Sūris - labai lietuvių mėgstamas pieno produktas. Sūrį dedame ant sumuštinio, gardiname makaronus, puošiame salotas, barstome apkepus, ruošiame įdarus įvairiausiems užkandžiams ir karštiems patiekalams. Minkšti ir kietieji, pelėsiniai ir fermentiniai - rasime kur pritaikyti!
Jei sūrį mėgstate taip pat labai kaip ir mes, siūlome rinktis net iš 39 puikių receptų Jūsų šventiniams patiekalams!
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti ypač minkštą ir sultingą! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies bet kokiu mėgstamu sūriu, svarbu tik, kad jis gerai lydytųsi.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kremiškas bulvių apkepas yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Šias salotas paruošti tikrai neužtrunka, tereikia supjaustyti, sudėti ingredientus vieną ant kito ir galima iškart skanauti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Be galo kremiška ir minkštutė - ši lazanija mums yra viena skaniausių ragautų ir turbūt pati gardžiausia kada nors ragauta lazanija su paukštiena. Valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima keisti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šios gaivios, spalvingos ir labai gardžios salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kai noris lengvesnės vakarienės. Tradiciškai brokolių salotos gardinamos majonezu, tačiau šis receptas daug gaivesnis, nes naudojamas citrinis medaus ir garstyčių padažas su alyvuogių aliejumi, kuris čia tinka labai labai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šventiškos, gardžios ir spalvingos tuno salotos, kurios tikrai patiks mėgstantiems sotesnį salotų variantą. Jei ruošite permatomamte inde, jos bus tikra stalo puošmena. Beje, vietoje tuno galima naudoti ir mažasias krevetes - jos čia be galo tinka.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šie pikantiški sausainiai su sūriu ir česnaku - tobulas skonių derinys. Labai tinka kaip užkandėlė prie alaus, taip pat tiekti prie sriubos, salotų ar pasiimti į iškylą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Užkepti spagečiai (tinka ir kitokie makaronai) su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitai vakarienei. Beje, šiuo receptu galite naudotis ir tiesiog kaip idėja - gardūs užkepti makaronai su daržovėmis, o jas rinkitės pagal savo šaldytuvo turinį, tiks ir brokoliai, ir šparaginės pupelės, ir kitos. Grietinėlę recepte galite drąsiai keisti grietine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai paruošiama ir labai skanu. Galima daryti ne tik su kumpeliu, bet ir, pavyzdžiui, su rūkyta lašiša. Žalumynus rinkitės mėgstamus, o tiekite iš karto, kad suktinukai nesusileistų nuo agurkų drėgmės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Jei neteko girdėti apie legendinį Baskų sūrio tortą, pavadinimas turėtų skambėti netikėtai. Kremiškas tortas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio tortai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio tortams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam. Tamsus, karamelizavęsis, beveik apdegęs viršus ir burnoje sutirpstantis kremas viduje - tai garsusis degintas Baskų sūrio tortas, dar vadinamas San Sebastijano tortu. Šis sūrio tortas yra užkariavęs daugelio širdis. Nes jis to VERTAS iš didžiųjų raidžių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Mėgstate picą? O minkšta pynutę? O kas, jei picą ir pynutę sujungsime į vieną, įmantriai atrodantį, bet visai nesudėtingai paruošiamą, labai skanų patiekalą… Esame tikri, kad patiks ir jums, ir vaikams! Tešlą užminkome per kelias minutes, paliekame pakilti, pagardiname mėgstamais picos priedais, supiname, pašauname į orkaitę ir viskas!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šventiškas sūrio fondiu su puriomis bandelėmis mirkymui. Mirkymui taip pat tinka ir pirktinės, bandelės, duonelės, tai pat džiūvėsėliai, daržovių lazdelės, saldūs pomidoriukai ar krekeriai.
Receptą
rasite čia.
Labai skanus, šventiškas Justinos pyragas su pelėsiniu sūriu ir vynuogėmis - gurmaniškas derinys šventei!
Receptą
rasite čia.
Šioms super šventiškai atrodančioms salotoms paruošti pakaks vos 15-20 minučių, o vaizdas bei skonis valgytojus nudžiugins net labai. Šių salotų pagrindas yra salotų lapai, lašiša, agurkai bei ridikėliai, o kitus priedus ir papuošimus galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra. Recepte šios salotos gaminamos ir tiekiamos su grietinės pagrindo padažu, o jei norite lengvesnės versijos, rekomenduojame naudoti šiame recepte esantį citrininį alyvuogių aliejaus padažą, kuris prie šių salotų irgi labai puikiai dera.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. Jei norite sočiau, galite pagardinti savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jalapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kuo tik sugalvosite. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau, tik tuomet picą kepti reikėtų truputį ilgiau.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate midijas, tai šios tikrai patiks, o jei dar jų niekada neragavote, išbandę šį puikų receptą tikriausiai pamėgsite.
Receptą
rasite čia.
Nuostabus vakarėlių užkandis! Akimirksniu išgaruoja nuo stalo. Jei mėgstate aitriau, galima gardinti šviežiais ar marinuotais aitriaisiais pipirais, galima ruošti su mėsa ar be.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai sultingai iškepantys vištienos kepsneliai. Nereikia suktis prie viryklės, o svarbiausia - jei ruošite atsargiai, nereikės net plauti skardos!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiami krepšeliai - labai patogu gardžiuotis. O ir nesudėtingai paruošiam be jokių įmantrių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kišui galima naudoti įvairius sūrius, o pelėsinis sūris suteiks jam ypatingą aromatą ir pikantišką bei gurmanišką skonį. Tikrai verta paragauti!
Receptą
rasite čia.
Skani, taupi, greitai paruošiama morkų užtepėlė. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Užtepėle įdarome šaukštelius, krepšelius, šulinėlius ar tiesiog tepame ant riekelės duonos!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – neabejoju, kad bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiama, pikantiško ir gan prabangaus skonio užkandėlė, kuriai reikia vos kelių ingredientų. Tinka ruošti, kai staiga užsimanote ko nors skanaus, nes užtrunka vos kelias akimirkas.
Receptą
rasite čia.
Labai skanūs ir minkšti vištienos kąsneliai traškiame apvalkale! Kepami orkaitėje be jokių papildomų riebalų, todėl dar ir sveikesnis variantas pietums ar vakarienei. Gardūs ir šilti, ir atvėsę. Tinka ir Cezario ar kitokioms salotoms su vištiena!
Receptą
rasite čia.
Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt