Japoniški kopūstų blynai Okonomiyaki

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Japoniški kopūstų blynai Okonomiyaki
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie japoniški kopūstų blynai yra labai gardūs ir nesudėtingai paruošiami. Gaminami iš kopūstų, svogūnų laiškų ir įvairios, mėgstamos mėsos arba net jūrų gėrybių, Šie japoniški kopūstų blynai yra labai gardūs ir nesudėtingai paruošiami. Gaminami iš kopūstų, svogūnų laiškų ir įvairios, mėgstamos mėsos arba net jūrų gėrybių, tad galima paruošti pagal kiekvieno skonį. Okonomiyaki būna dviejų tipų - Osaka stiliaus, kai ingredientai sumaišomi tarpusavyje, bei Hiroshima stiliaus, kai ingredientai sluoksniuojami. Šiame recepte gaminu Osaka stiliaus Okonomiyaki. (...daugiau) Ieva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
1 pundelis svogūnų laiškų
3 vienetai kiaušinių
50 gramų panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio cukraus (nebūtina)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį marinuoto imbiero
pagal skonį majonezo
pagal skonį barbekiu padažo (arba pomidorų padažo ar Sriracha padažo)
šiek tiek svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnų laiškus supjaustyti siauromis riekelėmis. Kopūstą smulkiai susmulkinti - geriausiai plonyčiais ruoželiais. Nuo kopūsto supjaustymo labai priklauso, kaip pavyks iškepti blyno formą ir jį apversti.
2.
Į dubenį sudėti kopūstą, svogūnų laiškus, suberti džiūvėsėlius, druską, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Masė gali būti šiek tiek biri, bet ne per smarkiai. Jei atrodo labai sausa, palikite pastovėti 10 minučių, kad iš kopūsto išsiskirtų daugiau skysčio.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ant vidutinės kaitros.
4.
Dėti kelis šaukštus kopūstų masės, išlyginti mentele iki vientiso, maždaug 1.5 cm storio blyno. Kepti 3 minutes iš abiejų pusių iki kol apskrus ir iškeps. Taip iškepti visus blynus. Galite kepti kaip didesnius blynus per visą keptuvę, ar kaip mažesnius blynelius. Kepant patogu uždengti dangčiu, kad tolygiau iškeptų vidus.
5.
Okonomiyaki labai tinka tiekti su marinuotu imbieru, o jei mėgstate, šie blynai tradiciškai apšlakstomi majonezu bei BBQ padažu (vietoje jo tinka ir pomidorų ar Sriracha padažas), pabarstomi smulkintais svogūnų laiškais, .
Patarimai:
Priedai. Okonomiyaki galite pagardinti mėgiamais priedais, pvz. ant į keptuvę įdėto kepti blyno viršaus uždėti plonai pjaustytų rūkytos šoninės riekelių ar kumpio (tada apvertus šie priedai gražiai apskrust) ir/ar, jei norite tradiciškai, pabarstyti bonito dribsniais.
Autentiškai. Jei norite visiškai autentiškai ir pavyksta rasti šio ingrediento, į Okonomiyaki tešlą galite įmaišyti šaukštelį Kombu jūros dumblių sultinio miltelių (angl. kombu dashi powder).
AUTORIUS: Ieva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital