Pikantiški marinuoti kopūstai su burokėliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Pikantiški marinuoti kopūstai su burokėliais
Autorius apie receptą: Dar vienas kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis nurungia kitus savo spalvomis, maloniu aštrumu ir kvapnumu. Kadangi kopūstai labai intensyvaus skonio, todėl tiks Dar vienas kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis nurungia kitus savo spalvomis, maloniu aštrumu ir kvapnumu. Kadangi kopūstai labai intensyvaus skonio, todėl tiks prie švelnesnių mėsiškų patiekalų – paukštienos kotletukų ar guliašo su bulvių koše, ir be abejo puikiai tiks kaip užkanda, vienakąsnių sudedamoji ir pan. Gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto kopūstų (vidutinio dydžio, pjaustyto kubeliais)
1 vienetas burokėlių (didesnio, nulupto, pjaustyto kubeliais)
2 vienetai česnako (pjaustyto skiltelėmis)
1 vienetas aitriosios paprikos (pjaustyto riekelėmis)
Marinatui:
1 litras vandens
1.5 stiklinės obuolių acto
1 stiklinė alyvuogių aliejaus (arba rapsų)
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose. Juos užpildau, paeiliu sluoksniuodama 0,5 vidutinio kopūsto – pjaustyto stambesniais kvadratėliais, 1 didesniu šviežiu nuluptu burokėliu – pjaustytu stambesniais kubeliais, 2 vnt. česnako – stambiai pjaustytomis skiltelėmis, 1 - 2 čili pipirkų ankštimis- pjaustytomis riekelėmis.
2.
Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiu marinatą. Vidutiniame puode užvirinu 1 l vandens ir jam užvirus beriu 1 stiklinę aliejaus (rapsų ar alyvuogių), 1 stiklinę balto cukraus, 2 v. š. druskos be kaupo, 1 a. š. kmynų. Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu 1,5 stiklinės obuolių acto.
3.
Nedelsiant užpilu marinatu daržoves, užsuku dangteliu, verčiu žemyn galva ant rankšluosčio ir kloju sena pūkine striuke. Atvėsusį stiklainį nešu į rūsį.
4.
Valgyti galima po 10-12 dienų, tačiau atidarius stiklainį, daržoves jau reiktų laikyti šaldytuve. Patarimas – jei pritrūktų marinato, papildykite stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital