Mėsainis su plėšyta kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mėsainis su plėšyta kiauliena
Mėsainis su plėšyta kiauliena
Mėsainis su plėšyta kiauliena
Mėsainis su plėšyta kiauliena
Autorius apie receptą: Plėšyta kiauliena – amerikietiška klasika, lengvai radusi vietą ir mūsų šalies virtuvėje. Mėsainiai su plėšyta kiauliena yra tobulai sultingi, pilni sodraus skonio, Plėšyta kiauliena – amerikietiška klasika, lengvai radusi vietą ir mūsų šalies virtuvėje. Mėsainiai su plėšyta kiauliena yra tobulai sultingi, pilni sodraus skonio, sutirpstantys burnoje. Abejingų jie nepalieka – jei patiks, patiks labai! Gaminimo laikas gali kiek išgąsdinti – šešios valandos! – bet beveik visas šis laikas skirtas lėtam kiaulienos kepimui žemoje temperatūroje. Jūs tuo metu galėsite veikti ką tik norite – iki pat momento, kai iškeptą kiaulieną reikės suplėšyti ir pradėti mėsainių puotą. Plėšytos kiaulienos receptas vienas, bet jis – universalus. Tokią kiaulieną galite naudoti gamindami ne tik mėsainius, bet ir picą, dešrainius, tortilijas, sumuštinius, taip pat patiekti su kukurūzų traškučiais (nachos), omletu ar net paskaninti plėšyta kiauliena salotas. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo kiaulienos mentės (apytikriai)
250 mililitrų obuolių sulčių
40 gramų prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ „Grill Classic Burger“)
Salotoms:
1/4 vieneto kopūstų (nedidelio)
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
1 vienetas morkų (vidutinio dyd=io)
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas graikiško jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnis druskos
Patiekiant:
10 vienetų mėsainių bandelių
pagal skonį barbekiu padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iškepkite plėšytą kiaulieną. Mentę iš visų pusių kruopščiai ištrinkite prieskoniais. Leiskite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
2.
Aš kepiau kamado kepsninėje, bet galima ir orkaitėje, žr. patarimus recepto apačioje. Pirmiausia paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi). Įkaitinkite iki 110 °C temperatūros, ant įkaitusių padėkite kelias rūkymo kaladėles. Stabilią žemą temperatūrą palaikykite viso kepimo metu.
3.
Prieskoniais ištrintą kiaulienos mentę dėkite ant grotelių. Lėtai kepkite apie 2 valandas, kol vidinė temperatūra pasieks 74 °C.
4.
Mentę trumpam išimkite iš kepsninės ir įsukite į kelis sluoksnius folijos. Į foliją ant mėsos supilkite stiklinę obuolių sulčių. Foliją susluoksniuokite ir susukite taip, kad mėsą ir obuolių sultis įsuktumėte visiškai sandariai. Patarimas: kelis sluoksnius folijos įklokite į gilesnį dubenį (suformuokite folijos „krepšelį“). Į jį įdėkite mentę, supilkite sultis, viršų sandariai užsukite.
5.
Į foliją įsuktą mentę grąžinkite atgal į kepsninę ir kepkite dar apie 2 valandas, kol vidinė temperatūra pasieks 97 laipsnius.
6.
Mentę su folija išimkite iš kepsninės, įdėkite į dubenį ir palikite pastovėti apie 30 minučių. Tuomet, dar šiltą, suplėšykite dviem šakutėmis. Mėsa bus labai minkšta, ją plėšyti bus itin lengva. Visas sultis, kurios bus folijos krepšelyje, sumaišykite su plėšyta kiauliena.
7.
Paruoškite kopūstų salotas. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, morką sutarkuokite burokine tarka, raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Suberkite į dubenį.
8.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, garstyčias, citrinų sultis ir žiupsnį druskos. Supilkite padažą į dubenį su daržovėmis ir gerai išmaišykite. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
9.
Paruoškite mėsainius. Plėšytą kiaulieną sumaišykite su barbekiu padažu (naudokite jo tiek, kiek norite, pagal skonį).
10.
Bandeles paskrudinkite virš karštų žarijų, kol šiek tiek apskrus.
11.
Apatinę bandelės dalį aptepkite barbekiu padažu. Ant viršaus dėkite kelis šaukštus plėšytos barbekiu kiaulienos, ant šios – šaukštą kopūstų salotų. Užvožkite antrąją bandelės dalį ir ragaukite nedelsiant.
Patarimai:
Recepte aprašoma, kaip plėšytą kiaulieną pasigaminti kamado tipo kepsninėje, bet ją ruošti galite ir orkaitėje. Tuomet prieskoniais įtrintą kiaulienos mentę dėkite į ketaus puodą, supilkite į jį obuolių sultis (ar kitą naudojamą skystį), uždenkite dangčiu ir žemoje 120-130 °C temperatūroje kepkite apie 4-5 valandas, vis patikrindami vidinę temperatūrą. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo mentės dydžio ir storio. Jei neturite ketaus puodo, galite naudoti ir tvirtą kepimo skardą, tik ją sandariai uždenkite folija.
Plėšytai kiaulienai geriausiai tinka kiaulienos mentė. Ji nėra pernelyg riebi ar pernelyg liesa, todėl lėtai kepama žemoje temperatūroje tampa itin minkšta, sultinga.
Mėsos nereikia marinuoti ilgai, bet skirkite tam bent pusvalandį, kad prieskoniai įsigertų. Sausas marinavimas – puikiai tinkamas plėšytai kiaulienai, o „Vegeta Natur“ prieskonių mišinys „Grill Burger“ atstoja glėbį pavienių prieskonių.
Vietoje obuolių sulčių galite naudoti sultinį ar alų.
Kiaulienos kepimo laikas gali šiek tiek skirtis nuo nurodyto recepte, nes labiausiai priklausys nuo mentės dydžio ir storio. Naudokite maisto termometrą ir sekite vidinę mentės temperatūrą, kad pasiektumėte geriausią rezultatą.
Pagamintos plėšytos kiaulienos likutį, jei toks liks, laikykite sandariame indelyje šaldytuve. Prieš patiekdami pašildykite.
Kopūstų salotos tobulai dera ne tik prie plėšytos kiaulienos ir mėsainių, bet ir prie, pavyzdžiui, šonkauliukų ar kitų panašaus tipo grilio patiekalų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital