Orkaitėje troškinti balandėliai

AUTORIUS:
Lina Lukauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Orkaitėje troškinti balandėliai
Autorius apie receptą: Iškilmingai vakarienei nusprendžiau paruošti balandėlius. Labai jų užsinorėjau, o gaminome kartu su vyru beveik dvi valandas, su skubiu įdaro pakartojimu! Valgėme su bulvių Iškilmingai vakarienei nusprendžiau paruošti balandėlius. Labai jų užsinorėjau, o gaminome kartu su vyru beveik dvi valandas, su skubiu įdaro pakartojimu! Valgėme su bulvių koše ir raugintais agurkais. Pusę balandėlių apkepėme ir užšaldėme. (...daugiau) Lina Lukauskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1200 gramų faršo (naudojau riebios kiaulienos, jautienos ir kiaulienos kumpio mišinį)
2 galvos kopūstų
700 mililitrų sultinio (karšto)
250 gramų ryžių (apvirtų)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
4 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mišinio (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą apvirti pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Tuomet visus lapus atskirti.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus, kepti apie 10 minučių iki kol švelniai paskrus ir suminkštės.
3.
Į dubenį dėti faršą, berti druską, pipirus, mėgstamus prieskonius mėsai, dėti apvirtus ryžius, sudėti kepintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.
4.
Imti kopūstų lapą, dėti paruošto įdaro ir susukti.
5.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti balandėlius ir apkepti.
6.
Į puodo dugną, kuriame troškinsite balandėlius, sudėti kelis kopūstų lapus, pilti karštą sultinį, dėti pomidorų padažą, permaišyti ir sudėti apkeptus balandėlius.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje ir troškinti apie 2 valandas.
8.
Labai skanu tiekti su bulvių koše ir raugintais agurkais.
Patarimai:
Mes padarėme 26 balandėlius, tad dalį jų tik apkepėme ir tuomet užšaldėme. Kitą kartą liks tik patroškinti.
AUTORIUS: Lina Lukauskienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital