Sotus bulvių ir raugintų kopūstų apkepas su faršu

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Bulvių ir raugintų kopūstų apkepas su mėsa
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir sotus, toks jaukaus lietuviško skonio apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsytė jame dera tiesiog idealiai. Apkepui mane įkvėpė Labai skanus ir sotus, toks jaukaus lietuviško skonio apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsytė jame dera tiesiog idealiai. Apkepui mane įkvėpė Viktorija , už ką labai jai ačiū. Beje, jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
900 gramų bulvių (virtų)
500 gramų faršo (naudojau jautienos)
500 gramų raugintų kopūstų
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
50 gramų grietinės
50 gramų pomidorų padažo
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Raugintus kopūstus užpilame trupučiu vandens ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 30-40 minučių, kol kopūstai suminkštės. Kai kopūstai išsitroškina, juos dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus, supilame pomidorų padažą ir patroškiname, kol beveik nebeliks skysčio. Atidedame į šalį, kad truputį atvėstų.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame ant trupučio aliejaus iki gražiai auksinės spalvos. Sudedame stambiai tarkuotą morką ir dar porą minučių pakepame. Sudedame maltą mėsą, pagardiname mėsos prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų bei apkepiname, kol nebeliks skysčio.
3.
Virtas bulves supjaustome riekelėmis ir padaliname perpus. Viena bulvių dalimi išklojame aliejumi patepto kepimo indo dugną. Tada ant viršaus dedame pusę raugintų kopūstų. Ant jų - visą faršą. Ant viršaus išdėliojame likusias bulvių riekeles ir uždedame likusius raugintus kopūstus. Viską užpilame su grietine ir šiek tiek druskos bei pipirų išplaktus kiaušinius. Galima įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių.
4.
Apkepą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tada užberiame tarkuotą sūrį ir dar pakepame kelias minutes, kol sūris gražiais išsilydys. Išėmus iš orkaitės leiskite apkepui 5-10 minučių pastovėti ir truputį sutvirtėti, o tada skanaukite.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vilma
2020-06-15 23:23
Tikrai ne 1 val uztrunka paruosti,skanu,bet kose makaliose gaunasi,kai isimt reikia. Nesigailiu,kad pabandziau ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-16 10:46
Aš iškepusį apkepą palieku dar pastovėti išimitą iš orkaitės bent 10 minučių, kaip recepte rekomenduojama, tai jis sutvirtėja šiek tiek, tuomet supjaustau kvadratėliais ir gana nesudėtingai (aišku, prilaikant) mentele išsiima :) ATSAKYTI
Aiste
2020-04-26 23:16
Nelabai, gaunasi kiek sausokas, o realiai nu tai bulvės su faršu ir raugintais kopūstais. Daug darbo pagaminti, susluoksniuoti. O paskui tie sluoksniai net nesilaiko ir sukrenta. ATSAKYTI
Inga
2020-03-30 19:36
Tikrai skanu. Tik kitą sykį dėčiau sluoksnį bulvių (o gal net ir bulvių košės), tada paruoštą faršą ir kopūstus. Nebedaryčiau kelių sluoksnių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital