiems, kas nevalgo mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Traškios, gaivios ir ypatingai skanios kopūstų salotos, kurios virs tikrai nuostabiu garnyru prie mėsos, paukštienos ar tiesiog virtų bulvių. Salotų padažas šiek tiek pikantiškas, todėl patiks tiems, kas mėgsta ryškesnius skonius.

Receptą rasite čia.

Receptas nuostabiai paprastas, todėl tikriausiai pavyks kiekvienam pradedančiam virtuvės šeimininkui! Vištiena puikiai išsitroškina raugintų kopūstų patale, todėl tampa kvapni ir itin sultinga!

Receptą rasite čia.

Šių kopūstų rauginimui nenaudojamas cukrus, tad jie pavyksta šiek tiek rūgštesni. Jie patiks tiems, kurie savo mityboje vengia pridėtinio cukraus, o norėdami sumažinti rūgštumą prieš valgant galėsite įmaišyti truputėlį medaus. Tikras klasikinis raugintų kopūstų receptas. Jeigu mėgstate švelnesnio skonio raugintus kopūstus, galite juos raugti ir trumpiau nei nurodyta recepte. Tiesiog ragaukite, ir, kai jau skonis patiks, galite drąsiai valgyti. 

Receptą rasite čia.

Minkštutėlės mielinės bandelės su kopūstų įdaru - visai kaip vaikystėje pas močiutę! Bandeles galite ruošti su raugintais ar šviežiais, patroškintais kopūstais. Jei norite, papildomai į įdarą dėkite rūkytų lašinukų ar šoninės - bus taip pat labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, taupus ir labai skanus apkepas! Nuostabiai jaukiu ir sušildančiu kvapu prisipildys visi namai! Šiam apkepui nereikės ruošti jokio papildomo garnyro ar salotų - viskas telpa vienoje skardoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardžios ir minkštos tešlos pyragas su puikiu įdaru - kopūstais! Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs, tad puikiai tinka ir pasiimti į darbą, jei neturite galimybės pietų pasišildyti. Įdarą papildomai galite gardinti morkomis, jos čia labai tiks!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Taupus ir sotus kopūstų patiekalas su orkaitėje keptais traškiais šonkauliukais - tiesiog neatsivalgomai skanus derinys. O jei dar šalia patiekti traškių bulvių, atsispirti bus labai sunku!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Labai paprastas ir labai gardus patiekalas - troškinyje skoniais susipina ir švieži, ir rauginti kopūstai, ir mėsa (ją naudoti galite, kokią tik turite) ir kvapnūs, bet neįmantrūs ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje esantys prieskoniai. Šis troškinys tikrai labai sotus, o skaniausias, kai tiekiamas su virtomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Receptą rasite čia.

Gaivios, traškios ir spalvingos salotos rudeniui - iš raudongūžių kopūstų! Salotos pagardintos gaiviais obuoliais ir traškiais riešutukais, juos galite rinkitis mėgstamus, o jei neturite, ir visai nedėti - salotos ir taip bus skanios!

Receptą rasite čia.

Kvapni ir sušildanti, taupi ir pasotinanti kopūstienė. Ruošti tinka su rūkytų dešrelių, šoninės ar kitokios mėsos gabalėliais atskirai ar jų visų mišiniu.

Receptą rasite čia.

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios ir truputį pikantiškos kopūstų salotos. Paruošti užtruks vis neilgai, o ir paprasta. Ragauti tinka prie mėsos ar žuvies, tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai paprastai paruošiami ir fantastiškai skanūs pyragėliai su kopūstais - visai kaip močiutės kepti! Beje, pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl tiks ir greitai užkąsti. Jei turite laiko, prie pyragėlių galite išsivirti sultinio - bus dar gardžiau!

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingai paruošiamas ir lanai skanus kopūstų apkepas. Papildomai galima dėti morkų ar kitų mėgstamų daržovių, pievagrybių. Beje, pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs, tad puikiai tiks pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra, kur pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, kvapni ir sušildanti raugintų kopūstų sriuba! Tiks ir sotiems pietums, ir vakarienei, nes ruošiama su malta mėsa. Tiekite su grietine ar žalumynais bei riekele duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios kopūstų ir burokėlių salotos, kurias skanauti galėsite vos po 10 dienų nuo paruošimo! Traškios, pikantiško skonio, puikiai dera su švleniais paukštienos kotletais, guliašais ir prie bulvių košės... Tobulas vėsaus rudens skanėstas!Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.

Receptą rasite čia.

Traškūs ir labai skanūs bulviniai blynai kiek kitaip, kai pabosta tradiciniai ar norisi įvairovės. Valgyti labai skanu su grietine ar spirgučių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus būdas paskanauti balandėlių, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės! Šis paslaptingai atrodantis ir labai gardus balandėlis troškinamas orkaitėje, o vos vieno pakaks draugiškai pasidalinti visos šeimos pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Lengva kopūstų sriuba kitaip - jaučiamas gaivus citrinos skonis ir tai padaro šią kopūstų sriubą tiesiog nepakartojamai gardžią. Rekomenduojame išbandyti ir įsitikinti!

Receptą rasite čia.

Tai lyg skandinaviškas tinginių balandėlių variantas - nesudėtingas, sotus, o ir skonis kiek panašus. Troškinys orkaitėje troškinasi ilgai ir gana nedidelėje temperatūroje, taip daržovės ypatingai karamelizuojasi ir tampa puikaus skonio!

Receptą rasite čia.

Tikrai labai skanios salotos ir tiesiog tobulai gardžios. Jos traškios, gan gaivios su puikiu riešutų prieskoniu. Vietoje majonezo tinka dėti graikišką jogurtą ir truputį garstyčių.

Receptą rasite čia.

Labai gardus amerikietiškas kopūstų salotų variantas, kuris puikiai dera prie mėsos ir paukštienos patiekalų (ypač paruoštų ant grilio) ar kaip lengva vakarienė. 

Receptą rasite čia.

Paprastos, greitos, gaivios ir labai labai skanios kopūstų salotos, kurios marinuojamos vos kelias valandas, tad puikiai tinka, kai bene paskutinę akimirką sugalvojate keliauti į gamtą iškylauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dailona

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis