Ukrainietiški barščiai (klasikinis receptas)

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Ukrainietiški barščiai (klasikinis receptas)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Improvizuokite šiuo barščių receptu drąsiai - išbandykite iš liesesnės ar riebesnės mėsos virtą sultinį, jam naudokite skirtingus kaulus, kiaulieną keiskite riebia Improvizuokite šiuo barščių receptu drąsiai - išbandykite iš liesesnės ar riebesnės mėsos virtą sultinį, jam naudokite skirtingus kaulus, kiaulieną keiskite riebia paukštiena, dalį vandens pakeiskite natūralia gira, barščius gardinkite prieskoninėmis žolelėmis, įdėkite truputį džiovintų baravykų ar kaip tik fantazija leis! Beje, ukrainietiški barščiai tradiciškai tiekiami su šaukštu riebios grietinės ir česnakiniu sviestu apteptomis, šiltomis mielinėmis bandelėmis (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų jautienos
500 gramų kiaulienos
300 gramų kopūstų
200 gramų bulvių
2 vienetai burokėlių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
1 šaukštas pomidorų pastos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustykite kubeliais sudėkite į gilų puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, užvirinkite, kaitrą sumažinkite ir virkite 2 valandas. Po 2 valandų mėsa bus minkštutėlė, o puode susidarys sodrus sultinys, kurį beliks papildyti daržovėmis.
2.
Burokėlius nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Dėkite į keptuvę su šaukštu įkaitinto aliejaus, keletą minučių pakaitinkite, uždenkite dangčiu ir palikite pasitroškinti apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir viską troškinkite uždengę dar 20 min. Atidėkite.
3.
Į 2 valandas lėtai virusį puodą sudėkite plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus, tuomet - šiaudeliais ar kubeliais pjaustytas bulves. Virkite kol suminkštės.
4.
Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais. Atskiroje keptuvėje apkepinkite aliejuje. Apkepintas daržoves sudėkite į puodą. Į puodą taip pat dėkite nedideliais šiaudeliais supjaustytą papriką.
5.
Į puodą sudėkite iš anksto su pomidorų pasta patroškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Barščius pagardinkite keliais lauro lapeliais, druska, pipirais, kaitrą išjunkite, puodą uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
6.
Ukrainietiški barščiai tradiciškai tiekiami su šaukštu riebios grietinės ir česnakiniu sviestu apteptomis, šiltomis mielinėmis bandelėmis
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Kristina
2023-02-07 18:01
Kopūstus reikia dėti visiškai pabaigoje, kad būtų šiek tiek traškūs. ATSAKYTI
Darius
2022-08-14 13:43
Iki tikru ukrainietišku barščių toli gražu paprasta burokėlių sriuba :-D ATSAKYTI
Valdas
2023-11-05 12:55
Dariau, parašyta "Klasikinis receptas" . Ukrainietiškų barščių egzistuoja gal 200 receptūrų. Žinoma, kad tamstos kitokia. ATSAKYTI
Valdas
2019-10-09 23:33
Kaip suprast apie 1 valanda, jeigu vien mėsa 2 valandas verda. ATSAKYTI
Lina
2012-03-03 23:54
Labai geruliai! Aciu uz recepta. Vakar gaminau - pirstukus aplaiziau :) ATSAKYTI
Kristina
2011-01-04 15:20
Nors šiaip nesu didelė mėgėja gaminti, šį receptą išbandžiusi kartojau bent kelis kartus, visada labai labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital