Ryžių troškinys su kopūstais

AUTORIUS:
Rimantas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kopūstų troškinys su ryžiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas, todėl puikiai tiks ir vegetarams. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus! (...daugiau) Rimantas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 vieneto kopūstų (mažo arba 1/4 didesnio)
150 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas pomidorų pastos (arba 3 šaukštų pomidorų padažo)
1/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morką supjaustyti plonais griežinėliais, svogūną ir kopūstą - plonomis juostelėmis.
2.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūną, kol suminkštės. Dėti morkas, dar šiek tiek pakepinti. Sudėti kopūstus, gerai išmaišyti ir apkepinti kelias minutes.
3.
Pilti vandens tiek, kad kopūstus apsemtų maždaug iki pusės (apie 250 mililitrų), uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės, apie 20 minučių. Pagardinti pomidorų pasta, prieskoniais, išmaišyti.
4.
Sudėti ryžius, išmaišyti, pilti dar apie 200 ml vandens, uždengti ir troškinti apie 10 - 20 minučių, kol ryžiai išbrinks ir sugers vandenį. Laikas priklauso nuo ryžių rūšies. Jeigu reikia, eigoje pilti dar šiek tiek vandens. Jeigu vandens per daug, kai ryžiai jau bus minkšti, pakaitinkite be dangčio, pamaišant, kad nugaruotų skysčio perteklius.
5.
Patiekiant galima apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti žalumynais.
AUTORIUS: Rimantas
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital